Miért nem törlik el a minimálbért?
Baloldali ország vagyunk. A hazai jobboldal csak azért jobboldal, mert a hazai baloldal radikális baloldal.
Valójában a fidesz, jobbik inkább középen van
Csóró, kelet-európai országban nem szabad eltörölni egy ilyen fontos féket.
Képzeld csak el ha eltörölnék és teljesen szabad kezet kapnának a válllalkozók.
Szerintem havi 30-40 ezerért dolgoztatnának.
"Szerintem havi 30-40 ezerért dolgoztatnának."
Ha van aki vállalja a munkát, akkor igen.
Ha nem vállalja senki, akkor nem.
És ez szerinted rendben lenne?
Más nyomorából építkezni?
Nem vagytok ti normálisak.
Mindenkinek kellene annyit keresni hogy legalább megéljen a fizetésből.
Így a minimálnak is nettó 120-130 környékén kellene lennie.
"Mindenkinek kellene annyit keresni hogy legalább megéljen a fizetésből."
Mikor értik meg az emberek végre, hogy NEM a cégek szabják meg a fizetést és nem is feltétlenül az állam dolga lenne.
MINDENKI, minden vállalkozó és minden alkalmazott is a saját profitjának a maximalizálására törekszik.
Neked, mint alkalmazott az az érdeked, hogy kapj elég pénzt, a munkáltatónak pedig az az érdekel, hogy az általa előállított termékeket minél jobb áron el tudja adni.
Bármilyen hihetetlen is, de nem a cégek szablyák meg, hogy egy munka mennyit ér, maximum, hogy nekik mennyit ér meg. Ha nekik nem éri meg, akkor nem vesznek fel új embert.
A fizetéseket a piac alakítja ki, vagyis TE magad is.
Ha az emberek fillérekért elmennek dolgozni, a munkáltató örül, mert ő jól jár, az alkalmazottak pedig panaszkodnak, hogy hülye cég milyen keveset ad...
Ha senki nem vállalná el az olcsó munkát, előbb-utóbb elkezdenének emelkedni a bérek.
Ettől függetlenül én nem támogatom, hogy töröljék el a minimálbért és igen, valóban nagyon rossz, hogy ennyien keresnek, ilyen keveset, de ezekért elsősorban nem a munkáltatók a hibásak feltétlenül.
A minimálbér emelése viszont óriási bukás lenne az egész országnak, sokkal inkább a különböző adókat kellene megreformálni, mert az sem épp normális, hogy az emberek fizetésének legalább a felét elveszi az állam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!