Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek elképzelhető hogy...

Attilav kérdése:

Szerintetek elképzelhető hogy 2018-ban az LMP lesz a Fidesz koalíciós partnere?

Figyelt kérdés
Schiffer egyre közelebb kerül Orbánhoz, legalábbis a retorikában biztosan. Bár alaposan és konstruktívan kritizálja is Orbánt. Szerintetek egy ilyen koalíció pozitív hatással lenne a Fideszre és Orbánra ? Szerintetek ha olyan lesz a választás eredménye hogy vagy a Jobbikkal vagy az LMP-vel koalícióban lesz meg a többségük akkor Orbánék melyiket választják ? Vonát vagy Schiffert ?

2016. márc. 22. 22:43
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

10-es: szerintem Magyarországon kizárt a nagykoalíció. 2002-ben Pokorni örvendezett hogy kiesett a MIÉP, már akkor sem borult össze a Fidesz az MSZP-vel.

Idézek az alfahír cikkből

"Portálunk megkérdezte Hoppál Pétert - aki a változatlan baloldalt ostorozta sajtótájékoztatóján -, mit szólnak ehhez, lesz-e szankció az aktivistáik ellen, akik egy oldalra álltak ellenfeleikkel egyfajta nagykoalícióba tömörülve. Hoppál Péter szerint ennek semmi köze a nagykoalícióhoz.

Az aktivisták szerepléséről úgy nyilatkozott, a Jobbik politikája más irányú, mint Orbán Viktor és a Fidesz politikája, így a Jobbik az ő ellenzékük. Az ellenvélemény a tüntetésen pedig csak a politikai nézetek érvényesítése, ami mögé nem kell összeesküvéseket sejteni.

A pártsemleges akciózás és tömörülés persze teljesen érthető, hiszen a csoportot első sorban a Hit Gyülekezete futtatta fel és reklámozta, ahol ugyanúgy rengeteg fideszes hívő van, mint baloldali liberális."

Szóval nem kell ebbe Fidesz-MSZP nagykoalíciót belelátni.

A Fidesz-LMP koalíció szerintem abszolút elképzelhető, feltéve ha addigra összeszedik magukat és bejutnak az országgyűlésbe.

Jobbik-Fidesz koalíció sem kizárt, bár ez már neccesebb, de nem zárható ki hogyha a Jobbik tovább folytatja a cukikampányt akkor végül megfelel majd a Fidesznek 2018-ra és megköthetik a koalíciót. Orbánnak ha esetleg nem tud többséget szerezni csak két választása van a Jobbik és az LMP. Így feltételezem Orbán minden erejével azon lesz hogy az LMP bejusson a következő ciklusban, a Jobbikkal elég necces lenne a koalíció, bár legvégső esetben elképzelhető. Orbánnal egészen biztosan nem állna össze sem a PM sem az MSZP sem a DK, ha megbukik kicsinálják, akár még durvábban mint 2002-ben. Tehát Orbánnak szerintem érdeke hogy bejusson az LMP.

2016. márc. 28. 19:11
 12/16 anonim ***** válasza:

Mivel az LMP-nek és a Jobbiknak is stratégiailag van fontos pontokban eltérése a Fidesszel. Ily módon nem látom ezt lehetségesnek.

Azon cikket, amelyet kritizál azért mentettem el, mert benne volt Hegedűs Zsuzsa videója, ahol Orbán tanácsadója MSZP-Fidesz koalíció szükségességét ecsetelte.

Orbán tanácsadója erről beszél, majd folytatja ezt azon személy akinek az idei évtől esélye van, hogy az MSZP elnöke legyen és szintén szövetségről beszélt az Együtt-PM szövetség egykori vezére is és jelenlegi lelki vezetője. Amiről beszél az összeesküvés. Amiről én beszélek azok vezető személyiségek különböző gondolatai a politikai palettán.

2016. márc. 28. 22:38
 13/16 A kérdező kommentje:

Hátha ez a nagykoalíció valóban létrejön az nagy tragédia lenne az országnak :((

Bár ha ez létrejön akkor Orbán valószínűleg nem lehet miniszterelnök, vagy egy szoci vagy egy mérsékelt Fideszes lesz a kormányfő. Ha ez a nagykoalíció létrejön akkor a Fidesz az MDF sorsára fog jutni. Ha pedig törpepárttá zsugorodik és végül megszűnik akkor szükségképpen új politikai szereplők fogják vezetni az országot. Feltételezem nemcsak a Fidesz hanem az MSZP és szatellitpártjai is belebukhatnak egy nagykoalícióba. De amire ezek a folyamatok lejátszódnak kb 5-10 év addigra garantáltan tönkremegy az ország. Szóval szerinted egy LMP-Jobbik koalíció lenne a kiút ?

2018-ra többséget tudnának szerezni, vagy ez csak a következő ciklus után lehetséges ?

Ezt az előadást érdemes meghallgatnod, szerintem tanulságos, nekem úgy tűnik Schiffer többé kevésbé jól látja az ország helyzetét:

https://www.youtube.com/watch?v=DV34a8kNlgw

2016. márc. 29. 22:24
 14/16 A kérdező kommentje:

Sajnos elképzelhető a Fidesz-MSZP nagykoalíció :((

Igazi tragédia lenne az országnak ha ez létrejönne.

Scfiffer Kövér vita:

https://www.youtube.com/watch?v=BxnIBu-49H4

2016. ápr. 3. 07:50
 15/16 anonim ***** válasza:

Azok alapján, amit a Fidesz művelt, nem tartanám olyan nagy tragédiának, ha az MDF sorsára jutna. De ha úgy vesszük, hogy ezáltal várhatóan a Jobbik vagy valami más hasonlóan szélsőséges jobboldal megerősödne, azt igen.

Természetesen fontosnak tartom, hogy legyen egy kiegyensúlyozott józan jobboldali párt IS a parlamentben, de ez se a Jobbik se a Fidesz nem lehet.

2016. ápr. 5. 07:13
 16/16 A kérdező kommentje:

Hát a Jobbik megerősödése igen távolra került a mostani történések alapján.

Én azért elképzelhetőnek tartanék továbbra is egy Fidesz-LMP koalíciót, ez még mindig jobb mintha visszajönne az MSZP-DK a liberálisokkal megfűszerezve.

Más is rájött már erre: [link]

2016. ápr. 24. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!