Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A szocializmusban jobb minőség...

A szocializmusban jobb minőségűek voltak a termékek?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 15. 21:21
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

jav.

Sinclair Spectrummal...

2016. ápr. 15. 21:42
 12/31 anonim ***** válasza:
70%
Én nem tudom, hogy miért vált ekkora toposszá ez a "direkt elromló tévé" hülyeség, negyven év alatt egy tévém romlott el, egy faházas Orion. Új tévét nem azért veszünk, mert elromlik, hanem azért, mert az újabbnak nagyobb a felbontása, élénkebbek a színei, a fényerejét a szoba világosságához állítja, satöbbi. Egyszóval jobb, mint a régi. Tény, hogy többet fogyasztunk, de nem a termékek romló minősége miatt.
2016. ápr. 15. 21:47
 13/31 anonim ***** válasza:
39%
Ma már csak szart gyártanak.
2016. ápr. 15. 21:54
 14/31 anonim ***** válasza:
96%

12-es! Én sem találkoztam még az ún. tervezett elavulással a gyakorlatban, pedig nyúzok jó néhány műszaki cikket! Az előző mobilomat például kilenc évig használtam! Az egyedüli, ami kezdte megadni magát benne az aksija volt, de ez természetes, főleg, hogy a többség 2-3 évente vesz új telefont.

A régi katódsugárcsöves TV-m 2001-es gyártású volt és 2013-ig míg nem vettem LED TV-t helyette gond nélkül működött. A tizennégy éves mosógép szintén köszöni szépen megvan, na hűtőt azt kell vennünk újat, mert szegényke tizenöt év után kezdi megadni magát.

Ez lenne a fenemód nagy tervezett elavulás?

2016. ápr. 15. 22:03
 15/31 anonim ***** válasza:
4%

A tervezett elavulás tény és vannak írások róla.(nem konteós íróktól). Van egy pl. 23 éves mosógépem, eddig 22 évesen a bimetálokat kellett cserélnem, kiváncsi leszek meddig húzza. A mostaniakat kb 10 évre tervezik. De nézzünk meg egy nyomtatót. Minek a patronba eeprom, és miért tilt le ha kifogyott? Hogy ne lehessen heckelni, bár sikerült már kinullázni, és valóban még vagy 500 oldal kijött belőle.

Kicsit korán járt le az adott daraabszám.

2016. ápr. 15. 22:13
 16/31 anonim ***** válasza:
3%

"A folyós zacskós tejre vagy a silány minőségű csokikra gondolsz? "

A "silány" bocit szivesebben ettem a 80-as években mint a milkát. Volt összehasonlítási alapom, apám hozott mindig németektől milkát, nagyanyám meg ünnepekkor bocit vett, mert olyan drága is volt.

2016. ápr. 15. 22:15
 17/31 Alain Delon ***** válasza:
13: Ma is gyártanak jót, csak drága. Én úgy szoktam, hogy (ez főleg elektronikára igaz), hogy jót használtan (pl. Marantz CD-játszó).
2016. ápr. 15. 22:20
 18/31 anonim ***** válasza:
95%

A minőségnek többféle megközelítése és emiatt többféle definíciója van. A minőségügyben például egy ilyen definíció az, hogy minőség az, ami a termékspecifikációknak megfelel. Emellett vannak meghatározott standardok és az ahhoz képest megengedett eltérés mértéke.

A köznapi értelemben pedig két dolgot szoktak rajta érteni. Hogy hosszú fizikai élettartama van a terméknek (sokáig nem romlik el), vagy hogy mennyire elégedett vele a végfelhasználó, ami pedig teljesen szubjektív.

Ezek közül gondolom te az utóbbiakra gondoltál, szóval menjünk bele ebbe. Mivel úgy fair, hasonló árkategóriában kellene nézelődnünk. Mennyibe került egy hűtőszekrény, TV, automata mosógép, stb. a 80-as évek elején, amikor egy átlag havi fizetés durván 2000 forintot tett ki? Arányosan mi jelenti ugyanazt az árkategóriát a mai 146 ezer forintos havi nettó átlagbér mellett?

Az elégedettség kérdése már egy bonyolultabb kérdés, mert most két dolog van, ami akkor nem volt. Fogyasztásra ösztönző reklámok, amik elégedetlenséget keltenek a felhasználóban, hogy cserélje le a tökéletesen működő és az igényeit egyébként tökéletesen kielégítő termékeket, illetve választék.

2016. ápr. 15. 22:37
 19/31 anonim ***** válasza:
peldakent nekem az jon fel, amikor kicsikoromban kaptam turbo ragot milyen sokaig lehetett ragni, manapsag ragok rajta kettot es kegyetlen :(
2016. ápr. 15. 22:47
 20/31 zgyzgy ***** válasza:

Az élelmiszerek ugyanolyan hulladékok voltak, mint ma, csak akkor nem választhattál jobb minőségűt.

A műszaki cikkek ügyetlenek, csúnyák és nagy fogyasztásúak voltak, de jobban bírták a strapát.

A tervezett elavulással pedig naponta találkozhatunk, én például a cipőknél.

2016. ápr. 15. 23:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!