Miért érzem úgy, hogy nincs ingyenes egészségügy, sem oktatás ebben az országban?
A nagymamámnak szemműtétre volt szüksége, 70 ezer forintot kellett fizetni, hogy egy orvos megműtse mindkét szemét, és ne kelljen 8 hónapot várni.
Én a budapesti műszaki egyetemen végzek, mérnök informatikusként. Soha senki nem tanított programozni, amit megtanultam, azt mind magántanároktól vagy internetről, de az egyetemen nem tanítottak semmit. Semmi hasznosat, semmi olyat ami a mai technológiákban kellene. Csak a régi hulladék 1000 éves tananyagot, meg fizikát, fölös matekot. Most egy BME-s tanár, aki az egyetemen nem tanítja (hülye lesz ingyen tanítani), ott csak valami salak tárgyat tanít, csak reklámként fogja fel a közoktatást, tőle fogok 120 ezer forintért Android fejlesztés tanfolyamára járni.
Hol van az államtól kapott ingyenes oktatás, ingyenes egészségügy gyerekek??
Erre csak most jöttél rá?
Mondok én is egy példát. Apám súlyos gerincbeteg, két helyen is el van csúszva a gerince, a nyaki részén ahol súlyosabb és a derék részen. Mikor nagy fájdalommal elment vizsgálatokra egyszerűen lepasszolták. 6 éves várólistán volt és mikor nagy nehezen sorra került két hétig húzták az agyát, majd hazaküldték hogy nem fogják megműteni. A mai napig fájdalmai vannak, üvöltözik, üti a falat, és az orvosok le se szarják!
Oktatás megint egy nagy semmi, az egyetemre lehetetlen bekerülni, amit meg ott tanítanak megint csak 90%ban töltelék semmi. OKJ képzéseket is hagyjuk, nagy nemes iskolák sem érnek lótúrót sem, tanultam már olyan helyen is ahol az iskolában csak a suli nevesítése volt a fő téma a tanároktól, nem pedig a tananyag leadása és elmagyarázása az adott szakmára vonatkozóan. És ez ingyenes iskola volt. Vannak alapítvány iskolák is, én egy olyanba jártam szakmát szerezni és sokkal többet ért mint egy ingyenes hulladék ami nem adott semmit. IGen mélyen a zsebedbe kell nyúlni hogy kitanulj valamit normálisan.
"Ingyenes" persze, hogy nincsen, az közgazdasági képtelenség. Senki nem dolgozik ingyen.
Az viszont már pofátlanság, hogy a befizetett adónkból erre telik csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!