Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nálunk van a legalacsonyabb...

Nálunk van a legalacsonyabb személyi jövedelem adó Európában? :DA magyar reformok működnek?

Figyelt kérdés

Megkaptam én is ezt a "magyar reformok működnek" füzetet,aminek az első oldalán az állt,hogy nálunk van a legalacsonyabb személyi jövedelem adó(15%),még pl Ausztriában 50%:D

Na,már most azt nem tették hozzá,hogy Ausztriában a gazdagok adóznak 50%.os kulccsal,illetve más országoknál is a legmagasabb kulcsokat hasonlították össze a magyar egykulcsos adóval:D

Mi ez ha nem az emberek hülyének nézése?:D

Most az egyszerű buta embernek ebből azt jött le,hogy milyen jó nekünk,mert mi keveset adózunk?:D

Ja,és az nincs a kis füzetnek,hogy nálunk a legmagasabb az ÁFA Európában:DD

Érdekes..

2016. ápr. 8. 07:29
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

"Nem értem, mi a bajotok. Ti választottátok ezt a kormányt, mert ezt tartottátok szavahihetőnek, tisztességes és hozzáértő emberekből állónak."

Én ugyan nem szavaztam rájuk:D

De egy kicsit értelmesebb ember nem fog olyanra szavazni,aki hülyének próbálja nézni.

Vannak dolgok,amivel lehet kozmetikázni,de ez nagyon átlátható.Gáz,hogy ennyire butának tartják az embereket...

2016. ápr. 8. 09:49
 12/24 anonim ***** válasza:
88%
Ameddig 2 millió ember tart el 9-et, addig ne nagyon legyen már pofánk még inkább emelni főleg az SZJA-t.
2016. ápr. 8. 11:34
 13/24 anonim ***** válasza:

"Ameddig 2 millió ember tart el 9-et, addig ne nagyon legyen már pofánk még inkább emelni főleg az SZJA-t."

Amíg 2 millió ember tart el 9-et, ne legyen már pofája a kormánynak hazudni annak a 2 millió fogaskeréknek a gépezetben. Aki a keveset nem becsüli...

2016. ápr. 8. 14:53
 14/24 anonim ***** válasza:
7%
kis középiskolásként ne pofázzál már róla... majd amikor az első bérelszámolásod kapod akkor gyere vissza okoskodni
2016. ápr. 8. 15:01
 15/24 anonim ***** válasza:
90%

"kis középiskolásként ne pofázzál már róla... majd amikor az első bérelszámolásod kapod akkor gyere vissza okoskodni"

Középiskolába bejárhat 14, de akár 24 éves is, ha kicsit bénácska az OKJ vizsgákon. :)

De majd leveszem a felhasználónevemet, és 50 évesnek hazudom magam, mennyivel lenne jobb? Inkább tanulj etikát, mert látom az a te idődben még nem volt kötelező.

2016. ápr. 8. 15:16
 16/24 anonim ***** válasza:
60%

50 évesen is lehet valaki ostoba, te viszont úgy tolod, hogy teljes meggyőződéssel, de konkrét szakháttér nélkül szakértesz a legkülönfélébb területeken

például milyen alapon mondod meg hogy mi a magas SZJA? milyen jogon döntöd el, hogy mi számít magas fizetésnek?

itt te hülyének nézed azokat az embereket, akik miatt ez az ország nem bulgária

2016. ápr. 8. 15:43
 17/24 anonim ***** válasza:
76%

"milyen jogon döntöd el, hogy mi számít magas fizetésnek? "

Amilyenen te is, annyi különbséggel, hogy az esetek többségében hozzá teszem, hogy "szerintem".

"például milyen alapon mondod meg hogy mi a magas SZJA?"

Más országokéval összehasonlítva mondjuk. + én nem is mondtam ilyet.

Arról pedig ne is beszéljünk, hogy a mostani kérdésünkhöz logikai érzék kell, nem pedig közgazdasági szaktudás (max. a fogalmak erejéig).

Ha ezentúl lesz valami problémát, inkább az írásaimra reagálj (érvekkel) ahelyett, hogy primitíven támadod valaki személyét.

[link]

2016. ápr. 8. 15:55
 18/24 anonim ***** válasza:

"Ameddig 2 millió ember tart el 9-et, addig ne nagyon legyen már pofánk még inkább emelni főleg az SZJA-t."

Egyrészt ez elég demagóg szöveg, és kicsit unalmas már, hogy minden hasonló jellegű kérdésben ez bejön.

Másrészt az egy önellentmondás, hiszen minél kevesebb a dolgozó ember, annál kevesebb a bér, annál kevesebb annak az adója. Vagyis ennek nem SZJA-csökkentést kellene maga után vonnia.

Persze, tudom, a Fityesz adónkból fizetett propagandareklámjaiban is belefogalmazták, hogy milyen jól jár az alacsony SZJA-val, aki dolgozik, utalva ezzel a csúnya-csúnya emberekre, akik nem dolgoznak.

Egyébként kétségtelen, hogy itt nálunk nagyon alacsony az SZJA, viszont ugye a munkabért nem csak ez terheli, azt lenne érdemes összehasonlítani, hogy más országokban is a teljes bérköltségnek csak az 50%-a megy a dolgozók zsebébe, vagy esetleg más arány.

2016. ápr. 8. 16:07
 19/24 anonim ***** válasza:
58%

ebben nem volt semmi személyes

az élettapasztalat hiánya ami miatt te így látod a dolgokat, akik ezeket a demagógokat kitalálták pont ilyen emberekre számítanak, akiknek a politikában az érzelmek és nem az észérvek (logika) az irányadó

nem is értheted, hiszen nem magad tartod el, számodra lehet egy 200 ezer ftos nettó elkölthetetlen, valaki meg a sokmilliós diákhitelét törleszti belőle

te meg simán nyomod az adómentes minimálbér szöveget mert bezzeg osztrákok meg bezzeg liberális jólét...

szegény szegények...

az anyagi alapon való felemelés pont hogy a probléma elkendőzése csak hogy tudjál róla

"Persze, tudom, a Fityesz adónkból fizetett propagandareklámjaiban is belefogalmazták, hogy milyen jól jár az alacsony SZJA-val, aki dolgozik, utalva ezzel a csúnya-csúnya emberekre, akik nem dolgoznak.

Egyébként kétségtelen, hogy itt nálunk nagyon alacsony az SZJA, viszont ugye a munkabért nem csak ez terheli, azt lenne érdemes összehasonlítani, hogy más országokban is a teljes bérköltségnek csak az 50%-a megy a dolgozók zsebébe, vagy esetleg más arány.

"

Most ismételjem önmagam? Ha nem lenne 7 millió eltartott nem kellene 30%át a bruttó fizetésnek közegészségügyre meg közoktatásra és nyugdíjra költeni. ÉS egyébként a magánszférához képest egészen alacsony színvonalon működnek ezek a dolgok.

Aki nem fizet SZJA-t azt tényleg nem érinti az SZJA csökkentés. Meg aki idejön turista és vásárol azt sem.

2016. ápr. 8. 16:19
 20/24 anonim ***** válasza:

"te meg simán nyomod az adómentes minimálbér szöveget mert bezzeg osztrákok meg bezzeg liberális jólét...

szegény szegények... "

Ez meg úgynevezett szalmabáb érvelés, szintúgy érvelési hiba: [link]

"az élettapasztalat hiánya"

Az élettapasztalat hiánya jó érv, de azontúl, hogy még mindig figyelmedbe ajánlom az etikát, a másik az, hogy (te is mondtad) egy 50 éves is lehet bugyuta ember. Akkor miért ne lehetne egy fiatal jó vitapartner? Nincsenek éles határok, itt mindannyian laikusok vagyunk és ezt el kellene fogadni, miközben az érveinkre támaszkodunk.

S, az hogy milyen demagógiák csavarják el az emberek fejét sokkalta inkább intelligencia kérdése, mintsem életkoré. Legalább is egy adott szint felett.

2016. ápr. 8. 16:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!