Mennyit keresnek a Volánosok (buszsofőrök), hogy most sztájkolni akarnak? Az 5 napos sztájk nagyon durva.
Olvastam egy cikket, amiben vannak összegek, de arra vagyok kíváncsi, van-e valakinek ismerőse, vagy ő maga itt dolgozik, és tud-e pontosabb összeget írni.
Ugyanis a cikkben csak átlagbérekről esik szó.
Átlagosan br 240 ezret keresnek.
Ami kb nettó 160-nak felel meg. Ez azért egy végzettséget nem igénylő félig-meddig fizikai munkáért nem olyan rossz.
Persze nézhetjük a másik oldalt, hogy hajnalban kelnek, éjszaka járnak haza, hétvégén is dolgoznak, emberéletekért felelnek. De közben egész nap ülnek, nem áznak-fáznak, nem szakadnak meg. Na de nem ez a kérdés, hogy könnyű-e nekik vagy sem, hanem hogy valójában mennyit is keresnek ezzel.
mert ezt a nettó 160-as fizetést gondolom felhúzza az irodisták és vezetők fizetése, és egy buszsofőré ennél alacsonyabb lehet. Vagy nem?
Se kicsi nem vagyok, se fiú, de főleg nem a te kisfiad.
Nem sok, ez tény, de azért nem úgy van ám, hogy mindegy, mert nem otthon van.
Rohadtul nem mindegy, hogy 120-ért ellébecol, vagy megszakad a kemény fizikai munkában.
Vannak, akik 80-ért is megszakadnak, hozzájuk képest a 120-ért való sofőrködés jó dolog.
De már lényegtelen, mert nem lesz sztrájk, kapnak valamennyi emelést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!