Ha bolti dolgozó lennél, akkor szeretnél vasárnap dolgozni?
Ha az vagy, akkor pláne érdekel a válaszod.
A népszavazás csak idő kérdése.
Ha kellene természetesen mennék! Nem vagyok bolti dolgozó, hanem egészségügyis, szóval én nem csak vasárnap megyek ha kell, hanem éjszaka is, épp ezért nem értem, hogy sokan miért "védik" úgymond a kereskedelmi dolgozókat, mikor azok ugyanúgy tudják, hogy mivel jár ez munka mint én, mikor erre a területre jöttem. Fel kell fognod, hogy középsuli meg egyetem után nincs olyan, hogy hétvége, csak munkanap meg szabadnap van, kész, ha úgy esik, akkor nekem például a szerda lesz vasárnap a hétfő meg a szombat.
Egyébként ma úgy 4.3 milió ember dolgozik Magyarországon, közülük átlagosan minden harmadik dolgozik hétvégén, csak pl. a KDNP a rendőrséget vagy a hőerőműveket valamiért nem akarta bezáratni vasárnapra, ja mert nem is lehet, de a kiskereskedelemnek lehet ártani.
Azért a rendőrséget meg a sarki közértet ne vegyük már egy kalap alá, nevetséges ez az érvelés.
Nyilván a mentők sem zárhatnak be vasárnap,de azt kibírod, ha 24 órán keresztül nem veszel magadnak kiflit. Az eláll egy napig, megveheted szombaton is.
Ha bolti dolgozó lennék, nem szeretnék. De nem vagyok az, és szeretnék vasárnap vásárolni ha éppen úgy szottyan kedvem. Sokszor van az, hogy kéne ezt-azt venni, mert elfelejtettem hét közben, vagy szimplán nem volt időm rá. A sarki kisbolt nyitva ugyan, de jó felárral árulnak mindent.
Mondjuk engem a legjobban az zavar, hogy ez a KDNP törvénye, akit az égvilágon senki nem szavazott be, csak valamiért ott vannak a fidesz mellett (hmmm... vajon mivel zsarolhatnak?). Az én életembe meg egy ilyen álszent párt ne avatkozzon bele.
Nem, ezért is örülök, hogy Semjén Zsoltnak köszönhetően - legyen áldott a neve - most nem csicsáztathatnak vasárnap.
A fanyalgók, akiknek nem tetszik a törvény, jobbjára baloldaliak, akik mindenbe belekötnek, amibe csak tudnak, náluk csak a köpködés a lényeg, nem gondolnak bele, hogy nekem és számos eladó társamnak ez mennyit jelent!
Szerintem döntse el a piac, hogy kell-e vasárnap - dupla bérért - dolgozni.
Aki nem óhajt vasárnap dolgozni, annak nem kötelező a kereskedelemben dolgozni.
Én nem vagyok hajlandó hétvégén dolgozni, ezért olyan állást szereztem, ahol nem kell hétvégén dolgozni. Arra semmi szükségem, hogy elmeháborodott népnyúzó beleszóljon olyan dolgokba, amelyek rám és a cégre tartoznak.
Én gyárban dolgozok, de ha nem lenne vasárnapi túlóra, 180 helyett 150 lenne a fizetésem, nem örülnék neki.
Arról nem is beszélve, hogy éjszaka sincs már nyitva nagyobb üzlet, vagyis 1 műszaknyi embert sikerült kirúgatni. Bár ebben látok annyi logikát, hogy így azok az emberek a végzettségükhöz mérten jöhetnek a gyárba, és dolgozhatnak akkor itt vasárnap, de így legalább nagyobb a termelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!