A kormány miért nem vezet be a családoknak "gyerek cafeteriát"?
A lényege az lenne, hogy a családoknak, plusz cafeteria járna.
Ezt tudnák írószerekre, pelenkára és egyebekre költeni.
A demográfiai gondokat komolyabban kellene vennie a kormánynak.
A CSOK nem túl hatékony.
Úgy kellene a "gyerek cafeteriát" kidolgozni, hogy a megélhetési gyerekvállalók, akik elég nagy része kisebbség, ne legyen jogosult rá.
A cafeteriát a munkáltatódtól kapod, nem az államtól.
Alapíts munkahelyi tanácsot vagy szakszervezetet a munkahelyeden, és harcoljatok ki magasabb cafeteria-keretet azoknak a szülőknek, akiknek gyerekük van.
Megjegyzem például nálunk az iskoláskorú szülők minden augusztusban kapnak ~30 ezer forint iskolakezdési támogatást.
A cafeteriánál az állam elég sok mindent meghatároz meg.
Például, ha 8000 forintnál több Erzsébetet kérsz, akkor annak magasabb a "szorzója", több az adóelvonás belőle.
Ja és majd megint az egyedülállók alapbérét csökkentik.Kösz,nem.
Annyi gyereket vállalj,amennyit eltudsz tartani.
A cafeteriát nem teljesítményre adják.
Vannak cégek, ahol jár.Van, ahol több, van, ahol kevesebb.
A gyerekek után kapsz adókedvezményt, családit, csokkot, mi kell még? Nehogymár az én adómból akarj élni. Ígyis az én pénzemből zabálnak a fattyaid a suliban.
.
Túlnépesedés van, inkább az önkéntes gyermektelenséget vállalókat kellene jutalmazni.
Én a családi pótlékot is eltörölném, inkább a felelős gyermekvállalást pártolnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!