Te visszaállíttatnád a halálbüntetést?
A Kiss László ügy folytán merült fel bennem, hogy olyan népgyűlölet van a levegőben. Épp hallgattam az RTL Klub híradót, és emberek százai tüntetnek szerte az országban ellene, mindentől igyekeznek megfosztani, már-már felmerül bennem, hogy meg fogják lincselni.
Mindez megelőzhető lenne, ha ilyen bűntetteknél a társasalmi akarat nem szunnyadna ötven-hatvan évig, hanem erőszakos cselekményeknél halálbüntetés lenne. Így nem lenne lehetősége a társadalomban az ilyen életre sem méltó bűnözőknek még véletlenül sem visszailleszkedni, és úgy élni mint egy ártatlan ember.
Úgy gondolom a Kiss László ügy kapcsán meg lehetne szavazni a halálbüntetés visszaállítását. Ha ilyen bűncselekményeknél az 50-es 60-as években ezt végrehajtották volna, most nem eszmélne a társadalom arra a szégyenre, hogy egy ilyen ember vezette olimpiai győzelemre az ország úszóit évtizedeken át. Ti megszavaznátok?
Én mindenképp bevezetném. Ha nem is Kiss László miatt.
Azt szerintem nagyon nehéz lenne "kiérdemelni", hogy halálbüntetés járjon valamiért. De a terroristáknak, Breivknek, meg még pár hasonlónak simán járna. Magyarországon nem tudom, hogy van-e ma olyan, akire kiszabnám ezt a büntetést. De a törvényt bevezetném, ha bármikor ilyen ember kerülne ide, akkor ne hagyjuk életben.
Nem vezetném be. A bűncselekmények felderítésének hatékonysága Magyarországon nem áll olyan szinten, hogy nyugodt lélekkel be lehessen vezetni a halálbüntetést. De a büntetéseket lehet szigorítani! Bizonyos bűncselekményekhez, vagy szabálysértésekhez meglepően kis (néha nevetséges) büntetési tétel tartozik. Szóval szerintem valahol a mai állapotok és a halálbüntetés között van valahol az igazság.
"Mivel a felvilágosult, haladó és demokratikus Amerikai Egyesült Államokban is jelen van"
Csak néhány államban és ők is elég ritkán alkalmazzák!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!