Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Körmenden lőhetnek a katonák...

Körmenden lőhetnek a katonák a migránsokra?

Figyelt kérdés
Vasút és az iskolák környékén AK-kkal állnak a katonák. A kérdés. Ha egy kisebb migránscsoport (25-30 fő) elkezdi ütni az embereket,akkor lelőhetik őket?

2016. máj. 5. 18:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Körmend egy ostoba megalapozatlan rémhír:

[link]

2016. máj. 6. 15:14
 12/20 anonim ***** válasza:
"...csak saját, vagy társa testi épségét, életét veszélyeztető támadás esetén, illetve amennyiben a rá bízott anyagi javakat, objektumot éri támadás." Nem értem. A 'társa' az a katonatársa? No és mi van akkor, ha egy lakost támadnak meg a migránsok?? Akkor nem fog közbeavatkozni?!
2016. máj. 6. 16:34
 13/20 anonim ***** válasza:
De közbeavatkozik, csak nem kell mindjárt szitává lőni egy embert. Valószínűleg az is elég lenne bőven, ha figyelmeztető lövést adna le, de te persze azonnal tarkón lövetnél mindenkit, és ha véletlenül a tűzbe kerül egy civil is, hát így járt.
2016. máj. 6. 17:19
 14/20 Pro Patria ***** válasza:
100%
Nem, mint ahogyan a géppuska sem puska, vagy ahogyan az MP-5-öt sem nevezzük pisztolynak, mégha pisztolylőszert tüzel is. Az Ak-63 sehogyan sem egy karabély. A "gép" előtag itt nem csak minősítő jelző, hanem egy konkrét fegyverfajtának szolgál elkülönítésül, ami pedig nem a karabély. De ez tényleg részletkérdés. Csak sután mutatott rá a tőle nagyon idegenül ható, teljesen más fegyverfajtára alkalmazott "karabély" megnevezés, és nem tudtam elhagyni. Rendben vagyunk.
2016. máj. 6. 19:05
 15/20 anonim ***** válasza:
13# nyilván nem úgy értettem, hogy rögtön meg kell ölni, csak azt furcsállottam, hogy csupán a saját, és társa védelmében használhatja.
2016. máj. 6. 19:42
 16/20 anonim ***** válasza:

Egyszerű a válasz, hogy miért a társa védelmében használhat csak fegyvert: a társát ha lefegyverzik, az nagyon kellemetlen, viszont egy civiltől nem tudnak fegyvert szerezni normál esetben.

A gépkarabély egy sorozatlövő karabély, ami köztes lőszert használ. De ezen tényleg felesleges fennakadni.

2016. máj. 6. 20:30
 17/20 Pro Patria ***** válasza:

Nem tudok veled egyet érteni. Nem csak a lőszertípus más, de a mechanika, a belső szerkezet is.

[link]

Mint ahogyan ő sem pisztolyt szorongat a kezében.

2016. máj. 6. 21:22
 18/20 anonim ***** válasza:

Természetesen van eltérés a mechanikában, de ez leginkább a kakasakasztó, tűzváltókar és kioldóemelő környékén keresendő, illetve az öntöltő rendszer már nem rövid gázdugattyús leginkább, a reteszelés szinte megegyezik a karabélyokéval.

A géppisztoly a lőszer miatt "pisztoly", a gépkarabély pedig a fegyver felépítése miatt "karabély".

Mivel ma már nem használnak karabélyokat, így senki nem fogja összekeverni a fegyvertípusokat, még a vezényszavak sem változtak meg pl a Honvédségnél. Hiába AK-val díszeleg mindenki, a vezényszóban karabélyt használnak (persze, hibás terminológia, de csak szőrszálhasogatás).

2016. máj. 6. 22:01
 19/20 Pro Patria ***** válasza:
100%

Leellenőriztem magamat, hátha tévedek, és tényleg van ilyen általam még nem hallott formája a vezényszavaknak:

[link]

2016. máj. 6. 22:39
 20/20 anonim ***** válasza:
Hála az égnek nem nagyon díszelgek fegyverrel, hogy ilyeneket hallgassak :D Fegyver nélkül sajnos annál többet... Észre is vettem ám, hogy ez nem a legfrissebb szabályzat! Persze ettől még a vezényszót rosszul tudtam, gyanítom a legújabban sem lett újra karabély a fegyver (bár nem lepődöm meg már semmin).
2016. máj. 6. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!