Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az, hogy Németország...

Miért van az, hogy Németországban 4 évig nagykoalíció volt (CDU jobbközép, SPD balközép), és itthon ez nem lenne megoldható?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 2. 07:32
 1/10 anonim ***** válasza:
68%

Mert az MSZP nem az SPD-nek, hanem a PDS-nek felel meg (a PDS, ma már Die Linke a neve, a kommunista utódpárt).

A PDS annyira szalonképtelennek számított Németországban, hogy sokáig még az SPD sem volt hajlandó együttműködni vele, tartományi szinten sem. Később lettek helyi együttműködéseik.

Az SPD-nek Magyarországon nincs megfelelője. Talán majd lesz, ha az MSZP eltűnik és így ki tud alakulni egy normális baloldal. Van egyébként szociáldemokrata párt Magyarországon (az MSZDP), de az nagyon gyenge, és van némi utódpárti jellege is.

A Fidesz-MSZP koalíció az olyasmi németre fordítva, mint egy CDU-Linke koalíció - elképzelhetetlen.

2010. ápr. 2. 07:36
 2/10 anonim ***** válasza:
56%

Ne tegyünk már úgy mintha erre a 8 évre nem emlékeznénk!

Vagy szerinted mindegy hogy kormányoztak, csak mert megígérik hogy mától minden más lesz?

Tudod egy pártnak, akinek ennyire rossz volt a teljesítménye, és nem csak a gazdasági, hanem a mentális is.

Annak teljesen át kell alakulnia, szemléletben, és a vezető tagjaiban.

Nem vagyok egy elfogult vagy elvetemült, minden ajtót bezáró Jobbikos. De aki eladta a családi ezüstöt, becsapott mindenkit akivel csak szóba állt, nem végezte jól a feladatát, a bűnei még csak most kezdtek kipattanni, megvesztegették számtalanszor a család ellen, annak mely család tárja ki a karját?

2010. ápr. 2. 09:00
 3/10 anonim ***** válasza:
84%

Magyarország külföldhöz való hasonlítgatása érdekes tud lenni, de nekem más kérdések jutnak eszembe.

Pl. egy sereg kulturált nyugati országban megvédhetem magam a bűnözőkkel szemben, itthon ez nem lehetne megoldható?

Miért van az, hogy egy sereg kulturált nyugati országban mindegy melyik párt kerül hatalomra, nyugodtan alhatunk, itthon ez nem lehetne megoldható?

Miért van az, hogy egy sereg kulturált nyugati országban fele ennyi reklám plakát nincs az utcán, itthon ez nem lehetne megoldható?

Miért van az, hogy egy sereg kulturált nyugati országban fele ennyi külföldi kereskedő multi nincsen, és pláne nem kapnak ekkora adókedvezményeket, itthon ez nem lehetne megoldható?

Miért van az, hogy egy sereg kulturált nyugati országban kevesebb és kulturáltabb körülmények között végzett munkáért 3x annyi fizetés jár az alkalmazottaknak, itthon ez nem lehetne kigazdálkodható?

És még sorolhatnám estig... nem biztos, hogy ezek a legfontosabbak, csak hirtelen ezek jutottak eszembe:)

2010. ápr. 2. 09:44
 4/10 anonim ***** válasza:
10%

ma 09:44

Vagy a nyugati országokat, vagy Magyarországot nem ismered, vagy szimplán demagóg vagy :)))

2010. ápr. 2. 09:52
 5/10 anonim ***** válasza:
52%
miért ne lenne megoldható? már meg van oldva.
2010. ápr. 2. 10:13
 6/10 anonim ***** válasza:
84%

Kitehetsz felőlem 32 smiley-t is a végén, attól még pont, hogy te leszel demagóg, érvek és cáfolatok nélkül. Amit nem ismerek, arról pedig nem beszélek. Én nem egy 18 éves hülyegyerek vagyok...

Légyszíves, mondd, hogy Svájcban nem lehet fegyverem, mondd, hogy akár Szlovákiában nem védhetem meg magam, mondd, hogy Franciaország dugig van Tesco-val (:)), mondd, hogy Németországban ugyanannyi a minimálbér, mint itthon, mondd, hogy nem teljesen mindegy a megélhetés szempontjából kik nyerik a választást Írországban, mondd, mondd, mondd...

2010. ápr. 2. 10:15
 7/10 anonim ***** válasza:
38%

ma 10:15

Na, akkor meséld el, mi a különbség a szlovák és a magyar büntetőtörvénykönyvnek a jogos védelemre vonatkozó rendelkezései között. Tényleg érdekel.

2010. ápr. 2. 10:21
 8/10 anonim ***** válasza:
73%
most mit vársz, te semmire nem reagálsz, csak kérdéssel, de én egyből soroljak paragrafusokat?:) btw a szlovák fegyvertörvény köztudottan enyhén szólva liberálisabb, mint a "magyar", nézz utána nyugodtan, plusz gondolkodj el a miértjén is, hátha találsz valami megoldást.
2010. ápr. 2. 10:53
 9/10 anonim ***** válasza:
49%

ma 10:53

De a jogos védelemre vonatkozó szlovák rendelkezéseket nem ismered.

2010. ápr. 2. 11:25
 10/10 anonim ***** válasza:
Figyelj,szlovákiába kimentek a kommandósok és össze vissza verték a cigányokat...EZ NÁLUNK MIÉRT NEM MEGOLDHATÓ?Azért mert őket nem szabad bántani...mert mi vagyunk már a kisebbség lassan.
2010. ápr. 3. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!