Meg lehetne tenni, hogy az összes földet államosítják és bérbe adják?
Tehát az emberek nem renelkeznének saját földdel. Mindent csak bérelni lehet. Itt három típus jöhet szóba:
1: minden az államé ( fentebb a föld alatt a legelőket, szántókat, erdőket értettem ), azaz a föld, a házak és a lakások. Ha valaki gyárat / céget / üzletet akar nyitni, bérelnie kell a földet / helységet. Amikor lejár a szerződés, újra köthetik és hogy ne tudjon bárki oda tolakodni, "előbérlési joga" lenne az előző bérlőnek.
2: maximalizálják a saját földek nagyságát ( például 1 hektár ) az összes többi az államé. A bérlés ugyanaz.
3: az ingatlanok lehetnek sajátok, de a föld állami. A bérlés ismét ugyanaz.
A bérlés időtartama maximum 50 év, után újra lehet kötni a szerződést.
Meg lehetne tenni? Előnyök, hátrányok? ( Tegyük fel, hogy az államosításba mindenki belemegy, az állam pedig felvásárolja a telkeket. )
A nyugati országokban állami föld szinte nem is létezik.
Ha aki mezőgazdasággal foglalkozik évente akár több (10)milliós bérleti díjat is fizethet amit az áraiba is beleépít - emiatt drágábbak lehetnek a mezőgazdasági termékek és infláció gerjesztő hatása is van.
5# tehát annyival drágábban adja a termékeit?
Erre nem gondoltam. Az a baj, hogy én magamból indulok ki. Nekem pedig ha van ( csupán példa ) 1 millió forint kiadásom a cégem miatt, de van 2 milliós bevételem, nem panaszkodok és nem fizettetem ki a plusz 1 milliót az emberekkel. ( Ez csak példa volt. )
Ellenben a többi ember ennél jóval kapzsibb, nekik nem elég annyi ami az élethez elég. Nekik mindig több kell. Ezért tartunk ott, ahol.
Egy a lényeg, értelmetlen a felvetésed, rosszabb lenne mint most!
Meg hát amikor "önként" államosították annak az emléke is még mindig él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!