Támogatnátok azt, hogy az iskolákba időnként látogasson el egy rabbi a zsidó vallásról és kulturáról tanítani a gyerekeket, hogy csökkenjen az antiszemitizmus?
Nem.
Inkább el kéne törölni a vallási baromságokat.
Iskolából bármilyen vallási indíttatású tevékenységet kitiltanék. Az nem oda való. Ha valaki vallásos, az menjen templomba, járjon hittanra, menjen imaházba, mittudomén mit csinálnak a többi vallás tagjai, gyakorolja a vallást a szabadidejében. Iskolába ne keverjük ezt az egészet.
Azt esetleg támogatnám, ha lenne olyan órájuk, ahol különböző kultúrákról tanulnak- de eben nem csak a zsidókét tenném bele, hanem a korábban említett muszlimot, vagy akár a buddhista kultúrákról, esetleg más világok kultúráiról, teljesen vallásfüggetlenül. Ezt támogatnám.
Egyébként szerintem ettől nem csökkenne az antiszemitizmus, sőt. Aki antiszemita most, az kifejezetten felháborodna, hogy miért kell a gyerekének ezzel foglalkoznia, és akárhányszor a szerencsétlen hazajön az iskolából, apa meg anya nekilátnak tágítani az agyát, hogy ez mennyire rossz neki, lehetőséget adva még inkább elmélyíteni a dolgot. Aki meg nem antiszemita, az vagy örül neki, hogy de jó, tanul a gyereke ilyet is, vagy úgy áll hozzá, mint én, hogy hagyjuk a fenébe a vallást, a 21. században élünk, nehogy már ez komolyan ilyen lényeges szempont legyen akárhol is. Annyi emlékmű meg megemlékezés meg múzeum meg anyámkínja van már a zsidókról meg a holokausztról meg a minden efféléről, van bőven lehetősége tájékozódni az érdeklődőnek. Bezzeg ha a hindukról akarnék valamit megtudni, egyetemre kellene mennem, mert máshol nem tanítanák.
"És ha már ezt felvetetted, szerintem az se lenne hülyeség ha egy imám vagy muszlim hitoktató is ellátogatna az iskolákba"
És ezt a hozzászólásodat 66%-ra értékelté? Atya világ!
Mondjak valamit? Nem a muszlim vallást utáljuk, hanem azokat a hülyéket, akik robbantgatnak, meg úgy az egész kulturális különbséget. Érdekes, annyi jobbikos jár ide, hihetetlen hogy így felpontoznak egy ilyen hozzászólást, mint a tiéd. Azzal jön mindenki, hogy milyen szar az oktatás. Akkor pont majd az segítene, ha muszlimot tanítanának az iskolákban. És szerinted miért lenne jobb, ha keresztény vallás helyett muszlimot oktatnának?
Nem.
Mindenkinek joga van utálni a zsidókat.
Nekem személy szerint semmi bajom velük, de szoktam olvasni szélsőjobbos oldalakat, és az ottani reakciókból biztosra veszem, hogy egy ilyen "akció" pont az ellentétes hatást érné el.
Kelet és Közép-Európában köztudottan magas az antiszemiták aránya. Én inkább azt tanácsolnám, hogy a zsidók inkább "húzzák meg magukat". Ha egy kicsit kevésbé tolnák a holokausztos dolgaikat akkor ki lehetne húzni az antiszemitizmus méregfogát. Így viszont pont az ellenkezője történik. Minél több a holokauszttal és zsidó kultúrával foglalkozó cikk, hír, esemény annál nagyobb az antiszemitizmus. Legalábbis én ezt tapasztalom.
Anyagilag biztos nem. Nem vagyok vallásos, és sértőnek érzem, mikor téríteni akarnak, főleg, ha erőszakosan.
Ha simán ismeretterjesztene ingyen, abban benne vagyok, sőt más vallásokat sem ártana elmesélni, miről azól, mik az értékei, amit képviselnek.
(Najó, ha a nine-divines történetéről és világáról mesélnének, azt támogatnám anyagilag :-D)
Igen, egy-egy előadás erejéig meg kellene hívni rabbit, imámot, buddhista szerzetest, cigány vajdát, hogy segítsenek csökkenteni az előítéleteket.
Másrészt a gyerekeket elvinném minden vallás templomába ami a városukban található, mindenféle gyárba, munkahelyre, hogy lássák az élet többféle oldalát. El kell őket vinni a természetbe kirándulni, múzeumokba, színházakba is természetesen.
Meg kell ismertetni a világot a gyerekekkel.
# 13
Ebben sajnos nem tudok teljesen egyezni veled.
Igenis nagyon-nagyon sokan magát az Iszlám vallást utálják. Köszönhetően a Hit Gyülekezete és egyéb cionista hazugságok elterjedésének az emberek olyan gyűlölködő szennyoldalakat vesznek komolyan mint a dzsihádfigyelő, vigyázó.blog, atv stb.
És még csak a "kulturális különbségek" szöveg is nem helytálló, ugyanis Európa része az Iszlám. Boszniában, Albániában, Makedóniában stb. rengeteg olyan muszlim van, akiknek elődjei mindig is itt laktak Európában.
Akikre te gondolsz azok a migránsok, azok csakugyan nem tisztelik a kultúránkat.
Ideje lenne végre megtanulni különbséget tenni a muszlimok és a migránsok között!
És sajnos szöveget értelmezni sem tudsz, mert nem azt írtam, hogy muszlimok kellene tanítsanak az iskolákban, hanem azt, hogy egyszer-kétszer elmenjenek beszélgetni az iskolákba erről-arról.
============================
Ami meg a KÉRDEZŐT illeti:
Egy szánalmas troll.
Ezt írta nekem:
"Arab barát kifehéredett cigány! Az vagy."
Érdekes, hogy picsog az antiszemitizmus miatt, amikor ő meg ugyanolyan gyűlölködő a muszlimok iránt.
Még azt sem tudja szegénykém, hogy a muszlimoknak kevesebb mint 20%-a arab...
Ez esetben pedig fogadd elnézésemet!
Onnan gondoltam, hogy te voltál, hogy nem sokkal a válasz elküldése után kaptam.
Nem tudtam. Még egyszer bocsánat, csak az ilyenek nagyon felhúzzák a vernyomásom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!