Mit gondoltok Orbán interjújáról?
Nekem nagyon szimpatikus az interjúban.
"A Nyugat buborékban él
Nyugaton a magyar álláspontot önzésnek, érzéketlenségnek tekintik, még esetleg rasszizmust is belelátnak. A Nyugat egy buborékban él, és aki a fő áramtól eltérő eszméket vall, azt ledorongolják - mondta a miniszterelnök."
Teljesen igaz.
A nyugat értékrendje elfajzott.
A többi dologban lódít egy kicsit, de ennyi még elnézhető.
Mivel kint a neved, és többször kiemelted, hogy te milyen értelmes kis érettségi előtt álló ifjú vagy, ezért az,hogy 8 általnosod van nem egy alaptalan kritika, hanem egy tény.
Az alaptalan kritika az ez :
"Egy állami költségvetés is simán robbanhat, a miénk pedig nagyon is arra fele halad. "
Semmit nem tudsz a manyup,és az állami nyugdíjrendszer működéséről, csak tolod, ami a te személyes érzelmekre alapuló véleményeddel egybevág.
Azt fejtettem ki, hogy középsuliba járok ráadásul közgazdaságiba, innentől kezdve nyugodtan elképzelhetsz kisgyereknek vagy OKJ-snak. :)
"Semmit nem tudsz a manyup,és az állami nyugdíjrendszer működéséről"
Azontúl, hogy tanulmányaim részét képezték (igaz ez csak egy mellékág volt) azontúl utánajárás kérdése az egész. Laikus vagyok sosem tagadtam, de egy percig se hidd, hogy majd te leszel az isten, akire szerintem jobban ráillik az érzelem alapú vita. Valahogy mindig az emberek személyére térsz ki, ez nem jelent valamit szerinted? ;)
"elkezdhetnéd elmondani, hogy szerinted miért nem omlott volna össze a manyup"
Bocsáss meg, de ezt vissza kell utasítsam, ugyanis én nem ez mellett érveltem. Én annyit mondtam, hogy egy állami költségvetés is "robbanhat", márpedig meglátásom szerint mi is afelé haladunk a magas államadósságunk és a fogyó és elöregedő társadalmunk miatt, ami mellé a felosztó-kirovó nyugdíjazásunk is társul.
Szerintem bármi is volt a magánnyugdíjpénztárakkal, a kormány nem megmentette a nyugdíjakat, hanem csak tekert egyet az időzítőn, hogy ne most, hanem később robbanjon. Persze ez is felfogható egy megmentésnek, ez tényleg csak nézőpont kérdése.
Még utánajárok a dolognak, de ha jól rémlik a magánnyugdíjpénztárak az állam oldaláról voltak fenntarthatatlanok nem pedig fordítva, miután a pénztárak állami kötvényeket vettek, mélyítve az államadósságot. Majd ugye az államosítással semmisé tette a kormány ezeket az adósságokat.
Emellett a manyup lényegében meg sem kezdhette a működését, hogy analizálni lehessen azt. Ennél pontosabb választ most nem fogok tudni adni, amit eddig leírtam igazából azt sem akartam, mert előre érzem, hogy szélmalom harcot fogunk vívni.
UI.: Elnézést kérek a kérdezőtől, hogy ezzel is kicsit szétbarmoltuk a topikot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!