Emlékszik rá valaki, hogy 2010-ben és előtte azzal kampányolt a Fidesz, hogy a gazdagoknak még több pénzt kell adni, a szegényeket pedig minél jobban meg kell adóztatni?
"a legtöbb pénzt eüre oktatásra szociális juttatásokra és kiemelve nyugdíjakra szórjuk el"
Tényleg? Az egészségügyön abszolút nem látszik meg, hogy nagyon szórva lenne rá, a szociális juttatásoknál nem tudom, hogy mire gondolsz, amikor Magyarországon szinte teljesen fel van számolva a szociális rendszer, a nyugdíjrendszert meg szépen át kéne alakítani és maximalizálni a nyugdíjakat 200 ezer forintban, amíg nem konszolidálódik megfelelően az ország gazdasági helyzete.
Mert az meg megint röhej, hogy az ország nagy része annyiért dolgozik, amennyit sok nyugdíjas kap, nem beszélve arról, hogy rengeteg nyugdíjasnak olyan nyugdíj jár, amilyen fizetést a dolgozó fiatalok az életben nem tudnának maguknak elképzelni.
2 millió ember fizeti a pénzt 10 millió ember egészségügyére
mit nem értesz ezen meg?
ja igen... csak hangulatot kelteni jöttél, kisvasutazni
orbán ráhelt még fel sem hoztad
remélem ezért nem buksz nagyobb prémiumot a megbízódnál
"2 millió ember fizeti a pénzt 10 millió ember egészségügyére
mit nem értesz ezen meg?"
És akkor? Én mit csináljak ezzel? Talán én raktam pozícióba 200 államtitkárt, adtam mindnek 8 helyettest, a helyettesek mellé én rendeltem 6 helyettes-helyettest?
"ja igen... csak hangulatot kelteni jöttél, kisvasutazni
orbán ráhelt még fel sem hoztad
remélem ezért nem buksz nagyobb prémiumot a megbízódnál"
Mi van? Elmebetegnek tetszik lenni?
Az az igazság hogy az adójóváírás megszüntetése a kis keresetűeknek fájt leginkább, míg a felső adókulcs eltörlése (egykulcsos adó) pedig a magasabb keresetűeknek kedvezett.
Azonban a belső fogyasztás felpörgése ettől elmaradt, hiszen aki nem napi fogyasztásra költi a fizetésének jelentős részét, azok inkább megtakarítottak, vagy ingatlanba menekítették a pénzüket.
A szegényebbek akik elfogyasztották volna a magasabb bért is, pont kevesebbet kaptak, vagy ugyanannyit.
Tehát a gazdaságba áramoltatott plusz forrás csak az inaktív tőkefelhalmozást segítette, a fogyasztás ettől nem emelkedik.
Ez az ősbűn, innen lehet számolni minden problémát, kezdve a minden évben újratermelődő 5-600milliárdos költségvetési lyuktól, az unortodox foltozási kísérletekig.
Nem várom, hogy ez a válasz sokáig 100%-on marad, de attól még sajnos ez az igazság. :-/
"szóval szerinted azért tart el 2 millió ember még 10-et, mert orbán kinevezett pár államtitkárt?"
Nem, te sügér.
Én a rendszert írtam le, hogy egy csomó embernek pozíciót adtak az állami szférában.
De gondolom, erről megint én tehetek és nem a Fityeszed. Mert én toltam be mindenkit az államhoz, nem a drága pártotok.
itt te vagy a sügér kérdező...
azt mondod, hogy csökkenteni kéne az állami elvonást, és ezt egyszerűen meg lehetne tenni ha nem lenne ennyi államtitkár...
ennyire senki sem lehet sügér kérdező :DD
# 18/18 Időpont ma 18:45
Neked mégis sikerül alulmúlni. A 2010-es hazugsággyáruk része volt, hogy kisebb legyen az államapparátus.
Aztán most nagyobb, és drágább is, mint 2010 előtt volt :-)
De védd meg ezt is, fidióta :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!