Szerintetek Bokros normális? Azt mondja hogy csak ők akarnak valódi piacgazdaságot, és kis államot? Ez nem a neoliberalizmus alapja? Most piacgazdaság van, vagy monopólium tenyészet?
Agyrém ez az ember, hiszen többször is a piacgazdaságot méltatta, miközben teljesen bizonyított lett mára, hogy amit ő képvisel"neoliberalizmus" az csak piac ellenes monopól és korrupt a politika és a nagytőke összefonódását jelenti. Az vajon piacgazdaság hogy a multikat támogatjuk a KKv k rovására?
Ez az idézet meg, egy ostobaság a " nagy" közgazdász szájából"
"Szerinte elsősorban az állam kiadásait kellene a bevételekhez igazítani, amiket aztán a vállalkozások helyzetének javításával lehet csak növelni."
1, Ha csökkentjük a kiadásokat"megszorítunk" és nem a bevétel növekedése a cél? Az nem fogyasztás csökkenéshez és munkanélküliséghez vezet?
2, Mit is növelünk ha a vállalkozók adóit csökkentjük?
Ismét egy tézis, ami igaz is lehet az USA ban, de nem itt, mert nem ugyan azok az állapotok, hisz nincs
középosztályunk akikre hatva ellenhatást gyakorolhatnának a gazdaságra.
Mivel nagyon alacsonyak a bérek, ezért a széles rétegekre nem is hatna az adók csökkentése. Annál inkább a megszorítások. A képlet egyszerű: Attól hogy csökkentem egy réteg terhelését, és azzal nem generálok mérhető fogyasztás növekedést a hazai termelésben 1 új munkahelyet nem hoztam létre. Hiszen nincs olyan vállalkozó aki azért teremt munkahelyet mert kevesebb az adója, csak olyan van aki független az adóitól a termelés emelkedése ösztönöz a bővítésre.
Konfúzió.
Akik eddig sem éltek rosszul, azok élveznék a hasznát.
1 munkahelyet nem hoznának létre, csak emelnék az import eredetű termékek vásárlását, az az csak bukó.
De az értelmetlen, már onnan kiindulva, hogy amíg a duális gazdaságot nem szüntetjük meg, addig nincs értelme gazdaságot élénkíteni, hiszen akkora versenyelőnybe vannak a külföldiek, hogy náluk költjük el minden pénzünket. Az az, amit odaadna adócsökkentésben az menne külföldre, az eredmény : minden egyes Ft elinflálódna pillanatok alatt.
Kíváncsi vagyok bokros mit mondana a felvetésre?
Egyetértek Bokros nagy közgazdász.
Írhatna könyveket,taníthatna külföldi egyetemeken.
Csak emberek életét ne adjuk a kezébe...
12.03:tudjuk mi is,nyugi.
Éppen az a nem mindegy,hogy elkezdünk valamit,vagy hallgatjuk immár 60 éve,hogy majd az unokáinknak jobb lesz,közben meg megyünk egyre lejjebb a lejtőn.
Én már most szeretnék valamit tenni az unokáimért.
Mondjuk elsőként a Jobbiknak adom a bizalmamat.
"Mondhat bárki bármit, a Bokros egy nagyon okos közgazdász."
Ez igaz. Csak akkor maradjon is annál, amihez ért.
"Ez igaz. Csak akkor maradjon is annál, amihez ért."
Akkor kiknek kéne vezetni egy országot szerinted? Tudom erre azt mondod, hogy a politikusoknak. És őket szted kik irányítják? Igen a közgazdászok.
Ja, és kérdező, szerintem te a végén konklúziót akartál írni, vagy konzekvenciát, de semmiképp sem konfúziót :) Használj inkább magyar szavakat, ha a latin szavak jelentését nem ismered.
Jahh, és nem a dolgok eredményét akartam kifejezni a szóval, hanem a zavart amit okoz, ami ma is a baja a felfogásának.
Értelmezni is kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!