Egyre több ismerősöm emlegeti ezt. Szerinetek miért van ez?
Egyre több barátom hallgatta meg az őszödi beszédet. Egyre több helyről, egye kevésbé megoszló véleményeket hallokróla. Én is tudtam miről lett híres, de még nem hallottam. Hát most meghallgattam
https://www.youtube.com/watch?v=SQkl87o1JfE
Nos mondhatom akár azt hogy "mindent meg fontoltam, meg gondoltam.". Az a helyzet, hogy eddig nem értettem egyet azzal a véleménnyel hogy:" Az a beszéd nem is olyan rossz, az emberek túlreagálják.". Eddig én is aztvallottam, hogy megbotránkoztató, és felháborító. Ez csak részben igaz. Mármint úgy értem mindenképp beszélhetet volna humánusabban is. Viszont a beszédet mindeddig egy elszólásnak tartottam. Most ismerem a mondanivalóját és észrevettem, hogy sokmindent kihagy a köztudat. Pl:
"Hazudtunk reggel, délben meg este...." de mintha kihagynák azt hogy úgy folytatódik a mondat, hogy "...nem akarom ezt tovább csinálni". Ez tteljesen mást mutat mint egy büszkélkedést a hazudozásról. Teljesen másképp élem meg most az öszödi beszéd fogalmat. Na meg van olyan momentuma is hogy "ez a * ország..." vagy az hogy "ebben a * országban..." de azt ne felejtsük el, hogy a teljes mondat:" nem kell lehajtani a fejünket ebben a * országban.!". Teljesen mást mond. Nagyon sok van amit úgy vettem a köztudat félreértette. Nem tudok mindent leírni, de a lényeg hogy most már a botránkozástól áttértem a megértés felé. Ezzel együtt maga Gyurcsány Ferenc is más lett a szememben.
Ti mit gondoltok? Ti hallottátok már? Mit gondoltok erről?
Ferinek ezután volt négy éve ezt nem csak mondani, hanem így is csinálni.
Tapasztalat ezzel kapcsolatban?
Feri egyébként többször is élt ezzel a kifejezéssel :
"Jöttek párak, akik nem szarakodtak azon, hogy a megyei önkormányzatban lesz-e majd helyük, vagy nem, hanem megértették, hogy másról szól ez a **** ország. "
"Nagy dolgot kaptam ettől, amit az elmúlt másfél évben csinálhattam. Az a személyes sztorim, hogy változtassuk meg ezt a **** országot, mert ki fogja megváltoztatni. Orbán Viktor fogja megváltoztatni a csapatával? "
Persze értem én miről beszél. A 'járadékvadászatról', amit így illet a szaknyelv.
Csak nem ezt láttuk a rákövetkező 4 évben, és ennyi a lényeg, erről szólt az öszödi beszéd margója.
Azt, hogy kezdenek már unalmasak lenni a heti rendszerességű elqrszán-mosdató kérdéseid. :D
Megbukott, kész, a baLOLdalt darabjaira verte, egyebek. :)
"Nos ezuttal mellé foghattál. Azt a kérdést nem én írtam. ;). Olvastam, válaszoltam, de nem én írtam.....pech.... . Mondjuk te dolgod mit gondolsz.:D"
Sok értelme nincs tagadnod, meg ha nem is te voltál a lényegen nem változtat és a fletó ebben az országban nem lesz miniszter valószínűleg újra, sőt a fidesz malmára hajtja a vizet idézőjelben. :D
Az senkinek se jött még le ennyi év után se, hogy ez egy eljátszott beszéd?? Jó nagy birka aki szerint ez valódi kiszivárogtatott megnyilvánulás volt...
Komolyan elhisiztek, hogy a politikusok ilyen hangnemben beszélnek maguk közt az ország dolgairól?:D De akik szerint a Valóvilág-ban is 100%-ban valós szituációkat láthatunk - holott forgatókönyv szerint megy az egész mint egy TV filmsorozatban, azokon nem is kell mit csodálkozni..
# 5/9 Időpont ma 21:53
Pedig folyamatosan az MSZMP utódpártjait szavazzák meg. Tudod, akiket elvileg elkergettünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!