Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Te visszaállíttatnád a halálbü...

Te visszaállíttatnád a halálbüntetést?

Figyelt kérdés

A Kiss László ügy folytán merült fel bennem, hogy olyan népgyűlölet van a levegőben. Épp hallgattam az RTL Klub híradót, és emberek százai tüntetnek szerte az országban ellene, mindentől igyekeznek megfosztani, már-már felmerül bennem, hogy meg fogják lincselni.

Mindez megelőzhető lenne, ha ilyen bűntetteknél a társasalmi akarat nem szunnyadna ötven-hatvan évig, hanem erőszakos cselekményeknél halálbüntetés lenne. Így nem lenne lehetősége a társadalomban az ilyen életre sem méltó bűnözőknek még véletlenül sem visszailleszkedni, és úgy élni mint egy ártatlan ember.

Úgy gondolom a Kiss László ügy kapcsán meg lehetne szavazni a halálbüntetés visszaállítását. Ha ilyen bűncselekményeknél az 50-es 60-as években ezt végrehajtották volna, most nem eszmélne a társadalom arra a szégyenre, hogy egy ilyen ember vezette olimpiai győzelemre az ország úszóit évtizedeken át. Ti megszavaznátok?

2016. máj. 11. 18:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ha a börtönbe tudnának hasznos munkát végeztetni a rabokkal már szinte állami haszon lenne börtönbe zárni embereket mert pénzt termelnek.. De ettől messze vagyunk.
2016. máj. 12. 05:55
 12/16 anonim ***** válasza:
11: Én a kényszermunkára gondolok. Amikor kiviszik őket naphosszat utat építeni, követ törni meg ilyenek.
2016. máj. 12. 07:26
 13/16 anonim ***** válasza:
Attól tartok a halálbüntetés olyan fegyver, melyet a politika a kisember és saját ellenségei levadászására használna.
2016. máj. 12. 15:05
 14/16 Gauldoth ***** válasza:

Én mindenképp bevezetném. Ha nem is Kiss László miatt.

Azt szerintem nagyon nehéz lenne "kiérdemelni", hogy halálbüntetés járjon valamiért. De a terroristáknak, Breivknek, meg még pár hasonlónak simán járna. Magyarországon nem tudom, hogy van-e ma olyan, akire kiszabnám ezt a büntetést. De a törvényt bevezetném, ha bármikor ilyen ember kerülne ide, akkor ne hagyjuk életben.

2016. máj. 12. 15:07
 15/16 anonim ***** válasza:
Esetleg azt lehetne, hogy terrormerényletben való részvételért és tömeggyilkolásért járjon halálbüntetés. De sajnos ezek a dolgok is símán rákenhetőek ártatlanokra.
2016. máj. 12. 18:09
 16/16 anonim ***** válasza:

Nem vezetném be. A bűncselekmények felderítésének hatékonysága Magyarországon nem áll olyan szinten, hogy nyugodt lélekkel be lehessen vezetni a halálbüntetést. De a büntetéseket lehet szigorítani! Bizonyos bűncselekményekhez, vagy szabálysértésekhez meglepően kis (néha nevetséges) büntetési tétel tartozik. Szóval szerintem valahol a mai állapotok és a halálbüntetés között van valahol az igazság.

"Mivel a felvilágosult, haladó és demokratikus Amerikai Egyesült Államokban is jelen van"

Csak néhány államban és ők is elég ritkán alkalmazzák!

2016. máj. 12. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!