Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A kedves Jobbik elleneseknek...

A kedves Jobbik elleneseknek egy kérdést feltehetek? Mit tennétek, hogy ez változzon? A szakmai kérdésre tudtok hasonló választ adni, vagy csak bulvár válaszokra vagytok képesek?

Figyelt kérdés

Amíg a magyar főhullámú kereskedelem piaci részesedést nagy részben a multik uralják, addig gyakorlatilag minden megtermelt tőkét kivisznek az országból. Egyrészt mert nem adóznak rendesen, másrészt mert az adó jogszabályainkat úgy játsszák ki ahogy akarják, és egyszerűen a magyar cégeket megölik.

Nem jön létre a profit újratőkésítés, nem alakul ki enne a komparatív hatása a gazdaságban. Az az, aminek itt kellene maradni évről évre és újratermelődve folyamatosan tőkésíteni kellene a gazdaságot, az elmarad.

Addig amíg ez így megy, nem nő természetesen a fogyasztásunk, nem születhetnek érdemben új munkahelyek, nem nőnek a béreink. Haldoklik a gazdaság.

20 éve megy ez így, és az elmúlt 10 évben egy olyan kritikus tömeget képvisel, amin ha nem változtatunk akkor teljesen és végérvényesen padlóra kerülünk!

Ez nem egyszerű mezőgazdasági kérdés, hanem közgazdasági!

Ezt olyan nehéz megérteni?

2010. ápr. 7. 10:16
1 2 3 4
 11/32 anonim válasza:

És mi lesz, ha nem lesznek multik?

Tudod te hány embernek biztosítanak ezek munkát???

Ha a multik nem kapnak adókedvezményeket, odébbálnak. Nekik aztán tök mindegy h ebben a kicsi országban nyitnak e egyel több boltot. Odébbállnak, ennyi! És akkor hol lesz munkahely?????????????????

2010. ápr. 7. 10:44
 12/32 anonim ***** válasza:
Harmadik köcsög! Elismételnéd ezt a megírást? Én még sehol sem olvastam cáfolatot, eddig az összes közgazdászt ezt tartotta a legjobb programnak az ország számára. Jahogy te más véleményen vagy.. Én megértem ha megindoklod: D
2010. ápr. 7. 10:44
 13/32 A kérdező kommentje:

Amikor nem engedték be a cigányokat a jobbik gyűlésre. Vagy amikor Vona elküldte Izraelbe azt a Tv-s riportert.

Te ezt komolyan elhiszed?

A média kb olyan szinten áll hogy a távirati iroda kiadja az ukászt" ott vagyunk a Jobbik rendezvényen, de csak akkor közlünk ha botrány van!

Vagy Vona?

Behívja Bethlen a műsorba hogy beszéljenek a programról, és a műsoridő felénél még mindig Izrael a téma!

Vagy Trutymó és Dúró Dóra, és sorolhatnám.

Még is mit vársz, hogy a Jobbik vágjon jópofát ahoz hogy meg sem szólalhat csak tűrje a hazudozásokat?

2010. ápr. 7. 10:46
 14/32 anonim ***** válasza:
22%

Azért a stílus megvan XD...

"eddig az összes közgazdászt ezt tartotta a legjobb programnak"

Ezt a jobik programjára írtad??? :D Mert ha igen, akkor jó vicc volt, ugyanis a jobbik programja a legrosszabb, leghiteltelenebb...

2010. ápr. 7. 10:46
 15/32 anonim ***** válasza:

én egy videót láttam ahol a gárda nem engedte be a fórumra a cigányokat, de speciel azért, mert überparasztok voltak. végig ugattak amikor megemlékeztek, befütyültek, anyáztak, ordibáltak, kulturálatlanok voltak. (a gárda teljesen normálisan szinte kussban vonult ott végig a megemlékezés után, semmi extra)

ezt a gárdista emberke a cigánynak aki kérte, h engedjék be, meg is mondta teljesen normális hangnemben, hogy nem mehetnek be, mert nem tudtak rendesen viselkedni.

A másik eset amiről az újságok írtak(mert erről speciel nem írtak, ugyebár öngól lett volna), amikor állítólag x db cigányt nem engedtek be. Semmi bizonyíték nincs erről. sőt vona állítása szerint mindig vannak vidéken cigányok is a fórumokon és őket is szívesen látják. ennyi.

én majd azt mondom, hogy Mesterházy és Gyurcsány megerőszakolta Indiana Jones-t és akkor ez igaz lesz, hisz úgy néz ki nálatok így működik.

2010. ápr. 7. 10:49
 16/32 A kérdező kommentje:

És mi lesz, ha nem lesznek multik?

Tudod te hány embernek biztosítanak ezek munkát???

Ha a multik nem kapnak adókedvezményeket, odébbálnak. Nekik aztán tök mindegy h ebben a kicsi országban nyitnak e egyel több boltot. Odébbállnak, ennyi! És akkor hol lesz munkahely??????

Kik állnak odébb?

Kereskedelmi multik? És hová? Ausztriába, ahol nincsenek kedvezményeik és alkalmazkodniuk kell 100% ban?

Itt hagyják a piacaikat, és a feldolgozó iparukat csak mert a részesedésük csökken?

A másik!

Nem érzed hogy ez nem fenntartható, ez nem járható!

2010. ápr. 7. 10:50
 17/32 anonim ***** válasza:

az izraelbe elküldés pedig, nézd, ha a zsidókkal azaz izraelitákkal akarsz törődni, akkor valóban menj izraelbe.

Ha az afrikiakra vágyol, akkor menj oda, ha a britekkel foglalkozol folyamatosan, akkor menj angliába. ennyi. semmi rasszista vagy antiszemita nem volt ebben.

2010. ápr. 7. 10:51
 18/32 anonim ***** válasza:

10.29-re nem reagáltál semmit és ez a tény mindent el is mond...

Ennyi.

2010. ápr. 7. 11:03
 19/32 A kérdező kommentje:

Én megértettem mindent az írásodban, de nem értek egyet vele.

Te semmit nem értesz belőle, egyszerűen nem látsz bele!

Nem érted hogy a makro és a reál környezetünk is le van fojtva.

Nézd meg a legnagyobb adózó cégek listáját és okulj.

A kereskedelmi multiknak sehol nem elérhetőek az adataik, szóval te nem cáfolsz hanem egyszerűen hazudsz!

Hazudsz mert nincsenek válaszaid és ezért a gyűlölet beszél belőled és nem érdekel hogy mi lesz a te és az ország jövője.

Én nem tapasztalom, hogy nem adóznak rendesen, én nem tapasztalom, hogy kijátszák a jogszabályokat.

Nem?

A multik nem fizetnek helyi adókat, vagy nagyon keveset.

A nyereség adó az Osztrákoknál 30% nálunk 15% a multiknak meg kedvezmény. Benne vannak a start extra + ban, aminek az értelmében a TB befizetéseket az első évben visszakapják. (csak 500 fő felett igényelhető= csak a multik)

Ám a környezetemben SOK magyar ember van, aki ezt teszi. És nagyon sok magyar cég.

Ezt tudod milyen könnyű lenne megszüntetni?

Ehez csak az ellenőrzést kellene szigorítani.

De nem lehet, hiszen akkora lenne a munkanélküliség hogy az a 25% ot us megközelíthetné!

Pontosan amiatt mert amit a multik nem fizetnek be, a magyaroknak magas az adója.

Nem érdekes hogy a GDP nk, fele a költségvetésünk!

Amivel nem is lenne baj, hiszen ez lenne a cégek és az emberek haszna, de az sem látszik sehol az országon, mert kiviszik!

A szembeszomszédom luxusházban rendszeres szociális segélyt kér és kap. És ő a nagy magyar...

Akkor tényleg a Jobbikot kellene támogatnod, hiszen csak a Jobbik az aki a segélyeket munkához kötné = akinek van pénze és nem akar dolgozni az nem igényel!

Engem ez jobban zavar, ha nem haragszol...

Én becülettel adózom minden forintom után és felháborít, hogy vállalkozásként minimálbér után fizet és látom, hogyan él. A magyar ember, bizony barátom, az lop, csal és hazudik. A külföldi cég pedig kínosan ügyel a becsületére. Ez a szomorú magyar valóság.

A külföldi cégek, még a szakszervezeteket sem engedik be, mindenkit ha lehet minimálbérrel foglalkoztat és ő dönti el hogy mennyi legyen a minimálbér!

Annyi lehetősége van elkerülni az adókat hivatalosan hogy neki nem is kell csalni, elég ha egy egy politikust megvesz!

2010. ápr. 7. 11:06
 20/32 A kérdező kommentje:

10.29-re nem reagáltál semmit és ez a tény mindent el is mond...

Ennyi.

Az te vagy, és semmit nem mondasz el!

2010. ápr. 7. 11:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!