Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek a közbiztonság...

Szerintetek a közbiztonság növelése érdekében nem kéne farkasokat és medvéket telepíteni Magyarországra?

Figyelt kérdés

Ezen állatok a települések közti kiserdőkben és hasonló helyeken laknának.

Rengeteg bűntény történik vidéken, főleg a kisebb falvakban és a tanyavilágban, azért mert mindenféle bűnöző szabadon settenkedhet az éj leple alatt, mert semmitől sem kell tartania és nincs elég rendőr.

Ha farkasfalkák és medvék "járőröznék" az erdőket, kétszer is meggondolnák, hogy kimenjenek-e este.

2016. máj. 11. 19:41
1 2
 11/14 tetro ***** válasza:

de a "motorosok" párban járnának akkor is ugye?

[link]

2016. máj. 11. 23:44
 12/14 anonim ***** válasza:
22%
Az biztos, hogy támogatandóbb lenne ez a fajta kvóta, mint az, amit ránk akarnak erőltetni :D
2016. máj. 12. 01:30
 13/14 Pro Patria ***** válasza:
58%

Aranyos.:)

Egyébként teljesen más okból, ez már régebben is felmerült, és ugyanaz a véleményem.

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__39226..

A farkasok visszatelepítése szerintem indokolt lenne. Túl azon, hogy ennyivel is többet jelentene az, amit mi országnak nevezünk, az elmondott gyakorlat szerepük miatt is. És most sem értek egyet a vadászattal. Kicsit túlmutatva azon az érven, hogy "a természet beáll magától egy egészséges egyensúlyba": Képmutatásnak tartom, mert hiába nemes külsőségekkel működik, kürttel, zöld posztó vadászruhával, akkor sem lesz több. Ha ez valóban azt mutatná, amit szándékként megjelölnek neki, hogy a vadállomány egészségét megőrizzék, követhető is lenne, de akkor nem a legnagyobb, legegészségesebb példányokat keresnék. Egy erdőcsőszt teljesen megfelelőnek tartanék erre a szerepre. Az valóban úgy járja az erdőt, hogy talán egy fél évig le sem emeli a puskát a válláról, csak figyeli, hogyan alakulnak a dolgok.

Nem láttam még nagyon, hogy három lábbal bóklászó szarvast lőttek volna ki a tévében vadászok, és ha ilyet nem találnak, hát hazamennek. Inkább az "odass, mekkora agancsa van" mondat a kezdőlökés ilyenkor.

Állítom, hogy azok, akik ma vadásznak, kilencven százalékban azért indulnak, indultak el a legelső napon, hogy leterítsenek egy állatot, és többnek érezzék magukat abban, hogy önáluk kilóban is, izomban is nagyobb élőlényt leterítenek. A sikerélményt keresik abban a napi rutinban, hogy lőnek, és találnak. Majd, ha ottragadnak a közegbn, melléfűznek valamilyen erkölcsi tartalmat, hogy miért is fontos a feladat, amire hivatottak. De ez később alakul ki. Egészen biztos, hogy senki nem úgy kezd bele: "meg akarom védeni a természetet, menjünk ki az erdőbe, lőjünk ki valamit". Ilyen nincs, ez nem motivációs erő ilyesmire.

A nemes gondolatok később társulnak hozzá, saját maga felé való - és kifelé mutatott - visszaigazolásként.

A fenti kérdésben valaki, aki magára vette a megfogalmazást, csak sztereotípiákkal tudott érvelni, miszerint bizonyára én olyasféle vagyok, aki az őzgidát is beviszi az állatorvoshoz, a suta pedig hiába keresi, mikor visszaérkezik.

Dehogy. Egyfelől kár azt, amit mondtam, valami petás elborultsággal azonosítani. Másfelől - legalábbis hinni szeretném - aki már az általánost kijárta, az is tisztában van ilyen közhelyekkel.

Amikor pedig azzal érvelt, hogy a sportvadászat külön erre tenyésztett példányokat érint, így nem veszélyezteti a vadállományt, teljesen más kategória - igen, tisztában vagyok a két fogalom elkülönülésével. De a hangsúly nem is azon van, hogy veszélybe kerül-e a hazai vadállomány, és felborul-e a természeti egyensúly azzal, ha vadásznak, vagy túlvadásznak. Én nem eszerint állítok fel szempontot.

Maga a mentalitás: egy állatra lövök, kikapcsolódásként. A sportvadászat tehát éppen ezt képviseli - és ebben a szellemben tartják fenn.

Nem tartom elmebeteg, élvezetből lövöldöző valakiknek a vadászokat. Ez a videó például vicces, de erősen sarkít. (Bár, amerikai viszonyok között akár ez is jelen van.)

https://www.youtube.com/watch?v=goARbRuLAVo

Én maga a gondolatmenet ellen vagyok.

2016. máj. 12. 16:13
 14/14 anonim ***** válasza:
81%
Faluhelyen mostantól a farkas lopná a tyúkot, a maci meg a málnát. Hú de jó ötlet.
2016. máj. 12. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!