Vona műveletei hova vezetik a Jobbikot?
1/12 A kérdező kommentje:
Kedves 1-es, hadd világosítsalak fel, hogy kb 500ezer ember, aki szavazójuk, radikális... és a radikalizmus miatt szavaztak a Jobbikra. Vona épp egy Fidesz 2.0-t készül csinálni a pártjából, mely egyedi volt és kemény.... Nah most egy Fidesz 2.0 nem fog győzni a Fidesszel szemben... :D De jó álmodozást! :)
Pont az a célja, hogy tönkretegye a jobbikot. Így legalább kiderült, hogy ki is az igazi zsidesz bérenc.
2016. máj. 30. 13:47
A radikalizmussal úgyse értek el semmit, a néppártosodással meg legalább lesz kire szavazni, aki nem Fidesz és nem Mszp.
2016. máj. 30. 13:51
[link]
Én látok arra esélyt, hogy 2018-ra komoly ellenfelei legyenek a Fidesznek. Azt mondjuk nem tudom, hogy bármennyire is jobb lesz-e egy Jobbik-kormány a mostaninál.
2016. máj. 30. 14:15
A 2018-as fidesz-jobbik koalíciót készíti elő, ez az egyetlen lehetőség, hogy a fidesz hatalomban maradhasson a jobbik pedig hatalomra jusson.
2016. máj. 30. 17:52
6/12 A kérdező kommentje:
Én meg ezzel értek egyet:
"A jobbiknak nincs esélye választást nyerni.
a Jobbiknak pont a keményvonalas szélső volt a jellemzője. ezzel ugyan soha nem jutottak volna kormányra (legalábbis belátható időn belül kizárt), de ez tette őket egyedivé.
azzal, hogy ezt levetik, nem marad más csak valamiféle Fidesz klón, annak meg a Fidesszel szemben nincs esélye."
Valahogy én is Fidesz-Jobbik koalíciótól tartok a legjobban.
Soha nem is szavaztam rájuk,de ezután pláne nem fogok...
2016. máj. 30. 22:44
Egyébként a Jobbiknak egyedül nem lesz túl sok esélye kormányra kerülni...így marad a koalíció.
90-ben és 94-ben az akkor még 19%-os SZDSZ sem tudott volna soha önállóan kormányra kerülni,így később meg is kötötték szépen MSZP-vel a koalíciót.
2016. máj. 30. 22:47
Ez egy nehéz kérdés és úgy hiszem, hogy csak spirituális szinten lehet választ adni erre a kérdésre. A chakráink kellő megtisztításával úgy szmszögből láthatjuk a kérdést. Az ősmagyarjaink szellemei segíteni fognak minket a megvilágosodásban és a józan látásban. 1918-ban született egy magyar, úgy hívták Jenő és már tudta, hogy 100 év múlva eljő amagyarság új paradigmája a teljes szopeszkussz, ógörög nyelven a kánaán eljövetelét jelenti. Az előbb említt Jenő fejlett prekognitív képességeinek köszönhetően meglátta a magyarság felemekedését. Mért zuhanok a mélybe kérdezte magától, "hát azért hoy kitudjak mászni belőle", jőtt az isteni szikra a fejébe 3 üveg pálinka után az árokparton és meglátta, hogy a magyarásgot is ez a fenséges megvilágosulás fogja magáévá tenni, ainek hamarosan itt az ideje.
2016. máj. 30. 23:11
Azt csak találgatni lehet, hogy hova vezeti a Jobbikot.
De a párt egyetlen esélye, ha demokratizálódik. Európában mindenhol csak úgy maradt fenn a szélsőjobb, ha konszolidáltabb politikára váltott.
Lehet, hogy elveszti azt a kb 500 ezer radikális szavazót, de nyerhet helyette 4 millió bizonytalant. Őrjöngéssel ma már nem lehet érvényesülni. A többség nem erre vevő.
2016. máj. 31. 10:47
Kapcsolódó kérdések: