A jobboldali ideológia miért ilyen ellentmondásos?
Folyton a MAGÁNtulajdon védelmét hirdetik.
Közben pedig szeretnek beleszólni az emberek MAGÁNéletébe.
Gazdaságilag a neoliberalizmust képviselik,de társadalmilag a kommunista jelleget szereti.Mindenki megmondani hogy éljen.
tudod miért a szegfű az mszp logója
mert a szeghez kalapács kell, a fűhöz meg sarló...
na kb ilyen volt az okfejtésed
"Gazdaságilag a neoliberalizmust képviselik,de társadalmilag a kommunista jelleget szereti."
téves
MINDEN ideológia beleszól az emberek MAGÁNÉLETÉBE, mert bármilyen társadalom csak úgy tud müködni, hogy VANNAK szabalyok, amiket mindenkinek be kell tartania.
A magánélet és a magántulajdon meg két teljesen külön téma, semmi köze egymáshoz, attól, hogy a savak egy része megegyezik.
A magyar jobboldal gazdaságilag nem neoliberalista! Hanem pont az ellenkezője, ultra-intervencionista, állampárti.
Nézd meg a Fideszt, például. Mikor hirdetik a magántulajdon védelmét? Amikor államosították a trafikokat, a dohányboltokat? A gazdaságba való folyamatos beleszólás és a központosítás jellemzi őket. A neoliberalizmus ezt ellenzi. Magyarországon nincs is igazából neoliberalista párt. Gazdaságilag gyakorlatilag az összes baloldali.
A Jobbiknak meg alapból anti-kapitalista, anti-szabadpiac a programja. A neoliberalizmus pedig pont ezekről szól.
Amit leírtál az az amerikai Republikánsokra, illetve kisebb mértékben a Thatcher-féle angol konzervatívokra igaz. Egyébként a jobboldal ez a külföldi fajtája valóban ellentmondásos. Ezt az ellentét a libertariánius jobboldal tudja csak feloldani, mert ők sem a gazdaságba, sem a magánéletbe nem akarnak beleszólni.
"MINDEN ideológia beleszól az emberek MAGÁNÉLETÉBE, mert bármilyen társadalom csak úgy tud müködni, hogy VANNAK szabalyok, amiket mindenkinek be kell tartania.
A magánélet és a magántulajdon meg két teljesen külön téma, semmi köze egymáshoz, attól, hogy a savak egy része megegyezik.
"
A baololdali ideológia nem szól bele az emberek magánéletébe.Szabadságot hirdet.
Nem az alapján osztályozza az embereket,hogy házas-e vagy sem,van-e gyerek vagy nem,milyen a szexuális érdeklődése,stb.
Még a jobboldali ideológia egyenembereket akar termelni,mindenki legyen egyforma,ugyanolyan.
MAgán és magán.
Mindkettő fogalom nem véletlenül kapta ugyanazt az előtagot.
az ember sajátját jelenti...
"A baololdali ideológia nem szól bele az emberek magánéletébe.Szabadságot hirdet. "
Jaja... Ezért számít mindenki a sátánnak, aki nem tapsol a migránsbefogadásnak, a melegházasságnak, és a könnyű drogoknak.
3-as nem feltétlen a magyar jobboldalra gondolok(igaz magyar politika kategóriát adtam meg).
Hanem úgy általában.
Mondjuk a magyar jobboldal,attól függetlenül,hogy tartalmaz kommunista nézeteket,még ugyanúgy hirdeti a magántulajdon védelmét:D
"Jaja... Ezért számít mindenki a sátánnak, aki nem tapsol a migránsbefogadásnak, a melegházasságnak, és a könnyű drogoknak.
"
Most én itt nem a bevándorlók befogadására gondolok,és ezt a témát nem is keverném ide.
Hanem a MÁR ITT ÉLŐ,IDE SZÜLETETT EMBEREK életébe akar beleszólni.
A melegházasságot nem tudom miért keverted ide.
Bár ez is a magánéletbe való beleszólás,a jogok korlátozása bizonyos emberek számára.
Erre mondtam az "egyenembert".
Mindenki legyen heteroszexuális,vallásos,3 gyerekes ember.
Nem fogadja el a sokszínű,képességeiben és tulajdonságaiban eltérő emberek közösségét,hanem egy egyforma ideológiába akarja őket terelni(mert úgy jobban iránytíhatóak,gondolom).
A drogok nem tudom hogyan jönnek ide,bár szerintem az alkohol sokkal károsabb,mint mondjuk a fű,mégis legális.
Szóval a konzervatív emberek között is rengeteg az alkoholista,még könnyű drog ellenesek.
Talán,mert tájékozatlanok...
Én mondjuk liberális vagyok,de sosem voltam még részeg,nem is dohányzom,nem érdekelnek a könnyű és nehéz drogok sem.
Szerintem ezek személyiségfüggőek.....
"Talán,mert tájékozatlanok..."
Erről beszéltem! Fel sem merül a kedves liberálisban, hogy esetleg nincs igaza.
Ha meg szerinted ezeket én kevertem ide, akkor valójában nem is szól bele a jobboldal az emberek magánéletébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!