Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek Bokros normális?...

Szerintetek Bokros normális? Azt mondja hogy csak ők akarnak valódi piacgazdaságot, és kis államot? Ez nem a neoliberalizmus alapja? Most piacgazdaság van, vagy monopólium tenyészet?

Figyelt kérdés

Agyrém ez az ember, hiszen többször is a piacgazdaságot méltatta, miközben teljesen bizonyított lett mára, hogy amit ő képvisel"neoliberalizmus" az csak piac ellenes monopól és korrupt a politika és a nagytőke összefonódását jelenti. Az vajon piacgazdaság hogy a multikat támogatjuk a KKv k rovására?

Ez az idézet meg, egy ostobaság a " nagy" közgazdász szájából"

"Szerinte elsősorban az állam kiadásait kellene a bevételekhez igazítani, amiket aztán a vállalkozások helyzetének javításával lehet csak növelni."

1, Ha csökkentjük a kiadásokat"megszorítunk" és nem a bevétel növekedése a cél? Az nem fogyasztás csökkenéshez és munkanélküliséghez vezet?

2, Mit is növelünk ha a vállalkozók adóit csökkentjük?

Ismét egy tézis, ami igaz is lehet az USA ban, de nem itt, mert nem ugyan azok az állapotok, hisz nincs

középosztályunk akikre hatva ellenhatást gyakorolhatnának a gazdaságra.

Mivel nagyon alacsonyak a bérek, ezért a széles rétegekre nem is hatna az adók csökkentése. Annál inkább a megszorítások. A képlet egyszerű: Attól hogy csökkentem egy réteg terhelését, és azzal nem generálok mérhető fogyasztás növekedést a hazai termelésben 1 új munkahelyet nem hoztam létre. Hiszen nincs olyan vállalkozó aki azért teremt munkahelyet mert kevesebb az adója, csak olyan van aki független az adóitól a termelés emelkedése ösztönöz a bővítésre.

Konfúzió.

Akik eddig sem éltek rosszul, azok élveznék a hasznát.

1 munkahelyet nem hoznának létre, csak emelnék az import eredetű termékek vásárlását, az az csak bukó.

De az értelmetlen, már onnan kiindulva, hogy amíg a duális gazdaságot nem szüntetjük meg, addig nincs értelme gazdaságot élénkíteni, hiszen akkora versenyelőnybe vannak a külföldiek, hogy náluk költjük el minden pénzünket. Az az, amit odaadna adócsökkentésben az menne külföldre, az eredmény : minden egyes Ft elinflálódna pillanatok alatt.

Kíváncsi vagyok bokros mit mondana a felvetésre?

[link]

2010. ápr. 3. 11:27
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

12.21:Közgazdászokra majd akkor lesz szükség,ha lesz"közgazdaság".

Addig takarítókra meg építőkre van szükség,amíg eljutunk odáig.

Ezt kellene megérteni.

2010. ápr. 3. 12:28
 22/28 A kérdező kommentje:

A kérdező egyik kommentjéhez: az állam nem egyenlő a társadalommal. Kifejtenéd, hogy szerinted miért egyenlő?

Mi az állam?

A társadalom egy döntéshozatalra alkalmas tömege, akik a társadalom más más felfogású tagjai felfogását képviseli.

Az állam nem haladhatja túl a társadalmat, mert minden lehetőségét a társadalom maga szabja meg.

Hiába akarna az állam elrugaszkodni a társadalom lehetőségeitől, akaratától, reakcióitól, az mindíg csak kudacba fulladhat.

Lehet hülyíteni a társadalmat, de az előbb utóbb bosszút áll.

Az állam, akkor működik jól, ha nem kevesebb vagy több mint a társadalom, hanem csak pontosan annyi, mint egy megfogalmazója a közakaratnak.

2010. ápr. 3. 12:29
 23/28 anonim válasza:
Az lmp ultraliberális, bokros meg neoliberàlis. Holló a hollónak nem vájja ki a szemit.
2010. ápr. 3. 12:33
 24/28 A kérdező kommentje:

Ez igaz. Csak akkor maradjon is annál, amihez ért."

Akkor kiknek kéne vezetni egy országot szerinted? Tudom erre azt mondod, hogy a politikusoknak. És őket szted kik irányítják? Igen a közgazdászok.

Persze hogy a közgazdászok beleszólnak egy ország irányításába, hisz az egyik legfontosabb a gazdaság.

Csak már unalmas hogy a neoliberális közgazdászok irányítják 20 éve az országot " persze a szocializálódásunk, nem neoliberális" és más irányzat nak tere sem lehet. Persze érthető hiszen a neoliberálisok a nagytőke felderítői és behajtói, ezért még ma is alig alig kapnak más közgazdászok médiaszerepet a fősodrú médiában.

Egyszer le kellene ültetni néhányat, akik belemernek folyni a folyamatokba, mert nem függőek a hatalomtól.

Sok turpisság kiderülne.

2010. ápr. 3. 12:34
 25/28 anonim ***** válasza:
Menni inkább táncosnak
2010. ápr. 3. 12:42
 26/28 anonim ***** válasza:
Azért mondja mert mondania kell valami jó dolgot xD hogy rá szavazzanak, és majd később jó zsíros fizetést kapjon. ennyi a lényeg nagy vonalakban...
2010. ápr. 3. 12:54
 27/28 anonim ***** válasza:

11:49-es vagyok. Már az előbb is akartam ajánlani,....

Hú basszus! Tényleg. Bocsi, 11:50-es vagyok nem 11:49-es. (Pedig ez milyen jó ks gonosz módszer, így le lehet pontoztatni a másikat is.:DDDD)

2010. ápr. 3. 15:18
 28/28 anonim ***** válasza:
Kéérdező! Ha most Te lennél a Miniszterelnök, milyen gazdasági döntéseket hoznál? Írnál egyet-kettőt? Komolyan kérdezem.
2010. ápr. 3. 15:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!