Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ilyen rossz a közhangula...

Miért ilyen rossz a közhangulat Magyarországon? Félek hazajönni, mert lehet bedepizek az itteni emberek "életkedvétől"

Figyelt kérdés

Fél évig voltam Erasmus-sal Franciaországban, annyira jó ott az élet, annyira tiszta, rendezett, jót tesz már az is a léleknek, meg ott mindenki mosolyog és nevet, egyszerűen még a legszegényebb ember is jól él, stabil állása van, rendes egzisztenciája és állandóan pozitív és ezt is sugározza ki. Még azon is mosolyognak és viccesen nevetnek, ha az ember bénázik, mondjuk leborítja a cipőket a boltban, mert olyan jól élnek, hogy mit problémázzanak ilyen apróságokon. Magyarországon ilyenkor puskaporos lenne a hangulat és majd meg folytatnának az idegtől.

Teljesen más ez itt mint Magyarország, 10 millió depressziós, szegény, rabszolga munkás, közalkalmazott, roma és tolvaj politikusok országa vagyunk. Mit lehetne tenni ez ellen?

2016. ápr. 23. 12:09
1 2
 1/14 Baleszka válasza:
42%
Neked semmit. Ne nézz liberális médiát.
2016. ápr. 23. 12:13
 2/14 anonim ***** válasza:
78%

"legszegényebb ember is jól él, stabil állása van, rendes egzisztenciája és állandóan pozitív és ezt is sugározza ki."

:D :D :D

Ez a vicc kategóriájú kijelentés.

Kb olyan, mintha nálunk a rózsadombot tekintenéd az "egész ország"-nak.

2016. ápr. 23. 12:23
 3/14 anonim ***** válasza:
54%
Érdekes, épp tegnap beszélgettem egy barátnőmmel, aki Franciaországban nőtt el, hogy azért költözött el onnan (UK-ba), mert nagyon negatívak az emberek, és rengeteg a rasszista, bunkó paraszt, és sz@r a gazdasági helyzet. Te is megteheted, hogy olyan helyre költözöl, ami tetszik.
2016. ápr. 23. 12:25
 4/14 anonim ***** válasza:
74%

Ne gyere haza.

Az itt élők is menekülnének,ha lenne hova.

2016. ápr. 23. 12:29
 5/14 anonim ***** válasza:
73%
Én viszont igazat adok, bár nyilván van egy kis költői túlzás a kérdező leírásában. Én Németországban tanulok, és ugyanezt tapasztalom. Teljesen más a közhangulat. Nehéz megfogalmazni, de tényleg érezhető a különbség.
2016. ápr. 23. 12:31
 6/14 anonim ***** válasza:
83%

Amúgy már volt szerencsém Magyarországra érkező Erasmus hallgatókkal tartani.

A magyar helyzet is sokkal pozitívabbnak tűnik, ha azt látod, egy ideig amit a "fogadó" megmutat. Azután pedig a "szelektív percepció" intézi a többit.

2016. ápr. 23. 12:38
 7/14 anonim ***** válasza:
84%

Én is voltam ösztöndíjjal külföldön (1 év Spanyolország). Fél év nem elég egy egész kultúra megismeréséhez. Vagy ha igen, akkor annak nagyon intenzívnek és célirányosnak kell lennie.

A leírásod gyanúsan pozitív. Ha mélyebb és széleskörű beszélgetéseket ejtesz meg helyiekkel rájössz hogy ott is vannak hülye emberek, társadalmi feszültségek, problémák, szegénység stb. Egyik ország sem ilyen utópisztikus.

A pozitív hozzáállás, a kedvesség nem jólét függő vagy legalábbis nem kéne, hogy az legyen, bár tény, hogy egy a hét 6 napján 12 órában güriző ember morcosabb mint egy olyan akinek van lehetősége egy héten 2-3x elmenni szórakozni.

Ha változtatni szeretnél az itthoni helyzeten az pedig végtelenül egyszerű:

Hazajössz és úgy viselkedsz, ahogy szeretnéd hogy az emberek viselkedjenek és tapasztalataidat megosztod másokkal és bátorítod őket is hogy így viselkedjenek, ami természetesen baromira nem lesz könnyű.

Vagy amint lehet tapsol innen és külföldről prédikálsz majd az itthoniak az, hogy milyen sz*rok csak akkor előfordulhat, hogy nem kis visszatetszést váltasz ki.

Esetleg találsz egy harmadik utat. Te döntesz.

2016. ápr. 23. 12:47
 8/14 A kérdező kommentje:

Nem is akarnék hazamenni, de muszáj :(

Legszívesebben itt maradnék, és az egész családomat ideköltöztetném

2016. ápr. 23. 13:02
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Pont azért rosszkedvűek, mert nem élnek meg és kihajtják a belüket.
2016. ápr. 23. 13:13
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
csak trollkodik, amúgy meg maradj ott senkinek nem hiányzol
2016. ápr. 23. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!