Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jobbhíján lehet-e érv egy...

Jobbhíján lehet-e érv egy párt mellet, hogy kevesebb közpénzt "talicskáz ki", mint a másik?

Figyelt kérdés
Sajnos egyre inkább egyetértek azokkal,akik szerint nincs olyan párt nálunk,de talán a világon se,amely nem tesz el közpénzeket.Politikai oldaltól függetlenül,elfogadható érv-e az egy párt mellett,hogy ők is korruptak ugyan, viszik a lóvét,de "nem annyit".

2016. ápr. 16. 19:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%
persze hogy nem talicskázik ki annyi közpénzt...nincsnenek hatalmon. majd ha ott lesznek megtennék, de nem lesznek. ahhoz nincs elég médium a kezükben mint a fidesznek.
2016. ápr. 16. 19:23
 2/11 szántóvető ***** válasza:
53%
lássuk a listádat:mennyit lopnak a pártok egy folyóévben?csak hogy én is képben legyek.
2016. ápr. 16. 19:27
 3/11 anonim ***** válasza:

Nálam biztosan nem.

Tolvajoknak a börtönben a helye, attól függetlenül, hogy "csak" egy színes TV-t lopott vagy egy egész gyárat.

A lopott érték a büntetés jogosságát nem teheti kérdőjelessé, az a büntetés hosszára, szigorúságára van kihatással.

Én nem tudom komolyan venni azokat az embereket, akik a " de ő is lopott" és az "ők legalább nem annyit loptak" érveket használják és komolyan is gondolják.

2016. ápr. 16. 19:54
 4/11 A kérdező kommentje:
Szerintem elég egyértelműen írtam,hogy nem érdekel melyik pártról van szó.Az érdekel,hogy elfogadható-e,ha valaki ez alapján szavaz.Mert egyre többször hallom ezt az érvelést.Igen,például a Fidesszel kapcsolatban,akik persze "visszalőnek",hogy nem igaz a másik oldal többet lopott amíg kormányon volt.Én nem tudom kinek van igaza, ilyesmiben nyilván csak megérzései lehetnek az embernek. De ha egyértelműen tudnánk is,elfogadható érvelés-e az,hogy akkor már inkább az "jöjjön" aki kevesebbet lop?
2016. ápr. 16. 20:09
 5/11 EagleHUN ***** válasza:

- Nem.

- Nem elfogadható érvelés hogy "kevesebbet" talicskáz ki egy párt.

- Ott kezdődik ezzel az egésszel a probléma, hogy tulajdonképpen bevall egy BŰNCSELEKMÉNY SOROZATOT vagyis azt hogy korrupt!

Másrészt ki szerint is kevesebb? Ki mérte? Hogyan mérte?

- Ez nagyon gáz. "Normális" körülmények közt ha egy párt főleg ha egy kormánypárt bevall ilyesmit eltűnne a süllyesztőben, le kellene mondania, vagy minimum vérlázadás áldozatává válna!

- Előbb vagy utóbb meg kell kapja mind az ezért kijáró büntetését!

2016. ápr. 16. 20:47
 6/11 anonim ***** válasza:
Nem lehet!
2016. ápr. 16. 23:12
 7/11 anonim ***** válasza:
Mellesleg a favorizált "nem lop annyit" pártod(jaid) ellen szól más dolog.
2016. ápr. 16. 23:17
 8/11 A kérdező kommentje:
#7:Azért az érdekes,hogy bár világosan leírom,hogy nem tudom konkrétan megítélni,hogy melyik párt lop többet,már nem az első hozzászóló vagy,aki tudni véli a választ.De azért leírom újra:nem az érdekel,ki lop többet,hanem az, hogy egy ilyen érv mennyire elfogadható.Ami meg a pártjaimat illeti:szavaztam már jobb- és baloldali pártra is a rendszerváltás óta,illetve hát jobb- és baloldalinak nevezettre is.Szóval,nincs pártom,nincsenek pártjaim.Olyannyira,hogy most először tartok ott,hogy talán legközelebb inkább valami értelmesebb időtöltést keresek a szavazás helyett.
2016. ápr. 16. 23:46
 9/11 anonim ***** válasza:

Ha másmilyen szempontok alapján nem lehet őket összehasonlítani, akkor lehet érv. Mindig a kisebb rosszat kell választani. De ez kivitelezhetetlen, mert nem tudjuk konkrétan ki mennyit lop.

Amúgy ha jól végeznék a dolgukat és elsősorban a mi érdekeinket néznék nem pedig a sajátjukat és a haverokét, akkor pont nem érdekelne hogy csurran-cseppen az ő zsebükbe is valami.

2016. ápr. 17. 00:20
 10/11 anonim ***** válasza:

Van egy régi mondás hogy "kenyeret és cirkuszt a népnek"

ahol van kenyér meg cirkusz is ott nem foglalkoznak azzal hogy ki mennyit lop!

De ahol csak cirkusz van kenyér nincs ott lesz mindenből nagy felháborodás!

2016. ápr. 17. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!