Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Te a népszavazáson a paksi...

Te a népszavazáson a paksi atomreaktorok leállíttatására fogsz szavazni?

Figyelt kérdés

Jávor Benedek népszavazási kérdést adott be ma a következő kérdéssel: „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés határozatban hívja fel a kormányt a Magyarország kormánya és az Orosz Föderáció kormánya közötti nukleáris energia békés célú felhasználása terén folytatandó együttműködésről szóló egyezmény megszüntetésének a kezdeményezésére?”

Márpedig jelenleg az oroszok tartják üzemben a működő reaktorokat. Ha azokat leállítják, akkor irgalmatlan pénzekért tudjuk pótolni az áramot a szabadpiacról, nem is beszélve arról, hogy nincsenek is erre az igényre felesleges erőművi kapacitások.

Jelenleg az ország villamosenergia-igényének 40 %-át fedezi Paks, mi lesz, ha a népszavazás miatt le kell állítani a működő erőműveket?

[link]

#Paks #atomerőműleállás
2016. márc. 30. 22:25
 1/10 anonim ***** válasza:
90%

Nagy butaság lenne leállítani!

Az emberek nem értenek hozzá, félnek tőle. Ha meg nincs áram, akkor az a baj...

2016. márc. 30. 22:35
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem igazán értem miért kell összemosni a jelenlegi MVM Paksi Atomerőmű működésére irányuló nemzetközi szerződést az építeni tervezett Paks 2 erőmű nemzetközi szerződésével.

A jelenlegi erőművet nem az oroszok tartják üzemben, hanem az MVM ( nem tudom ezt a hülyeséget honnan vetted). A kiégett fűtőelemeket az oroszok már nem viszik vissza reprocesszálásra, azok a pihentetőmedencékben várják a sorsukat. Az új fűtőanyagot meg az oroszoktól vásároljuk, de gondolod a válság kellős közepén nem fognak eladni fűtőanyagot kemény dollárért? :D

Szerintem kicsit kevered a két dolgot ( vagy szándékosan ferdíted a dolgokat): Jávor Benedek az új erőműről írna ki népszavazást.

( mondjuk szerintem feleslegesen :D )

2016. márc. 30. 22:44
 3/10 MZ.per.X ***** válasza:
83%
Kérdés hogy ha leállítjuk akkor majd biciklivel tekerjük az áramot?
2016. márc. 30. 22:47
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
én atom párti vagyok maximálisan. a legtisztább, legjobb hatásfokú, legbiztonságosabb energia. csak azt nem értem miért az oroszokkal kell építtetni. francia vagy német kivitelezőnek sokkal jobban örülnék, megnyugtatóbb lenne.
2016. márc. 30. 22:50
 5/10 anonim ***** válasza:
91%

Az embereknek, mármint az elvakukt fideszeseknek és a politikusoknak azt kell megérteni, hogy nem az atomerőművel van a baj ( legalábbis a legtöbb embernek ).

A baj az, hogy rohadt sokat költenek rá ( feltűnően sokat ), de egy atomerőmű esetében még ez is elfogadható lenne, viszont titkos szerződéssel. Tehát egyenesen a haverok cégébe nyomják a pénzt és még el is akarják titkolni.

Illetve a probléma ezeken felül nem Oroszországgal van, hanem azzal, hogy nem felelt meg a biztonsági előírásoknak a reaktor, mégis ezt ( és így ) akarják csinálni.

2016. márc. 30. 23:01
 6/10 anonim ***** válasza:
47%

"nem felelt meg a biztonsági előírásoknak a reaktor"

csak nem reaktormérnök úrhoz van szerencsénk?

1. az oroszoknak van tapasztalatuk a reaktorépítésben

2. a finneknek is jó volt

innentől te vagy az elvakult

2016. márc. 30. 23:09
 7/10 anonim ***** válasza:
45%

El se fogok menni erre a népszavazásra, mert teljesen mindegy, hogy mire szavaznék. Tegyük fel ugyanis, hogy győznek az igenek, és a parlamentnek foglalkoznia kell a kérdéssel. Azzal, hogy foglalkoznak vele, ki is merítették a népszavazással kapcsolatos kötelezettségeiket. Megszavazniuk már nem kell, hogy "...határozatban hívja fel a kormányt...", és szerintem amíg Fidesz többség van, nem is fogják megszavazni.

Eleve a kérdésnek a szövegezése gyanús. Szerintem nem lehet olyan kérdést népszavazásra bocsátani, hogy a parlament akármilyen kérdésről meghatározott módon, eredménnyel szavazzon. De ezt majd az OVI eldönti, vagy ki.

2016. márc. 30. 23:26
 8/10 anonim ***** válasza:
53%

"Ha azokat leállítják, akkor irgalmatlan pénzekért tudjuk pótolni az áramot a szabadpiacról, nem is beszélve arról, hogy nincsenek is erre az igényre felesleges erőművi kapacitások."

Tessék itt a cáfolat, pontosan azért nőtt meg az energia import kétéve, mert olcsóbb átvenni a külföldi áramot, mint az itthon megtermeltet.

[link]

Persze, lehet ezen vitatkozni, de mi lenne, ha áttérnék a napelemek támogatására, mert annál nagyobb rezsicsökkentést úgyse tudna csinálni senki sem, csak ugye az állam esne el pénzektől. Unió sem véletlenül támogatja. Persze jó dolog fizetni több ezer vagy tízezer forintot, csak amikor megkérdezed a Németországba élő rokonaidat, hogy mégis mennyi a villanyszámla akkor felmutat a tetőre és azt mondja, hogy max télen kell "jelentősebb" összeget fizetni, akkor egy kicsit irigyled őket.

2016. márc. 30. 23:51
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
szerinted itt csak a háztartások fogyasztanak áramot?
2016. márc. 31. 00:11
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, Jávor kérdése csak a te fejedben jelenti azt, hogy leállna Paks...Nem az oroszok tartják karban a reaktorokat, hanem mi.

Attól még, hogy van egy Volvód és néha szervizbe kell vinned, az autó még nem a svéd állam tulajdona, hanem a tied.

2016. márc. 31. 01:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!