Az "európai értékrend" "európai érdek", ezek a kifejezések ki lettek sajátítva?
Általában, ha ezeket hallom, már rosszul vagyok.
Európai értékrend alatt a közös kulturális gyökereket értették, volt és van is egy alap, amiben minden európai ország megegyezik.
Manapság, ha meghallom, egyből a migránssimogatók,árulók ugranak be.Ők mondják is magukra, hogy "európai értékrenddel" rendelkeznek.
A másik az európai érdek.Ez nagyjából azzal egyenlő, hogy humanyista okokból, millió afrikait meg közel-keletit kell betelepíteni,korlátlanul.
Véleményem szerint, európai érdeknek, Európa etnikai-kulturális arculatának megtartásának kellene lennie.
Az mitől európai és európai érdek, ha telepakoljuk Bécset afrikaiakkal?
Semennyire.
Ellentéte, viszont európai érdek.
A humanizmusnak hitt ideológia, semmivel sem gazdagít, sőt inkább elvesz.
Te kevered a szezont a fazonnal...
Tudod egyáltalán mi a humanizmus?
Annyit hozzá tennék még a hármas válaszomhoz, hogy a liberálisok azok akik gyűlölnek.
Mi hungaristák azért nem akarjuk itt látni a bevándorlókat, mert szeretjük a magyarságot.
A liberálisok viszont gyűlölik a magyarságot és ezért akarják itt látni őket.
Tehát csak eszközök a kezükben, hogy ártsanak a magyarságnak.
Akkor én mi vagyok, ha nekem egyáltalán nem kellenek ide négerek, arabok és még a magyarokat is lenézem a balkáni, korrupt mentalitásuk miatt?
Nem tudom, mi vagyok...
Talán ki kéne találnom magamnak valami saját ideológiát.
#6:
"Te szimplán agymosott vagy, mert nem a magyarok a korruptak ha nem a zsidó vezetőink."
Te meg szimplán idióta.
Mi az ,hogy "a zsidó vezetőink".
Én zsidó vagyok és elítélek minden olyan kijelentést ami egy népet sért (legyen szó magyarokról,feketékről,arabokról,németekről,románokról,lengyelekről...stb) és azt is ,hogy ha valaki támogatja az ún."menekülteket" (illegális bevándorló horda).
Se te (főleg!) ,se a liberálisok nem ismerik a humanizmus szó autentikus jelentését ,de szerintem hiába magyarázok neked (#hungarista).
Persze, hogy kisajátítják. Azt azért a hülye is látja (bízom benne) hogy itt abszolút nem humanizmusról van szó, hanem kőkemény gazdasági, hatalmi érdekekről. A humanizmus inkább ideológiai lepel, bár annak elég átlátszó.
Ha Európába annyi gyerek születik, amennyi, akkor nyilván kell egy alternatív megoldás. Ha bejön ennyi ember, azzal egyrészt meg lehet próbálni beetetni az embereket, hogy munkaerő amivel felpörgethetik a GDP-t (najó, inkább csak fogyasztók), másrészt elővehetik a jó öreg náci kártyát, hogy az ennek következtében népszerűségre szert tevő "radikális" (bár én inkább a realistát mondanám, ha R-betűs szavakról van szó) pártok ellenébe bebiztosítsák magukat még egy választás erejéig a kormányzók.
Szerintem valami ilyesmi zajlódhat a kedves politikusok fejében, egy szép jól kigondolt forgatókönyv, aminek aztán lesz valami, sejtésem szerint előre tervezett következménye.
Ha színtisztán humanista, vagy keresztény, vagy bármilyen értékről beszélünk, akkor józan paraszti ésszel elfogadjuk azt, hogy segíteni kell a rászorulóknak, mert kétségkívül vannak olyanok is. Ugyanakkor talán visszakapcsolunk ötös sebességből és elgondolkodunk azon, hogy ennyi, totál homogén kultúrába tartozó, integrációra képtelen embert beengedni papírok nélkül (akik közül aztán marhasokan egyszer csak felszívódnak) elég nagy hiba.
Igazából szinte minden kifejezés ki lett sajátítva, vissza lett vele élve.
Fegyvernek használjuk a szavakat is, mint a kést, amivel dolgozhatunk a konyhában is, de ölhetünk is vele.
Semmi baj a humanizmussal se, ha Jedlik Ányosra vagy Albert Schweitzerre gondolunk.
Nem tudom, mi a megoldás. Nem szabad hagyni a kisajátítást. Pontosítani kell, részletekkel, hogy ki, mikor mit ért alatta, és ezzel talán vissza lehet szerezni az eredeti jelentését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!