Mi magyarok miért vagyunk ilyen balekok? Lassan Európa legszegényebb országa leszünk.
Leelőzött Szlovákia, Csehország, Szlovénia, Horvátország s ahogy a gazdaság növekedési listákat elnézzük Románia is lefog hagyni.
Valamikor még Kelet-Közép Európa központja és motorja voltunk, most meg már a csórók lettünk. Elég elkeserítő a tendencia.
Bár ilyen negyedéves eredmények mellett nem is lehet haladni: [link]
Gazdasági világválságban is mi estünk a legnagyobbat pofára, holott a legnagyobb hiteleket is mi vettük fel.
A magyaroknak nem kell a jólét.
Ennyire egyszerű. Én ezt vettem észre.
Beszélj a magad nevében. Ha Te baleknak érzed magad, nyugodtan tedd.
Én az elmúlt évben is ugyanúgy dolgoztam és tettem a dolgom. Magyarázd el, miért lennék balek.
Magyarországon a régi rendszerben is és ma is folyton előbukkannak olyan emberek akik mások kárára törnek előbbre. Ez húzza vissza a gazdasági fejlődést. Egy konyhakertben sem fejlődik a haszonnövény ha a gaz és a kártevő az erősebb.
Ha Magyarországon olajszőkítésből, politikusságból, privatizálásból, bankárkodásból vagy Quaestor-kodásból lehet jobban élni mint tisztességes munkából akkor nincs a gazdasági eredményünkben semmi meglepő hogy itt tartunk. Ahogy abban sincs meglepő hogy akkor az orvos, a mérnök meg a szakmunkás Németországban meg a többi fejlett országban köt ki. Még szép hogy ott kötnek ki, mivel itt a bűnöző a felsőbbrendű.
nem értem miért kell lebalekozni mindenkit kollektívan.. elhiheted,hogy nagyon sok embernek nem tetszik ez a helyzet. de most mit tehet egy átlag polgár? nem sok mindent,max annyit,hogy elmegy egy olyan országba, ahol megbecsülik a tudását . így neki már jó lesz, jobb színvonalon fog tudni élni .
persze ki lehetne menni tüntetni az utcára is.de valljuk be, olyan nagy változást nem hozna az sem.
nevetségesek a fizetések. a minimálbérről ne is beszéljünk, hogy mire elég. de még akik évekig tanultak, azoknak a fizetése sem elég semmire.
a testvérem orvosin végzett. rezidensként kezdett el dolgozni. havi 300 órát ledolgozott és így kapott 150 ezer forintot. ez hol normális? de nem csak az orvosokra igaz ez.. más is tanul , majd kidolgozza a belét is és nevetséges összegekkel szúrják ki a szemét.
én sem látok már más kiutat, mint hogy külföldre költözzek. a testvérem azóta egy gazdagabb európai országba költözött.persze megtanulta a nyelvüket anyanyelvi szinten. és megbecsülik. akkora fizetést kap, amin Magyarországon elképzelhetetlen lett volna.
de csak egy sima gyári munkás is a többszörösét megkeresi a magyarhoz képest. nyilván drágább az albérlet külföldön, de arányaiban nézve így is több marad a kezében. nagyon szomorú,hogy itt tartunk. de hát el kell tartanunk a politikusokat több milliós bérigénnyel. meg a kisebbséget is pénzelni kell. aki meg normálisan munkából szeretne megélni, az meg koppan egy nagyot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!