Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jobb lenne, ha megszűnne a TB?

Jobb lenne, ha megszűnne a TB?

Figyelt kérdés

Az orvosoknak fizetni kéne a kezelésért.

Na nem mindegyikért. Az életmentő műtétek ( pl.: baleset, gyilkossági kísérlet, stb. ) ingyen lennének, de a többiért ( pl.: háziorvos ) fizetni kellene.

Ezzel megszűnne a jelenlegi rendszer, ahol 1 ember fizeti ki 3 ember ellátását ( pontosabban nem fizeti ki, merthogy annyi pénzt nem ad ) és megszűnne az ingyenes ellátás.

A pénzt amit kapnak a rendelők / kórházak szabad kezűleg használják fel ( mindenki tudja, hogy az adott helyen mire van szükség ). Államilag 2 dolog lenne megszabva: a műtétek tarifája ( ne legyen az, hogy teszem azt Miskolcon 100 ezer forint egy adott műtét, ugyanez a műtét Debrecenben 80 ezer forint, ezért mindenki Debrecenbe jár és a miskolci kórház tönkremegy ), illetve a dolgozók ( orvosok, ápolók, stb. ) minimum fizetése. Ott ahol több pénz van a kórházban tudnak többet adni, ott ahol nincs, ne adjanak túl keveset.

És lenne beteg biztosítás, amit minenki magának köt. Nem lenne kötelező, viszont előny lenne: az olcsóbbak csak néhány dolgot állnak ( pl.: háziorvosi kezelés ), de a drágábbak a komolyabb műtéteket is fizetnék ( akár egy kemoterápiás kezelést vagy egy szervátültetést is ).

2016. febr. 28. 11:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
26%
Az még rosszabb.
2016. febr. 28. 13:34
 12/21 anonim ***** válasza:
45%
Ok, egy vakbélműtét ára OEP támogatás nélkül 2 millió ft lenne, plusz a kórházban töltött napok költsége (100ezerFT/nap). Ki tudnád fizetni? És ez csak 1 vakbél. Rákműtét és kemó költsége 10-200 millió ft. Ki tudnád fizetni? Azért az Usaban is van olyan, aki rákos lesz,és akkor eladják a házukat, h ki tudják fizetni a kezelések költségeit.
2016. febr. 28. 13:35
 13/21 anonim ***** válasza:

Érdekes, mégis működik a rendszerük, sőt sokkal jobban mint a miénk. Korszerűbb a felszereltség, az ellátás, az eljárások és kiválóak a szakembereik is. Obama próbált valami tb-re emlékeztető reformot átvinni az egészségügyön de igen csak csekély sikere volt és mégcsekélyebb örömmel álltak hozzá az amcsik. Akkor mégse lehet olyan rossz.

Na mindegy, amúgy is hülye kérdés volt az egész. Minek szűnne meg és minek változtatnának bármin is, ha láthatólag ez tökéletesen megfelel a magyar népnek? Hadd folyjon a pénz, hadd fizessünk duplán (tb + hálapénz), hadd maradjanak az ötvenes évek szintjén a kórházak, hadd keressenek minimálbért az ápolók. Nekünk (azaz inkább nektek) ez így éppen ideális :)

2016. febr. 28. 14:02
 14/21 kovpet ***** válasza:
100%

# 5: A baj az, hogy ha mondjuk most vagy fiatal, akkor most fizetsz. 30 év múlva meg nem lesz ki fizessen, tehát nem lesz egészségügy, így nem kapsz vissza semmit abból, amit befizettél.

Jelenleg arról szól a TB, hogy kevesen fizetnek bele és ezért sem nekik, sem a nemfizetőknek nem jut rendes ellátás csak épp valami. Ez így azért nem jó.

2016. febr. 28. 14:13
 15/21 anonim ***** válasza:
48%
Ok, ezt is értem, de amíg az USA-ban 1fő 6órás munkájának a fizetéséből egy 4tagú család 2autóval,étterembe járással megél, magára vessen, ha nem fizet tb-t. Itt a 49ezerből,ami egy 4tagú családnak enni nem elég, hogy is tehetne félre?
2016. febr. 28. 14:14
 16/21 anonim ***** válasza:
65%
Én a vizitdíj időszakában szültem kórházban, akkoriban mindent leírtak, mibe kerül a tbnek. Közepesnek mondható volt a fizetésem. De gőzöm sincs, honnan szedtem volna negyedmilliót a terhesgondozásért., meg a normál
2016. febr. 28. 14:17
 17/21 anonim ***** válasza:
Szülésért. Vagy lehet, ha nem volt rá pénzem, nem is kellett volna szülnöm?
2016. febr. 28. 14:18
 18/21 A kérdező kommentje:

12# tény és való, hogy drágák lennének a műtétek, de a 200 milliós kemoterápiát meg a 100 ezer forint / napos kórházi ellátást honnan szedted?

Ma kevesebb mint 5000 forintot költenek egy beteg napi ellátására. Biztos van, aki megengedhetné magának a luxus körülményeket ( egy ágyas szoba, külön fürdőszoba, saját tv, internet, stb. ), de egy átlagos betegnek nem lenne drágább az ellátása kb. 5000 forintnál.

És mint mondtam lehetne biztosítást kötni, azaz lehet hogy 5 évig "feleslegesen" fizetsz, azután történik valami és pár hét alatt "megtérül" a befizetett összeg ( tehát a biztosító kifizeti a műtétet meg az ellátást és ezzel meg is "térül" amit befizettél ). Ugyanúgy mint ma egy biztosítás. Amíg nincs semmi az autóddal / házaddal ( lakásoddal ) kútba dobált pénznek tűnik azaz évi több ezer ( több tízezer ) forint, azután egyszer karambolozol vagy gyullad ki a házad és máris megtérül a több százezer forint befizetés. Persze a legjobb ha nem történik semmi, de sosem lehet kiszámolni.

2016. febr. 28. 14:45
 19/21 anonim ***** válasza:
hagyd kérdező, én is ezt próbálom megértetni velük de egyszerűen képtelenek felfogni a rendszer lényegét. sőt, nem is akarják érteni. a nép megszokta, hogy az állami csöcs egész életükben a szájukba van adva, és ragaszkodnak is hozzá annak minden hátránya, hiányossága és pazarlása ellenére. nem csak eü hanem minden téren így van ez, és így is marad még sok-sok évtizedig
2016. febr. 28. 15:59
 20/21 anonim ***** válasza:
Ok, én dolgozni tudó, akaró vagyok, aki fizetné is, és értem a gondolatmenetet is. De mi lenne azokkal, akik nem tudják fizetni, mondjuk önhibájukon kívül?
2016. febr. 28. 16:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!