A nagyobb iskolai végzettség miért jár együtt alacsonyabb népszaporulattal? Az még érthető hogy ők pár évvel később vállalnak gyereket, de az hogy kevesebbet - az nem.
Már megint egy önjelölt családvédő
Örülünk annak ha te úgy gondolod, hogy ez a legszebb dolog a világon, de kérlek tartsd tiszteletben azt, ha ezt valaki másképp gondolja
Azért,mert az esetek többségében,akiknek igénye van egy minőségi életre,azok tanulnak tovább,építenek karriert.
Persze van olyan is,aki ez mellé gyereket vállal,de kb a gyerek neki csak egy kirakat,mert annyira elfogalt,hogy szinte semmilyen személyes kapcsolata nincs a gyerekével.Szerintem aki nagyon karrierista jobb is,ha nem vállal gyereket,csak azért,mert az is valami társadalmi szimbólum.
Amúgy aza alacsonyabb végzettségűek körébencis egyre népszerűbb a gyerektelenség,mert kényelmesebb,egyszrűbb az élet,és gyakran,akik szegényebbek nem feltétlen igénytelenek,tehát van igényük bizonyos dolgokra,amikben egy gyerek csak hátráltató tényező lenne.
Én szegény családból származok(jó nem a mélyszegény fajtából),de sok dolgot nem kaphattam meg amire vágytam.Soha nem akarok gyereket,3gyerekes családból származok,pont emiatt már gyerekkorom óta tudtam,hogy én nem vágyok családra.Amúgy diplomás vagyok.A testvéreim is hasonlóan gondolkodnak.
De van olyan rokonom is,aki velem egyidős és már jön a baba.
Szerintem sok ember egyszerűen csak halad egy mások által kijelölt úton.
Érettségi pipa
Egyetem pipa
Házasság pipa
Gyerek pipa.
Én szeretnék egész életemben szabad lenni,és ne az életkorom mondja meg hol kell tartanom,vagy hogy kell élnem,hanem ahogy éppen jól érzem magam.
27/f
Ja,a szaporodás az élet értelme,perszexddd
Az életnek nincs értelme,egy lehetőség,hogy jól érezd magad.
Minek vállaljak gyereket,ha nem érezném jól magam úgy?
Nem leszek átlag birka,és?Egyszer mindenki meghal,az is,akinek volt gyereke,meg az is akinek nem.És egyszer vége is lesz az emberiségnek is,meg a Földnek is,minden illúzió,egy jelent állapot,nem több.
Egy ismerősöm 35 éves,egész életében a pénzt hajtotta,meg gyereket vállalt,aztán most olyan betegsége van a sok hajtás miatt,hogy lehet a 40et sem éli meg.
Ha meghal,majd akik ismerték elmondhatják,hogy szaporodott.
Persze egyzser meghal mindenki,aki ismerte...
Az a legogy a "szaporodás" pártiak mindig azzal jönnek, hogy nem baj ha ti nem akartok "szaporodni", mert öröm ha az olyanok kihalnak.
Könyörgöm, miért kell ilyenekkel dobálózni?
Rengeteg intelligens, jó felfogású embert ismerek akik szintén nem akarnak gyereket, bár boldogság lenne, ha ők szülnének gyereket nem pedig az olyanok akiknek az általános iskola kijárása nehezükre esett.
És ebbe belegondolva mindig fáj a szívem, de nem mondok nekik olyat, hogy hála az égnek, amúgyis az lesz a legjobb ha az ilyenek kidöglenek.
1. Az értelmes embereknél a fordított pszichológia nem működik
2. Te sem gondolhatod komolyan, hogy az ilyeneknek kellene kihalniuk
Lehet, hogy dühödben és tehetetlenségedben mondasz ilyeneket, de hidd el, ez egy percig sem fogja őket meggyőzni
És nézzük meg mit eredményez a sok ostoba ember túlszaporodása. Az emberiség hanyatlását hozza magával.
Ebben nincs jó megoldás, senkit nem lehet arra kényszeríteni, h szüljön, és sajnos arra sem, hogy ne szüljön
"Te sem gondolhatod komolyan, hogy az ilyeneknek kellene kihalniuk"
De igen, komolyan gondolom. Az egyén szabadsága részének gondolom, hogy ha ki akar halni, akkor megtehesse, és ebben nem fogom akadályozni, sőt, örülök, hogy élhetett ezzel a szabadságjogával.
Az meg különösen kezd perverz felállássá válni, hogy az ilyeneket mások jóhiszeműen agitálnak a gyerekvállalásra, ezek meg még egy lapáttal rátéve hirdetik, hogy azért se. Haljanak ki!
A karrier az egyik fele. Az életének kiteljesedéséhez nincs szüksége egy gyerekre, másban találta meg az örömet.
A másik fele pedig az, hogy egy tanult ember felelősebben tud dönteni. Tudja, hogy mennyi gyereket képes MINŐSÉGI életszínvaonalon felnevelni és ha látja, hogy a gyereke nélkülözne, akkor inkább meg sem szüli.
Annak semmi értelme, amit a butábbak csinálnak, hogy beleszülik a gyereket a világba, mert 30 napnál tovább képtelenek gondolkodni. Utána meg a gyerek az egész életét nyomorúságban fogja leélni. Igazi szülői szeretet.
S az is egy szempont, hogy sok szegény sorsú nő a gyerekkel láncolja magához a férfit. Nálunk a faluban az ott maradt lányok 20 év körül hirtelen "véletlenül" mind terhesek lesznek...milyen érdekes...
Én ismerek olyan gazdag embereket, akiknek 5-6 gyerekük is van. De mindegyiket képesek normális színvonalon felnevelni, nem úgy fekszik le a gyerek aludni, hogy "miért születtem meg? Miért ide születtem, amikor más meg megkap minden játékot?"
Hamarosan ideje lesz a gyerekvállalásnak, szeretnék is gyereket, mert valakinek örökölnie kell, vinni tovább a vagyont és gyarapítani, de...csak akkor, ha már a feleségem terhessége előtt lesz félretett pénzünk és később is tudjuk vállalni a költségeket.
A kevésbé intelligens rétegeket nem érdekli a gyerekük, maguknak keresnek elfoglaltságot vagy éppen társat. Mi másért szülne valaki úgy gyereket, hogy tudja, valószínűleg enni sem fog tudni adni neki? Biztos nem szeretetből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!