Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért érzem úgy, hogy nincs...

Miért érzem úgy, hogy nincs ingyenes egészségügy, sem oktatás ebben az országban?

Figyelt kérdés

A nagymamámnak szemműtétre volt szüksége, 70 ezer forintot kellett fizetni, hogy egy orvos megműtse mindkét szemét, és ne kelljen 8 hónapot várni.

Én a budapesti műszaki egyetemen végzek, mérnök informatikusként. Soha senki nem tanított programozni, amit megtanultam, azt mind magántanároktól vagy internetről, de az egyetemen nem tanítottak semmit. Semmi hasznosat, semmi olyat ami a mai technológiákban kellene. Csak a régi hulladék 1000 éves tananyagot, meg fizikát, fölös matekot. Most egy BME-s tanár, aki az egyetemen nem tanítja (hülye lesz ingyen tanítani), ott csak valami salak tárgyat tanít, csak reklámként fogja fel a közoktatást, tőle fogok 120 ezer forintért Android fejlesztés tanfolyamára járni.

Hol van az államtól kapott ingyenes oktatás, ingyenes egészségügy gyerekek??

2016. máj. 2. 01:26
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Erre csak most jöttél rá?

Mondok én is egy példát. Apám súlyos gerincbeteg, két helyen is el van csúszva a gerince, a nyaki részén ahol súlyosabb és a derék részen. Mikor nagy fájdalommal elment vizsgálatokra egyszerűen lepasszolták. 6 éves várólistán volt és mikor nagy nehezen sorra került két hétig húzták az agyát, majd hazaküldték hogy nem fogják megműteni. A mai napig fájdalmai vannak, üvöltözik, üti a falat, és az orvosok le se szarják!

Oktatás megint egy nagy semmi, az egyetemre lehetetlen bekerülni, amit meg ott tanítanak megint csak 90%ban töltelék semmi. OKJ képzéseket is hagyjuk, nagy nemes iskolák sem érnek lótúrót sem, tanultam már olyan helyen is ahol az iskolában csak a suli nevesítése volt a fő téma a tanároktól, nem pedig a tananyag leadása és elmagyarázása az adott szakmára vonatkozóan. És ez ingyenes iskola volt. Vannak alapítvány iskolák is, én egy olyanba jártam szakmát szerezni és sokkal többet ért mint egy ingyenes hulladék ami nem adott semmit. IGen mélyen a zsebedbe kell nyúlni hogy kitanulj valamit normálisan.

2016. máj. 2. 01:38
 2/8 anonim ***** válasza:
Sajnos jól érzed. Én a elmúlt két évben három rokonomat elveszítettem a magyar egészégügynek nevezett halálgyár miatt. Ha valaki elmúlt pl. 60 éves, egyszerűen már emberszámba se veszik. Azon vannak, hogy mielőbb elpatkoljon. De akkor mire fizetjük a TB-t kérdem én? Nagyapám 6 napig volt kórházban súlyos vesebetegség miatt. Kiadták úgy, hogy nem csináltak vele semmit és még a gyógyszereit is ellopták, mert kérték, hogy vigyük be és végül nem adták vissza a 10-20 ezer értékű gyógyszereit. Kész katasztrófa ami itt zajlik. Az oktatásra is ugyanez igaz sajnos. Húgom próbálkozott volna OKJ-s virágkötő tanfolyammal, de mivel 180 ezer forint lett volna a képzés, így inkább nem kérte. Ráadásul az a hír járja mifelénk, hogy a virágboltosok alapból fel se veszik az ilyen pár hónapos gyorstalpalón végzetteket, amit valahol meg is tudok érteni.. Tehát nem lehetőség van az tény..
2016. máj. 2. 03:16
 3/8 anonim ***** válasza:
*nem sok
2016. máj. 2. 03:53
 4/8 anonim ***** válasza:
Pont az Androidot emelted ki, amikor abbol minden felevben indul szabval, aktualis technologiakat tanitjak, felkeszultek a gyakvezek, illetve szakmai forumot is tart fenn a tanszek?:D
2016. máj. 2. 05:09
 5/8 anonim ***** válasza:
Mert nincs is. Mesterségesen züllesztik az egészségügyet főleg azóta, hogy a magyar nép jogosan leszavazta a görbe orr biztosítókat, akik ölni és lopni jöttek Hun földjére az amerikai eü-val. Hazugság, hogy nincs pénz az eü-ra csak direkt zülesztik, hogy használd a drága klinikákat és hálapénzezél. Az oktatás meg alapvetően szar volt mindig is. Nem arra tanítanak ami kell és az is csak az üzletről szól és arra, hogy valami multi rabszolgája legyél
2016. máj. 2. 07:32
 6/8 anonim ***** válasza:
83%
Mert a Fidesz megvédte az egészségügyet, az oktatást éppúgy ahogy a nyugdíjat is.
2016. máj. 2. 09:15
 7/8 anonim ***** válasza:

"Ingyenes" persze, hogy nincsen, az közgazdasági képtelenség. Senki nem dolgozik ingyen.

Az viszont már pofátlanság, hogy a befizetett adónkból erre telik csak.

2016. máj. 4. 22:23
 8/8 anonim ***** válasza:
Ez az. Akkor lenne ingyen ha nem lenne adó...
2016. máj. 4. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!