Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyetértetek azzal, hogy...

Egyetértetek azzal, hogy iskolázottsághoz kellene kötni a szavazati jogot?

Figyelt kérdés
2016. márc. 13. 09:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
78%
Az iskolázottság sajnos nem mindig társul nagyobb értelemmel...
2016. márc. 13. 11:09
 12/18 anonim ***** válasza:
31%
Én inkább egy mini IQ és egy mini politikai teszthez kötném. Az iskolázottság nem feltétlenül tükrözi valakinek az intelligenciáját és a tájékozottségét.
2016. márc. 13. 11:13
 13/18 anonim ***** válasza:
16%
a kerdezo iskolazattsagahoz semmikepp sem...
2016. márc. 13. 11:26
 14/18 anonim ***** válasza:
34%

10:24, nem tudom, nekem címezted-e - mert a választörlések miatt a sorszámok mindig elcsúsznak -, de ha igen, mi köze szerinted a nyugdíjasok régi 4 és 6 elemi iskoláinak az érintettséghez?

Érintettség okán én arra utaltam, hogy mindenki abban a kérdésben szavazzon, amihez köze van, ami jelentősen érinti őt. Érintettség hiányában nem várható komoly hozzáállás.

2016. márc. 13. 11:28
 15/18 anonim ***** válasza:

Én azzal értenék egyet, hogy a kérdezéshez kelljen megfelelő szint. Az nem érdekel, hogy iskolában, vagy másutt szedte össze.

Az gondolom, itt nem a szavazati joggal van probléma, csak sokan azt képzelik, a tényleges problémát azzal lehet megoldani. Nem megoldani lehet, hanem elfedni.

2016. márc. 13. 12:53
 16/18 anonim ***** válasza:

"Én azzal értenék egyet, hogy a kérdezéshez kelljen megfelelő szint."

Miért is?

Másrészt gratulálok, hogy pont a kérdezés, magyarul a tudás bővítésének egyik lehetőségét vennéd el.

A kérdésre válaszolva:

Természetesen.

8 általános alatt nem engedném vagy lehetne egy teszt. Nem értem minek akar szavazni, aki írni-olvasni nem tud meg nem is akar megtanulni.

Mert ugye ott a lehetőség előtte, hogy rendben van, az éven kimaradsz, de 4 év múlva már jöhetsz, csak szerezd meg a megfelelő tudást.

A gyengébbek kedvéért pedig:

A kérdező nem állította, hogy támogatja vagy sem(mert sajnos egyesek ennyire nem képesek, hogy értelmezzenek egy kérdést).

2016. márc. 13. 13:27
 17/18 anonim ***** válasza:
Van aki iskolázottsághoz kötné,van aki IQ-teszthez,megint más kizárná a nyugdíjasokat,vagy épp a nőket,de régen volt olyan is,hogy vagyoni cenzus,stb.,stb.Szerintem még mindig az általános választójog a legjobb megoldás.Már legalábbis akkor,ha demokráciában gondolkodunk.Bármiféle korlátozás,számtalan visszaélésre adna lehetőséget.Ráadásul így is csak a választásra jogosultak 60%-a megy el szavazni,nem kellene ezt tovább csökkenteni.
2016. márc. 13. 14:07
 18/18 anonim ***** válasza:

Nem!

Ismerek olyat,aki annak ellenére,hogy nincs magas iskolai végzettségei eléggé otthon van a politikában,minden pártot ismer,minden programját,és nem az alapján szavaz,hogy másoktól mit hallott.

Ellenben olyan egyetemistát én is ismerek,aki azt se tudja mi az élet,csak a buliról szól minden,és persze arra szavaz,amit a szülők mondanak neki.

2016. márc. 13. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!