Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A multik évente hány milliárd...

A multik évente hány milliárd forintot lapátolnak ki az országból?

Figyelt kérdés
2016. jún. 3. 09:45
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
#19:A gazdaság törvényeit lehet,hogy emberek szabják,de nem itt,nálunk.Ezeknek a hatásait adott esetben megérzi az USA,Németország,vagy éppen Kína is.Csak ők könnyebben "kiheverik" a következményeit.Hiába nem tetszik nekünk,nem vagyunk gazdaságilag függetlenek.
2016. jún. 4. 20:13
 22/23 anonim ***** válasza:
Egyébként,bár én sem őrültem meg,multinak dolgozom,bár nem a kereskedelemben.Egyszerűen azért,mert magyar szinten tisztességes fizetést adnak,normális munkakörülményeket biztosítanak és azt sem érzem,hogy jobban "kizsigerelnének",mint a magyar vállalkozók, cégek.
2016. jún. 4. 20:17
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig azt pontozom fel amivel egyetértek vagy nem, de logikusan érvelve válaszol, nálad egyiket sem láttam.

"A gazdaság törvényeit az emberek szablyák meg, az nem tőlünk független létező. "

A törvényeket általában a hatalmon lévők írják és nézzünk szembe a ténnyel, hogy Magyarország nem gazdasági nagyhatalom.

"Veletek ellentétben én csak szívemen viselem a hazám és a népem sorsát, és durvára dühít az igazságtalanság."

Érdekes az nem lenne igazságtalanság, hogy valaki kétszer-háromszor annyit keres majd ugyanazzal a munkával csak azért, mert multinál dolgozik.

Mesélek egy igazságtalanságot. Apám 10 éve állami iskolából át ment egy német nagyvállalathoz ugyanúgy szakoktatóként. Mióta át ment, kicsit megváltozott a helyzet. Több fizetés, Mindig minden szerszámra és anyagra van pénzt. A tanulói 5-ös átlagra havi 50 ezer forintot kapnak és azt rúg ki akit akar. Évente családi nap tavaly például kibérelték az egész strandot és ingyen mehetett az egész család és kaptak étel, ital, fagyi, sör jegyet. Ő és plusz egy személy ingyen használhat több sportlétesítményt(uszoda, tenisz, fallabda, stb). A dolgozóknak minden évben többször rendeznek horgász és foci versenyt.

Belegondolva igazad van, szerintem is legyenek a multiknál dolgozóknak nyugati fizetése, hiszen így apám is 600 ezer és 1,4 millió forint keresne, ha a németországi fizetéseket vesszük alapul.

Remélem ilyenkor már nem zavarna az igazságtalanság, hogy rosszabb esetben 2-3, jobb esetben 9-10-szer annyit keresne, mint az állami intézménybe oktató kollégája.

2016. jún. 4. 20:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!