Budapesten mikor fog az albérletek ára csökkenni?
Lassan ott tartunk,hogy már egy átlag bérből sem lehet fenntartani egy budapesti albérletet.
Budapesten élni lassan luxus lesz?
Ez a jövő?Felnőtt embereknek úgy kell élni max 30-40 évesen is,mint a Jóbarátokban 3 lakótárssal együtt,hogy lakni tudjanak valahol?
Ez lenne az élet?
Amint a kínálat nagyobb lesz mint a kereslet.
Egyébként érdekes dolog, hogy nics Magyarországon olyan nagyvállalkozó, aki lehetőséget lát mondjuk a konténer ill. mobilházakban? Töredék áron lehetne megvenni őket és épp ezért töredék áron lehetne kiadni. Nem olyan elegáns mint a bérelt panellakás, de ha harmadáron van kit érdekel?
Egyébként a jelenlegi trendekkel valós veszély, hogy a vidéki Pestre lekerülő fiatalok, akiknek nem milliós pénzügyes meg mérnök-infós végzettsége van még 30-35 évesen is négyen-öten fognak közösen lakni egy albérletben, aztán meg sír a szája az országnak, hogy nem vállalnak gyereket a mai fiatalok. Kis túlzással az a csoda, hogy egyáltalán vannak, akik vállalnak!
Remélhetőleg lassan beindul az építőipar, akkor talán.
Bár az se lenne hülyeség, ha rászállnánák az Airbnb-re, mert az nagyon bekavar.
Röhej, hogy Budapesten lassan nem lehet lakást találni, mert mindegyikben átmeneti vendégek vannak.
Lehet itt fillért b+++ni, de jól írják, a pénzéhes emberek legalább annyit ártanak, mint a politikusok.
Elvileg Németországban már gondolkodnak a szabályozáson, mert ott meg a migrik nagyon bekavartak, 10-en egy lakásban, persze kifizetik a drága albérleti árat, a németek meg a többiek meg pislognak.
Az építőiparban dolgozom. Szerintem 1-2 éven belül, mivel ezt a bummot akarja mindenki meglovagolni és most kezdődnek a nagyobb beruházások.
Én vidéki városban élek, de a korábbi 30 ezerről olyan 50-60 ezerre ugrottak fel az albérletárak pár hónap alatt. Ezt fogja ellensúlyozni az, hogy a városban legkorábban jövő év elején (február-márciusban) legalább 800-1000 új lakás lesz átadva és ez csak az, amiről én tudok (egy 50.000 fős városban ez nem kis szám szerintem). Közben folyamatosan jönnek a hírek az újabb és újabb társasházakról.
Szóval ez csak ideig-óráig fog tartani, aztán (szerintem) egy hatalmas zuhanás fog utána következni.. meg persze jó sokan fognak koppanni, mivel az ingatlanárak is zuhanni fognak.
"ezt a bummot akarja mindenki meglovagolni és most kezdődnek a nagyobb beruházások. "
Az elmúlt hónapokban folyamatosan azt hallani, hogy esett az építőipar teljesítménye. Ez egyelőre nem bumm, hanem bamm.
9: Hát, én nem úgy érzem. Jóval több a munkánk, mint egy évvel korábban. De mondom, még csak most fognak kezdődni az építkezések. Eddig mindenki tapogatózott és itt van ez a CSOK is, ami még mindig nem teljesen tisztázott.
Az meg, hogy a statisztikák mit mutatnak... Ez az építőipar... szerintem nincs olyan statisztika, ami fedné a valóságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!