Elképzelhető, hogy a közvélemény-kutatóknak hazudnak az emberek?
Gyakran előfordul, hogy a fidesz azt hiszi van támogatottsága, aztán beleszalad olyan buktákba mint a most vasárnapi is.
Mi van, ha már rég nem 30%a fidesz támogatottsága, csak mondjuk 15?
Na azért az csak érdemes arra figyelni, hogy az időközi választások közül ez volt a legnagyobb részvételi arányú, az elmúlt 26 évben.
Biztos ez is csak véletlen...
Churchill-nek tulajdonítják azt az idézetet, hogy
"én csak annak a statisztikának hiszek, amelyiket én hamisítom"
a közvéleménykutatással, meg úgy konkrétan az ilyen valószínűségszámítással az a baj, hogy bármennyire is próbál az lenni, bármennyi szabály is van rá, nem teljesen reprezentatív
ha huszonéves egyetemistákat kérdezek meg, akkor lehet az jön ki, hogy az emberek jórésze baloldali, ha vidéki, alacsonyabb végzettségűt (nem degradálás, csak statisztika alapján feltevés), akkor jobbikos, ha meg nyugdíjast akkor fideszes
szóval érted, mintha egy cégben az lenne hogy megkérdeznek két munkást, mennyi a bére, és 2 felsővezetőt, majd ebből átlagot vonnak, és kijön, hogy hát az átlagfizetés havi 550ezer forint, tök jó
"Salgótarján mindig vörös volt."
Ülj le fiam 1-es!
Az emberek nem azt mondják a közvélemény kutatóknak, ahová később szavaznak. Folyamatosan tetemes Fidesz előnyt mutatnak ki, az időköziket mégis sorra vesztik el.
Csak a végén van vége, meglátjuk '18 - ban, még két hosszú év.
Egyébként minden oldal, csak akkor tartja megfontolt, bölcs honpolgárnak a választókat, ha az általa preferált eredményt kapja. Ellenkező esetben agymosott idióták gyülekezete - tök ugyanaz az embercsoport. Vagy épp csalt az aktuális kormány. Meg a többség otthon maradt, nem is volt igazi választás stb.
Amúgy 40 éves vagyok, már a '94 - es választásokon is szavaztam, de még az életben nem találkoztam közvélemény kutatóval, aki megkérdezte volna, kire fogok szavazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!