Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek a kötelező,...

Mi a véleményetek a kötelező, vagy a regisztrációhoz szavazati joghoz?

Figyelt kérdés
Te melyiket támogatnád? Nálunk melyiket kéne/lehetne bevezetni?

#szavazatijog.
2016. márc. 14. 10:18
 1/8 anonim ***** válasza:

Szerintem felesleges tulbonyolitasa a dolgoknak.

Egyszeruek a kriteriumok: nagykoru magyar allampolgarnak kell lenni. Ezt nem olyan nehez ellenorizni, hogy elozetesen kellene megtenni, eleg felmutatni egy szemelyazonossagot es allampolgarsagot igazolo okmanyt.

Mi ertelme lenne barmelyiknek azon kivul hogy bonyolitja feleslegesen a rendszert?

2016. márc. 14. 10:38
 2/8 anonim ***** válasza:

Én a kötelező szavazást csak akkor vezetném be, ha lenne olyan válaszlehetőség is, hogy elhatárolódok.

Akkor reálisabb képet kapnánk az emberek véleményéről, mintha kötelezően kellene szavazniuk egy olyan pártra, amit nem is akarnak.

2016. márc. 14. 13:24
 3/8 anonim ***** válasza:
2: most is megteheted hogy uresen dobod be a cetlit, vagy ervenytelenul szavazol, senki nem latja mi van a boritekban.
2016. márc. 14. 13:45
 4/8 anonim ***** válasza:
Én támogatom hogy feltételei legyenek a szavazati jognak. Aki bele akar szólni az ország irányításába, annak valamilyen szintű ismeretei kell hogy legyenek. Így egy populista hazudozásba átment a hatalom kulcsa. Semmi értelme már. A feltételeken persze lehet vitatkozni, de hogy alanyi jog legyen, ez mára nonszensz.
2016. márc. 14. 13:48
 5/8 anonim ***** válasza:
Mi a véleményetek arról, hogy ezt a kérdést nem lehet értelmezni? Mármint hogy a magyar nyelv szabályainak nem felel meg, egyszerűen nem értem, mi a kérdés.
2016. márc. 14. 14:02
 6/8 anonim ***** válasza:
Hát,igen,végülis ki lehet találni,hogy mire kíváncsi a kérdező,de a magyar nyelvvel problémái vannak.
2016. márc. 14. 14:36
 7/8 anonim ***** válasza:
Kimarad egy szó. A kötött. Gondolom úgy törölt vissza, és nem figyelt. Ettől még ki lehet találni mire gondol. Nem dől össze a világ.
2016. márc. 14. 14:52
 8/8 anonim ***** válasza:

#3-nak.

Tudom, és adtam már le szándékosan érvénytelen szavazatot, de manapság azt is megtehetem, hogy szabad akaratomból nem élek a szavazati jogommal, és nem jelenek meg az urnánál.

2016. márc. 14. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!