Kik lehetnek a fideszesek?

85 éves vallásos nagyszülők, kőgazdag budai villás nagybátyám. Ők mind törzsszavazók. De ez csak az én környezetem Pesten.
A többség vidéki, leginkább idős/vallásos. Ezen kívül még fideszes törzsbázis az alacsony intellgenciájúak és a cigányok.

A fideszesek olyanok mint a repülő csészealjak. Mindenki róluk beszél, de még senki sem látta őket... :)
Viccet félretéve ez véleményem szerint azért van, mert interneten mindenki fröcsögő ballibek vagy ultra-jobbikos. De hidd el nekem ezek az emberek közt sokan vannak, akik ha ott lennének élesben a szavazófülkében magányosan, akkor bizony a narancs körhöz rajzolnák az X-ecskét.
Amúgy meg olyan konkrétan, hogy "fideszek" nem nagyon van. Csak olyan emberek vannak, akik a fideszt hiszik a legkisebb rossznak és ezért szavaznak rá, de ettől függetlenül még ők is szidják az oktatást, eügyet stb.

# 3
A közhiedelemmel ellentétben nem a fidesz meg a jobbik szavazóbázisa rendelkezik a legalacsonyabb intelligencia hányadossal.
A felmérések azt bizonyítják, hogy az MSZP (és társai) szavazóbázisa a legkevésbé iskolázott:
Továbbá még azt sem ártana tudni, hogy a magyarországi roma lakosság nagy része az MSZP-re és annak társaira szavaz. Elég csak megnézni, hogy a legtöbb helyen a roma lakosság arányának növekedése egyenesen arányos az MSZP támogatottságának növekedésével.
Ez a videó is beszédes:

A fideszesek értelmes emberek akiket érdekel a hazájuk sorsa.
Tudom kérdező, hogy semmi értelme nincs a kérdésednek csak az, hogy fröcsögve gyűlölködhessél egyet balliberális módjára a Fidesz ellen de én azért válaszolok, hogy tudd nem csak magadfajta primitív emberek lakják az országot.
A fideszes szavazok között egyaránt megtalálható minden társadalmi réteg: munkások, értelmiségiek, nagytőkések, gazdagok, kispolgárok stb stb
Az tartja össze őket, hogy becsületesek, dolgosak, hazaszeretőek és keresztényi erkölcsi normák szerint élnek.
Kultúrált emberek a fideszesek.
A Fidesz-ellenes átlagpolgár pedig tapasztalataim szerint lumpen, primitív, dolgozni nem akaró-segélyért kuncsorgó, bunkó, erkölcstelen, alja emberek.
Ezek között is találhatók gazdagok és szegények egyaránt.
A lumpen réteghez tartoznak általában azok akik zsigerből mocskolják Orbánt mert az a divat. A fiatalok körében nagyon nagy az ilyen emberek száma.
A fideszes szavazók emelett rendet és fegyelmet is szeretnének emellett, éppen ezért az olyan emberek akik ezt gátolják szintén gyűlölik a Fideszt.
A Fidesz egy nemzeti-keresztény és konzervatív jobboldali párt!
Tudom kérdező, hogy eléggé ideges lehetsz, hogy leírtam az igazságot.
A baloldal és a liberálisok pedig ha tetszik ha nem nemzetrontó banda.
Jöhet az eszetlen lepontozás meg a gyűlölködés ellenem túlzottan nem érdekel.
Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

7-es
"A Fidesz egy nemzeti-keresztény és konzervatív jobboldali párt!"
Ez sajnos egyáltalán nem igaz, de sajnos erre a többség sosem fog rájönni. Kik a fideszesek? A mérsékelt átlagos szavazók. Akik azelőtt MSZP-sek voltak. Azelőtt meg MDF-esek. Most véletlenül a Fidesz a legnépszerűbb az átlagos, nem túl tájékozott (pl. nem kurucolvasó) szavazók körében. Azok a fideszesek, akikre könnyen lehet hatni osztogatással, 13. havi nyugdíjjal (2006) vagy rezsicsökkentéssel (2014), vagy a migránsok elleni kerítéssel, amivel a Fidesz az utóbbi évben a sírból hozta vissza a népszerűségét. Bár az meglep, hogy még mindig ennyi fideszes van csupán a kerítés miatt, mikor volt netadó elleni tüntetés, sosem látott mértékű korrupció, vagy most épp az derült ki, hogy a nagy tudású, az emberek javát szolgáló fideszesek majdhogynem működésképtelenné tették a közoktatást.

Egyszer olvastam egy elemzést, amely nem kor vagy anyagi helyzet alapján azonosította be a Fidesz-szavazókat. A szerző meglátása szerint a paternalizmus a választóvonal, azaz azok szavaztak a Fideszre, akik Orbánban a gondoskodó, erőskezű vezetőt látják, akik pedig nem igénylik ezt a fajta központosított, mindent megszabó irányt, ők szavaztak másokra.
Ismerőseim közül, akikről tudom hogy a Fideszre szavaztak, azok azért tették, mert vagy annyira utálják a baloldalt, hogy csont nélkül benyalnak mindent, amit a Fidesz mond (pedig diplomás emberek), illetve van az ismerősi körömben egy Fideszes politikus, az ő közvetlenebb környezete is nyilván rá szavaz.
Amúgy szomorú, hogy nincs nagyon erről nyilvános kimutatás. Itt találtam egy 2010-es felmérést:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!