Miért jönnek sokan azzal ez meg az a Soros pénzén tanult?
Soros Alapítvány Soros pénze nagyrészt, régen is ez volt. Máig pénzzel támogatja a diákokat-iskolákat, nekem több könyv is volt amit használtam és az alapítvány vett meg (főiskolán). Kikölcsönöztem a könyvtárból és így nem kellett megvenni egy oldalért ami amúgy kellett volna belőle.
De viszont, akiket az Alapítvány több millióval támogatott ezáltal mint Orbán Viktor elvégezhette az Oxfordi Egyetemet és ennek köszönheti a karrierje jó részét azért elég érdekes. Én nekem nem fizette senki a tanulmányom, nem is lettem politikus de ha valaki megtette volna akkor hálás lennék neki a mai napig!
1# Pedig világos. Ha nem érted, úgy sem tudod megválaszolni.
Szerinted a saját összekuporgatott pénzéből személyesen adta?
# 5/5 Időpont ma 11:07
Miért szerinted Soros pénze kinek a pénze? Ennyi erővel én meg a cégem pénzét költöm, a cégem meg az anyacégét. De mivel veszek tőlük dolgokat, így az anyacég meg az én pénzemet... etc.
A Soros Alapítvány és így Soros György nagyon sokat tett az országért, kultúráért, tudományért, felsőoktatásért. Ha minden milliárdos csak felennyit tenne, már nem sok gond lenne a világon.
Az, hogy a gazdag emberek vagyona nem abból származik, hogy sokat túlóráztak a gyárban az esztergagép mellett az nyilvánvaló.
Ahogyan az is nyilvánvaló, hogy nem az emberiségnek legnagyobb hasznot hajtó tudósok, felfedezők, feltalálók, alkotóművészek, professzorok lesznek milliárdosok.
De a milliárdosok létét elfogadtuk azzal, hogy elfogadtuk a kapitalista játékszabályokat.
"csak azért, hogy ebbe is beleköthess lehetöleg olyan lekezelöen mint a többi értelmes válaszba"
Nem vagy kicsit paraniod? Az eslőre reagáltam olyan hangon amilyen a válasz volt.
A másodikra teljesen normálisan válaszoltam, csak közöltem, hogy nem a morális része érdekel a dolognak, és felhoztam a példát, hogy a gyurcsányék ideje alatt végeztem (bár első orbán kormány alatt kezdtem) akkor most én is tartozom az MSZP-nek, mert az akkori állmi támogatással tanultam?
# 9/9 Időpont ma 12:10
De te nem feri vagy vitya pénzét kaptad, hanem az államét. Így nem áll fenn a párhuzam. És igen, valamennyire tartozol emiatt az államnak. Az már az állam szégyene, hogy nem hagyja érdemben visszafizetni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!