Magyarország az USA szemszögéből nézve "fejlődő ország"?
Te normális vagy? Magyarország nagyon sok harmadik világbéli országhoz képest maga a Kánaán. EU tag, NATO - tag, egy fejlett ország. Senki nem hal éhen, törvényes rend van, nincsenek klánok, kiskirályok, leszámolások, no - go zónák, relatív biztonság van, működő közlekedés, közellátás, energiaellátás, egészségügyi ellátás, van élelem, iható víz, stb.
Persze Nyugat - Európához képest le vagyunk maradva, és vannak problémáink, van mit behozni, de Magyarország nem szegény ország. Lehet, hogy itt most minket ez nem vigasztal, de a Föld nem kevés részén sokkal rosszabbul élnek az emberek.
Persze, lehet, hogy egy átlag amerikai Etiópia mellett keresné a térképen, de ez legyen az ő gondja.
Én beszélgettem amcsikkal neten és nem akarták elhinni, hogy nálunk 260 dollár a minimálbér.
Azt mondták, hogy ilyen nincs, hogy maradunk így életben, stb.
Volt, aki azt hitte, hogy jurtákban lakunk.
Na, most kb. ennyi a különbség.
Azt sem tudják, hogy hol van Magyarország. Képzeld el, hogy USA 50 olyan vagy nagyobb méretű országból (államból) áll mint Magyarország. Mindegyiknek saját fővárosa, jellegzetességei vannak.
Szerintem sehogy sem tanítják ebből adódóan, mert totálisan jellegtelenek vagyunk számukra.
Egyébként Magyarország szegény, csóró ország. Akik Szomáliával, meg más egyéb 3. világbeli pusztaságokhoz hasonlítják Magyarországot és azzal rugdalóznak, hogy nekik mennyire szuper, azok szerintem menjenek el orvoshoz. Nagy valószínűséggel a magyar valósság mentálisan kikészített titeket és az agyatok csak ilyen képek tükrében képes elfogadni azt ami ma Magyarországon megy.
"Én beszélgettem amcsikkal neten és nem akarták elhinni, hogy nálunk 260 dollár a minimálbér."
Ezt még Németországban sem akarták elhinni nekem, pedig amcsikhoz képest itt van a szomszédban.
"Amúgy meg szánalmas hozzáállás az, hogy de vannak nálunk rosszabbak is. Európában vagyunk, nem Szomália a mérce."
Jó, de valamivel meg kell vigasztalni magunkat.
"Ezt még Németországban sem akarták elhinni nekem, pedig amcsikhoz képest itt van a szomszédban."
Nekem bátyám haverja dolgozik kint Norvégiába pincérként. Ottani séf közel 2 millió Ft-os "nyugdíjat" fog kapni. Azt mondta, hogy 130 ezer Ft-ért még az ágyból sem kelne ki.
"Én beszélgettem amcsikkal neten és nem akarták elhinni, hogy nálunk 260 dollár a minimálbér.
Azt mondták, hogy ilyen nincs, hogy maradunk így életben, stb.
Volt, aki azt hitte, hogy jurtákban lakunk.
Na, most kb. ennyi a különbség."
Lehet azt is el kellett volna mondani mellé, hogy a vásárlóerő paritáson számolva a magyar minimálbér közel akkora életszínvonalat biztosít, mint az amerikai minimál.
Persze aki ezt tudja, már mindjárt nem minimálbért keres.
Az amerikai mentalitáshoz amúgy sem tartozik hozzá a minimálbér-misztikum, hogy ahhoz egyenesen arányosan köthető az egyének életszínvonalbeli kilátásaihoz.
Azt már hozzá sem teszem, hogy itt fizetünk valami olyasmit, hogy szociális háló, tehát ha rákot kapsz Amerikában egy minimálbérből sokkal könnyebben elpatkolsz, mint itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!