06:33! én nemláttam semmilyen pártlogót a tüntetésen.
Az viszont igaz hogy a tüntetés után az összes ellenzéki párt a színpátiájáról biztosította a tanárokat.
"A diákok nem értenek semmit" - Nem kell lebecsülni őket, nem mind hülyék.
De az tény, hogy a diákok túlterheltsége már régóta probléma mégsem érdekelt senkit. Sőt mikor ellenzéki volt a Fidesz azért harcolt, hogy a diákokat még jobban lehessen szívatni. Szóval a probléma nem most jött a semmiből, amikor én voltam középiskolás (2005-2010) már akkor probléma volt.
Persze nem vagyok a híve annak sem hogy szabados legyen az oktatási rendszer, legyenek világos követelmények, mert az életben is ugyanez lesz.
A 16 éves korig tartó tankötelezettség valóban azért jó, mert a problémás kezelhetetlen, tanulni nem akaró diákot könnyebben ki lehet dobni az iskolából azt mehet közmunkásnak, nyilván így könnyebb a diákoknak, tanároknak. De ezzel megint képzetlen munkanélkülieket termel ki a rendszer, mert ugyan már érettségi nélkül senkit sem vesznek fel.
A mindennapos testnevelés elvben jó ötlet, de kivitelezhetetlen.
A nyelvi képzéseket kéne fejleszteni, persze nyilván nem akarják, mert akkor netán mindenki megtanulna angolul, menne mindenki külföldre és senki nem maradna itthon.
Na, ennyire érti a diák a tanár tüntetést
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__769..
Nekem szimpatikus, mert régen én is tanár voltam, ott is hagytam 10 éve, pedig még akkor nem volt ennyire rossz a helyzet.
Nem elsősorban a fizetés miatt tüntetnek a tanárok.
Aki véleményt formál, legalább előtte nézzen utána.
Nekem van 2 kisiskolás gyerekem, és borzasztó a helyzet. A gyerekek le vannak terhelve, nincs a tanárnak semmi szabadsága, központilag van meghatározva, hogy mit tanítsanak, a tanár több időt fordít most már az adminisztrációra, mint a gyerekekre. A sok barom reform miatt pont az veszik el az oktatásban, aki a lényeg, a diák.
Arról nem beszélve, hogy a Klikk minden pénzt elsikkasztott, semmire nincs pénz, se fűtésre, se krétára, sok helyen a szülők viszik be az alap dolgokat is az iskolákba.
"Én tanár vagyok, de nem tüntettem, nem sztrájkoltam. Nem azért, mert egyetértek a kormánnyal, sőt.. Nem is szavaztam rájuk és nem is fogok. Viszont a tüntetők követeléseivel sem értek egyet, mert nem ez a valós probléma szerintem, amit ők megfogalmaztak. Így nem támogatom őket sem."
Ez esetben tevagy a kisebbség, ők meg a többség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!