Mik a leggyakoribb csalási technikák a szavazókörökben és hogyan lehet őket kivédeni?
Figyelt kérdés
2010. ápr. 9. 19:28
11/13 anonim válasza:
Örülök, hogy érkezett egy válasz a kérdésemre :) Az a probléma, hogy törvény van arról, hogy kötelező odaadni a borítékot a szavazólapokkal együtt és ez SZSZB szavazással nem írható felül.
Nem nem! Ezt nem jól tudod.
A szavazatszámláló bizottság, a szavazás megkezdése előtt szavazással állapodhat meg a részletekről, amibe ez is beletartozik. A lényeg hogy a jegyzőkönyvbe és az urna ellenőrzőlapjára "amit be kell dobni" is fel kell vezetni.
Ez a szabályos megoldás.
12/13 anonim válasza:
"A láncszavazás egy elég súlyos választási csalás, kemény bűncselekmény. " - Köszönöm! Én is SzSzB-zek, szét is küldtem ezt az idézetet (a teljeset, amit a kolléga válaszolt) pár ismerősömnek azzal, hogy menjenek be kocsmákba figyelni.
13/13 anonim válasza:
"A láncszavazás egy elég súlyos..."
Köszönöm a választ! Majd én is nyitva tartom a szemem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!