A Gödöllői cukrászda esete ékes példája a magyar igénytelenségnek?
Én megértem, hogy szegény bácsinak ez volt a hivatása, és biztos nagyon finom fagylaltot csinált, de ennek ellenére tényleg borzalmas körülmények uralkodtak ott. Miért kellet halálosan megfenyegetni azt, aki (teljesen jogosan) feljelentette azt a helyet?
Szerintem az, hogy az emberek mennyire felháborodtak ezen, csak azt az idióta mentalitást mutatja be, ami szerint csak az a jó, ami régi, megszokott, és még egy patkányürülékben fürdő kórtenyészetről is képes megenni a rozsdás fagyit mert az eredeti és magyar...
Én is régi eszközökről olvastam.
Most meg már ott tartunk, hogy 2 cm vastagon állt a patkányszar és világméretű járvány volt kitörőben?!?!
Mik vannak...
Ez nem általános igénytelenség. Csupán az üzletvezetők hozzáállása szerte a világban, hogy minél többet próbálnak kisajtolni a vállalkozásból, a legkevesebb befektetéssel. Sőt, itt mégcsak nem is fordult elő akkora egészségre káros dolog.
A linkelt cikkből: "Ahogy megírtuk: miután a cukrászmester felmérte, mennyibe kerülne neki a gépek cseréje, inkább a bezárás mellett döntött."
Cukrász maga döntött a bezárásról, pedig lett volna lehetősége javítani a hibát. Senki se mondja, hogy nem volt képes évtizedek alatt venni egy habverőt.
https://www.youtube.com/watch?v=q3vd2iKom6w
Emberi fogyasztásra készültek itt termékek, alapvető elvárás lenne, hogy tartsa tisztán. Ha pedig erre képtelen, akkor nem kell működtetni! Az, hogy öreg és a berendezései már 40 éve üzemelnek, a cukrászt még nem mentesíti a higiéniai szabályok betartása alól.
Én is sajnálom az öreget, tiszteletre méltó, hogy 78 évesen még dolgozik, habár szerintem már nem kellene.
Nem tudom, nincs családja? Azt mondja, az egész élete a cukrászda volt. És mindent egyedül csinált.
De tényleg elképesztő körülmények voltak ott. A szomszédom cukrász, van neki munkaruhája, fehér köpeny, kesztyű, hajvédő, vagy hogy mondják. Szerintem már ez is előírás mindenhol, ahol élelmiszert állítanak elő.
Az óvodákba, iskolákba nem lehet bevinni otthon sütött süteményt, mert nem lehet ellenőrizni, milyen körülmények között állították elő.
Én tényleg azon csodálkozom, hogy működhetett mostanáig így. Láthatóan nem érti, hogy mi a baj ezzel. Büszke a 100 éves fagylaltkeverőjére, és az 50 éves munkapultjára. Tényleg soha senki nem szólt neki az elmúlt 15 évben, hogy ezt már nem lehet így csinálni?
Ha ennyire népszerű hely volt akkor, miért nincs pénze felújítani a retkes boltját.?
A videóban is látszik, hogy milyen régi, koszós, rozsdás minden és még az van, hogy olcsón megúszta mikor évekig veszélyeztette az emberek egészségét. Tudjátok vannak bizonyos higiénia szabályok Európában, amit köteles lenne betartania a tulajnak, ha ez nem megy 70-80 évesen akkor zárja be a boltját.
Azért állnak ki az öreg mellett, mert egy fagyizót üzemeltet és egy életen át ott dolgozót, ha pl egy húsboltja lett volna ahol ilyen körülmények uralkodnak akkor b#szót volna rá mindenki, hogy bezárják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!