Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem tesszük rendbe...

Miért nem tesszük rendbe Magyarországot?

Figyelt kérdés

Meg lehet ezt egyáltalán csinálni?

Vagy csak én érzem úgy, hogy a magyar emberek egy igen nagy része javíthatatlan, érzékelten pszichopatává vált, akik teljesen zártak bármiféle idealizmus felé?

2016. márc. 26. 22:26
 1/10 anonim ***** válasza:
16%
Azért mert rohadt lusta mindenki. Megvan a hatalmunk ahhoz, hogy az összes politikust fellógassuk, de mindenki ül a kényelmes székében és nézi azt a hülye dobozt.
2016. márc. 26. 22:28
 2/10 anonim ***** válasza:
25%
Nahát akkor tessék első és kérdező! Éljetek a hatalmatokkal, és lógassátok fel bármelyik politikust..JA! Hogy ti sem csináltok semmit, csak rinyáltok a gyakorin???
2016. márc. 26. 22:32
 3/10 A kérdező kommentje:

Az is igaz, hogy talán lusták, de én inkább arról beszélek a kérdésben is, mintha a magyarok teljes mértékben elfogadták volna, hogy a világ gonosz, lelketlen és hidegvérű és erre ők is olyanokká váltak.

Vagy csak én érzem így? Olyan helyen dolgozom, ahol napi 200-300 emberrel kerülök kapcsolatba és a nagy részükön azt látom, hogy lefelé konyul a szájuk, nem tudnak örülni, hiába mosolygok rájuk és vagyok velük közvetlen, úgy néznek rám, mintha valami fogyatékossal lenne dolguk, csak mert én barátságos vagyok.

Ezt most miért kell?

2016. márc. 26. 22:32
 4/10 anonim ***** válasza:
65%

Tisztelt Kérdező!

Sajnos önerővel nem lehet és nem is tudunk javítani az országon, amit a Fidesz szétvert, tönkre tett!

Súlyos milliárdok kellenek ahhoz, hogy valami szinten rendbe lehessen az országot tenni! :/

Remélem érthető voltam és normális választ adtam?

2016. márc. 26. 22:38
 5/10 anonim ***** válasza:
Kezdjük azzal, hogy szerintem nincs meg a szükséges egyetértés a "rend" jelentése tekintetében. Ha csupán a pártokat nézzük, biztos vagyok benne, hogy minden párt számára más a "rend" jelentése. Ettől kezdve milyen "rend" elérése a cél?
2016. márc. 26. 23:52
 6/10 anonim ***** válasza:
70%

A probléma oka az a mára sablonossá vált kijelentés: "tipikus magyar". Lehet sokaknak már a töke kivan ezzel és általánosító, nem a legszerencsésebb kifejezés, de valahol már mindenki megérti.

Mostanában kezdek rájönni, hogy ténylegesen mi is a probléma Magyarországgal és a választókkal.

Most jött ki egy új kutatás, hogy hogyan oszlanak meg a választók.

[link]

Ebből a legérdekesebb az, hogy a választók 44%-a bizonytalan. Sokan ezeket úgy titulálják mint kiábrándult emberek a politikából, tudatosabb réteg akik nem szavaznak egy párta sem, mert tudják, hogy a jelenlegi felhozatal a régebbi pártok újraszerveződése vagy pedig szélsőséges (Jobbik) vagy pedig a jelenlegi kormány párt a Fidesz.

Az igazság viszont az, legalábbis szerintem, hogy a többség "tipikus magyar", akik telibe ... a politikát. Akik képtelenek a józan gondolkodásra. Ezeket lehet hívni prolinak, parasztnak, vagy akárminek. Ezek azok akik közül sokan beálltak a rezsicsökkentés címszó alatt a Fidesz mögé az előző választáson, aztán most szépen visszasüppedtek a semmibe. Nyilván nem mind a 44%-ra gondolok, de a többség.

Erre jön rá a 23 %-os totál agyhalott fidesz tábor, a 12 % degenerált MSZP-s réteg, 11 %-os vidéki sutyerák és náci banda és a maradék gyurcsányisták és pesti "értelmiség", talán most kilehetne az Együtt-et, mert Juhász Péter legalább valamit csinálgat, de hát 1%- val sok vizet nem zavarna.

A lényeg az, hogy az emberek képtelenek eljutni odáig, hogy nagyobb részekben lássanak dolgokat. Hogy összetetten gondolkozzanak, következtetéseket vonjanak le. Na már most ez alapfeltétele lenne annak, hogy itt Magyarországon valami értelmes változás induljon el és felépüljön egy olyan párt és szavazóbázis ami versenyezni tud a jelenlegi pártokkal. De szerintem nagyobb az esély az ötöslottóra mint erre, mert egyszerűen túl sok a "tipikus magyar". Ugyan is hiába vannak alapjában jó megmozdulások, ha nincs egy olyan ember aki az egésznek az élére áll és persze tényleges gondolkodó tömeg.

A másik esély az, hogy van egy párt amelyik alapjában ténylegesen Magyarország javát akarja, de közben olyan marketingel jut hatalomhoz mint a Fidesz. Mert ugye lényegében a Fidesz is hazudott össze vissza, még most is relatíva nagyobb a népszerűsége mint ami normális országban lenne (ami a nullával konvergálna) még most is, de a lényeg, hogy ezzel a hatalommal akár jó dolgokat is csinálhatott volna. Viszont ehhez jóhiszemű ember nem adja nevét, na már most aki nem jóhiszemű az nagy eséllyel beáll valamelyik mostani pártba, vagy, ha valami csoda folytán fel is húz valamit nincs rá garancia, hogy nem csap át Fidesz 2-be.

2016. márc. 27. 00:38
 7/10 anonim ***** válasza:
sokan rendbe tennék, csak nem hagyják nekik. mert akkor nem tudnának tovább a zavarosban halászni! ahogy a felettem szóló úriember is kifejtette bővebben: erre a feladatra a mai pártok (és szimpatizánsaik) külömböző okból alkalmatlanok, és érdekük sem fűződik hozzá. tehát egyenlőre marad az áporodott posványban való dagonyázás. az én X-emet továbbra is a MKKP kapja
2016. márc. 27. 07:39
 8/10 anonim ***** válasza:

"Vagy csak én érzem úgy, hogy a magyar emberek egy igen nagy része javíthatatlan, érzékelten pszichopatává vált, akik teljesen zártak bármiféle idealizmus felé?"

a kérdés elolvasása után rám jött az érzés, hogy jó ég, rajtam kívül még 8M embernek van választójoga...

Mielőtt politizálsz gondold át, hogy jóllehet te (sem) nem látod át, fogod fel jól a kérdés egészét.

2016. márc. 27. 11:29
 9/10 anonim ***** válasza:

azert nem teszitek rendbe mert magyarok vagytok. es ezzel nagy reszetek alkalmatlan minden fajta "rendbe tetelre" .

Nem tudtok osszefogni semmifele cel erdekeben nektek fontosabb az egymas b@..tatasa mint barmi mas.

2016. márc. 28. 12:21
 10/10 anonim ***** válasza:
Így van, szarok vagyunk, no de fail
2016. márc. 28. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!