Van még visszaút?
A legjobb európai egyetemek 200-as listáján egy magyar egyetem sem szerepel. Egy sem.
Mikor fog már végre össze az ország? Mikor lesznek olyan politikusaink, akik nem leépíteni akarnak? Mikor lesznek olyan egyetem, ahol csak az oktathat, aki nem rokon/szerető, hanem el is ért valamit a tudományos életben?
Mikor?
Nagyon nehéz kérdés!
Erre sajnos én sem tudom megadni a helyes választ, de az biztos, hogy többet költ a kormány a sportra, Kárpátaljára, Felvidékre, Erdélyre és Székelyföldre, valamint a migráns helyzet kezelésére, lejárató, agymosó propagandára a súlyos milliárdokat.
Nem érdeke teljesen rendbehozni az egészségügyet és az oktatást!
Hát nézőpont kérdése az elvárások, hiszen egy egyetem hatékonysága erősen korrelál a belefektetett pénzzel.
Pl. orvosi egyetemeket néztem:
Előttünk főleg amerikai, brit, vagy nálunk jóval fejlettebb ország egyetemei voltak, száz valahanyadik a Semmelweis, kicsit mögötte meg a Debreceni Egyetem.
Tehát cseh, szlovák, lengyel nincs előttünk, pláne nem kelet-európai. Egyedül a Bécsi Orvostudományi Egyetem zavar hogy leelőzött minket, mivel szerény ismereteim szerint jóval lazábbak a követelmények mint Magyarországon akármelyik orvosi egyetemen, de hát biztos nem ez alapján pontoztak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!