Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hol dolgoznak azok az emberek,...

Molyember kérdése:

Hol dolgoznak azok az emberek, akik kivágnák a multikat az országból?

Figyelt kérdés
Vagy tudtok mondani olyan magyar tulajdonú cégeket, amik rendes fizetést adnak tömegeknek és még be is jelentenek arra a fizetésre?
2016. jún. 3. 07:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
72%
Ezt a habzó szájjal "mocskos multizók" bizony nem fogják fel. Csak azt làtják hogy multi=rossz, magyar=jó. Az hogy az a rengeteg ember hova menne ha el lennènek küldve a multii, mar fingja nincs róla.
2016. jún. 3. 07:40
 2/12 anonim ***** válasza:
34%
Mit értesz rendes fizetés alatt? Mert a multik is csak 100-150 között fizetnek. Az pedig nem rendes fizetés, csak tengődő lóvé.
2016. jún. 3. 07:40
 3/12 anonim ***** válasza:
66%

2

Még mindig jobb mint 6 órában minimálbérre bejelentve aztán zsebbe kapsz amennyit épp kedve van a hős magyar vállalkozónak.

2016. jún. 3. 07:47
 4/12 anonim ***** válasza:
16%
Inkább a két rossz közül a kevésbé rossszabb. De a hatórás is jobb, mint a kínaiaknál, ahol nyolcévesekkel dolgoztatnak tizenkét órát egy tányér rizsért.
2016. jún. 3. 07:54
 5/12 anonim ***** válasza:
73%
Hát,igen,nekem semmi bajom nem lenne a "multiellenességgel",ha sorban állnának a magyar cégek,vállalkozók,akik legalább annyi fizetést adnak. Természetesen mindent "lepapírozva".De az a helyzet,hogy dolgoztam már államicégnél,magyar vállalkozónál és most egy külföldi multinál és ez utóbbi nem csak jobb fizetést, de jobb munkakörülményeket is biztosít.És még csak azt sem igazán érzem,hogy "kizsigerelne".Persze nyilván a multik sem egyformák,de én ezt tapasztaltam és az ismerősök,barátok is ezt a véleményemet erősítik.
2016. jún. 3. 08:03
 6/12 anonim ***** válasza:
20%
Ismerősöm vìgan elvan saját, tehermentes(!) házban, 30 kecskèből èl, másik 600 tyúkkal napi 2-3 óra munkával tisztán megkeres 4000et, harmadiknak disznót vág minden pènteken, havi 200at simán behúz úgy hogy házhoz is viszi a húst... Nyugodjál te meg hogy van èlet multi nèlkül, egy rohadt mezőgazdasági ország lennènk kajával meg eddig a törtènelemben mindìg lehetett kereskedni...
2016. jún. 3. 08:12
 7/12 anonim ***** válasza:
32%

Csak szólok hogy a multik előtt is volt élet.

Másrészt mi ez a fasság, hogy tudok e mondani?

Szerinted rálátok a könyvelésre?Vagy nálam van?

(Na csak mert most megnevezem a csokigyárat a városunkban akkor mi van?úgy is vinnyogni fogsz hogy bizonyítsam be)

Nem hinném, hogy annyira alap lenne hogy kummantanak a magyar vállalkozók, főleg ott, ahol tömegek dolgoznak.

Inkább a kisebbek trükköznek ezzel.

Jól gondolom, hogy a tegnapi multis kérdés bántotta meg azt az érzékeny lelked? :D

2016. jún. 3. 08:22
 8/12 anonim ***** válasza:
69%
Az mind szép es jó hogy termelje meg mindenki magànak. De ha mindenki megtermeli, kinek adod el? Mitől fog pörögni a gazdaság? Mezőgazdasàgi orszàgokat megnézheted, mind lepusztult.
2016. jún. 3. 08:25
 9/12 anonim ***** válasza:
5%
Normális ember nem vágná ki a multikat az országból, csak a jelenlegi rendszer helyett, ami a multikat favorizálja, olyat vezetne be, ami a magyar cégeknek kedvez. Jelenleg egy magyar vállalkozásnak esélye sincs fennmaradni úgy, hogy minden törvényt betart és minden adót befizet, nemhogy még normális fizetést adjon a dolgozóinak. Ha ugyanazok a feltételek vonatkoznának rájuk is, mint a multikra, akkor ők sem úgy járnának el, ahogy most.
2016. jún. 3. 08:33
 10/12 anonim ***** válasza:

" Normális ember nem vágná ki a multikat az országból, csak a jelenlegi rendszer helyett, ami a multikat favorizálja, olyat vezetne be, ami a magyar cégeknek kedvez. Jelenleg egy magyar vállalkozásnak esélye sincs fennmaradni úgy, hogy minden törvényt betart és minden adót befizet, nemhogy még normális fizetést adjon a dolgozóinak. Ha ugyanazok a feltételek vonatkoznának rájuk is, mint a multikra, akkor ők sem úgy járnának el, ahogy most."

Itt van a lényeg.

Én multi párti vagyok, de ez így igaz.

Ugyanis a multik gyakorlatilag "megveszik" az államot, hogy hagyja őket békén ilyen bürokratikus baromságokkal meg ellenőrzésekkel. Ők inkább kifizetnek egy összeget, hogy ne kelljen ilyenekkel foglalkozniuk. Viszont ezt egy kisebb cég nem engedheti meg magának, meg az állam sem áll le tárgyalni, csak a legnagyobbakkal.

A magyar kis és középvállalkozások túl vannak terhelve mindenféle adminisztratív baromsággal, és emiatt vannak verseny hátrányban.

PL.

64 féle adó van Magyarországon..............

Svédországban pedig összesen van 4.

Asszem ezzel a példával mindent elmondtam.

2016. jún. 3. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!