Nyitva vannak már a boltok vasárnap megint?
Kicsit le vagyok maradva, de jobban örülnék, ha ismét aznap vásárolhatnék, amikor akarok.
Most mi a helyzet?
# 10/10 Időpont ma 18:39
Nem fogod elhinni, de nem ugyanazok panaszkodtak a zárvatartásért, mint akik a nyitvatartásért. Nem olyan bonyolult ez.
Én voltam ma is.
Amúgy hiába van otthon a bolti alkalmazott vasárnap, ha a család többi tagja húzza az igát.
11-es. Boltban dolgozó ismerőseim rá a példák, hogy egyszer ezt mondják, egyszer azt.
De szegény bolti dolgozók, elmondok értük egy imát.
Szegény már nem tud vasárnap beülni az étterembe vagy elmenni fagyizni vagy a moziba... :'(
Érdekes amúgy más munkahelyeken miért tudják megoldani a családi kapcsolatokat? Miért csak a bolti dolgozó nem tudja?
Nekem volt hogy épp a vasárnapi boltbezárás miatt nem tudtam a szabadidőmet hasznosan eltölteni.
Csak hogy egy egyszerű (és elég gyakori) példát mondjak:
szeretnél a hétvégén a családdal/barátnővel/egymagad kimenni a szabad levegőre, biciklitúra, kirándulás, strand bármi. De közben el kell intézni a vásárlást is, hiszen mint ember sajnos enned kell, és WC papír nélkül is elég macerás tud lenni az élet egy idő után.
Na most szombaton ragyogó idő van, de neked a tecsóba kell menni, amivel (mivel a sok többi ember ugyanígy kénytelen szombaton menni) el is megy a fél nap.
Vasárnap ellenben szakad az eső, kénytelen vagy a szobában rohadni. Mit csinálsz ilyenkor? Bámulod a tv-t vagy netezel. Hoppá! Csak nem egy újabb manipulatív álom valósult meg! Még több ember nem tudja a szabadidejét azzal tölteni amivel akarja, nem tud kimenni a szabadba (ergo egészségtelen lesz, ami az államnak jó) és még az agyát is lehet mosni a TV-n keresztül! Megvalósul szépen az Orwelli diktatúra.
Még jó, hogy a birkanép néha föllázad, szerencsére a vasárnapi plázázás többeknek fontos volt mint pl. az oktatás ügye, de még így is szerencsés a dolog.
Egyébként erre az egész problémára egy bődületesen egyszerű megoldás van (ami egy ostobenkó politusnak se jutott eszébe): akik vasárnap dolgozni kényszerűlnek, azoknak a családtagjainak járjon heti +1 szabadnap (amikor épp a bolti dolgozónak sincs munka), és a gyerekeknek se kelljen iskolába menni. Cserébe oldják meg a vsárnapi napközit.
Persze a rabszolgatartó, munkaközpontú nyugatiaskodó Orwelli államunkban egy ilyen gondolat fel se merülhet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!