Akik azt állítják, hogy cigánybűnözés nem létezik, mivel magyarázzák a roma többséget a magyar börtönökben?
9: De nem is tudok mondani Oroszo.-n kívül olyan országot, ahol a börtönökben a ruszkik lennének többségben.
10: Tehát a szegényes életmód indokolja a bűnözést. Oké, értem.
Amúgy az felettébb érdekes, hogy a liberális nézetek szerint cigánybűnözés nem létezik, de romagyilkosságok viszont igen.
nem ismerem a liberalis elveket nem is vallom oket, es szamomra is eletidegennek tunik ebben az orszagban egy faji inditatasbol eredo eroszak 😅
mint irtam a ciganybunozes szo az artatlanok ellen is hergel, akik amugy tobben vannak mint akik bunoznek
lelkiismeretedre van bizva hogy akarsze artatlanok ellen hergelni
persze nincs ebben semmi pont ezt hivjak faji indittatasnak
Kedves Hakapeszi!
Vagy nem érted, hogy miről van szó, vagy egyszerűen próbálod kiforgatni és degradálni a szavaimat, hogy az álláspontod igazabbnak tűnjön.
Orosz maffia. Igen. Eredeti jelentése: a maffia Oroszországban. Jelentése az USA-ban: a helyi oroszokból szerveződő maffia. Ott azért hívják így, mert oroszok irányítják.
Ez teljesen rendben van.
Olyan szempontból nem különböztetjük meg őket, hogy azt mondjuk a cigányok által elkövetett bűncselekmények összességére, hogy cigánybűnözés. Mert ez általánosítás. Attól még több bűnöző van a cigányok között százalékos arányban, ezt nem tagadom, eddig sem tagadtam, ez tény. Az irrelevancia abból adódik, hogy a cigánybűnözés fogalma és a cigányok bűnözése nem azonos, és a kérdés az előbbire vonatkozott.
Az általánosítás mindig általánosítás marad. Ha a börtönben 90%-ban cigányok lennének, akkor sem lenne helyes, mert nem minden cigány bűnöző. Ez egy elvi kérdés.
És végül: egyáltalán nem vagyok liberális, csak vannak saját gondolataim. A véleményemet kifejtettem, de szerintem vagy annyira elvakult, hogy ez ne hasson rád, a végsőkig kitartasz a begyöpösödött álláspontod mellett, legyenek az ellenérvek bármily ésszerűek, ezt már a szavaidból sikerült leszűrnöm. Épp ezért én a vitát itt be is fejezem a magam részéről.
"Orosz maffia. Igen. Eredeti jelentése: a maffia Oroszországban. Jelentése az USA-ban: a helyi oroszokból szerveződő maffia. Ott azért hívják így, mert oroszok irányítják."
"Olyan szempontból nem különböztetjük meg őket, hogy azt mondjuk a cigányok által elkövetett bűncselekmények összességére, hogy cigánybűnözés."
Ha az oroszokból álló bűnözésre azt mondjuk, hogy orosz maffia - ezek jellegzetes cselekmények általában- fegyverkereskedelem, drog stb, akkor a cigányok által elkövetett - és általában szintén jellegzetes típusú - bűncselekményekre miért nem mondhatjuk, hogy cigánybűnözés?
"Az irrelevancia abból adódik, hogy a cigánybűnözés fogalma és a cigányok bűnözése nem azonos, és a kérdés az előbbire vonatkozott."
Na de ebben az országban mindenki tudja - te is - hogy bizonyos fajta bűncselekményeket jórészt cigányok követik el. Pl. bemondja a TV: színesfém tolvajokra csapott le a rendőrség, te kikre gondolsz? Svábokra?
"Az általánosítás mindig általánosítás marad. Ha a börtönben 90%-ban cigányok lennének, akkor sem lenne helyes, mert nem minden cigány bűnöző. Ez egy elvi kérdés."
Senki nem állította, - itt és most - hogy minden cigány bűnöző. De vannak olyan cselekmények, amik általában cigányokhoz köthetőek - ezeket gyűjtőnéven cigánybűnözésnek hívjuk - hívták is hivatalosan is régebben.
Vagy ha ezt nem tehetjük - ugyan ki tilthatja meg? - akkor ne beszéljünk kínai, olasz, orosz stb. maffiáról sem.
te itt most nem allitottad ok
akkor csak egy indokot mondj miert is praktikus ez a szo mitobb hianypotlo
"10: Tehát a szegényes életmód indokolja a bűnözést. Oké, értem. "
nem indokolja, nem tudom miért akarod azt a szánkba adni, hogy szerintünk ezek a dolgok rendben vannak
inkább generálja
a gettó meg a szegény ember a romantikus köztudatban két külön dolog
Jó, erre még válaszolok, bár azt mondtam, hogy kiszállok a vitából.
Az általad az orosz maffia tevékenységkörébe sorolt bűncselekmények nem az orosz maffia tevékenységkörébe tartoznak, hanem a maffiáéba általánosságban.
A színesfémtolvajlást (és mondjuk a falopást is) valóban leginkább cigányok követik el, de ezeket a megélhetési bűnözés kategóriájába sorolhatjuk. Ezt az állam mondja, nem én találtam ki.
És végül. A cigánybűnözés, mint kifejezés általában azért nem fogadható el szerintem, mert társadalmi ellentéteket szít és mert nem korrekt. Függetlenül ettől neked még meghagyom azt a szabadságot, hogy használd ezt a kifejezést, ha úgy tetszik, (nem is tehetek mást) de nem helyeslem.
A társadalmunkban nagyon jelentős változások kellenének, hogy visszaszorítsuk a cigány etnikumú bűnözők számát és megállítsuk az erkölcsi romlást, ami hazánkat, mint egészet is jellemzi. Valószínűleg nem is fog sikerülni és ha így megy tovább minden, ennek később mindenképpen súlyos következményei lesznek...mint polgárháború, népirtás és hasonló cukiságok...és mindez az általános emberi butaság (mindkét oldalon), a békétlenség és radikalizálódás (főleg a szélsőjobb irányába) miatt. De ne legyen igazam, mert ez senkinek nem lenne jó.
A "cigánybűnözés" egy beteges, ostoba, rasszista kifejezés. Nem létező jelenséget sugall, rossz konnotációkat alakít ki, előítéleteket erősít.
Az adatok mögött az áll, hogy a szegényebb, hátrányosabb helyzetű társadalmi rétegek körében természetesen nagyobb a bűnözés aránya függetlenül attól, hogy cigány, zsidó, ősmagyar, rác, horvát, tót, román, vagy sváb emberekről van szó.
Továbbá történelmi okokból a cigány kisebbség körében több a halmozottan hátrányos helyzetű, szegény, marginalizálódott ember. Ezt a lemaradást kell csökkenteni, az esélyegyenlőséget kell megteremteni. Aki elesett az fel kell emelni, nem pedig rátaposni.
A probléma megoldását az iskoláztatás, felsőoktatási ösztöndíjak, a társadalmi különbségek csökkentése, a szociális védőháló megerősítése, az előítéletek és a negatív diszkrimináció elleni fellépés jelenti.
A "cigánybűnözés" mint szó rossz hatású, gonosz előítéleteket táplál, vagyis rontja a helyzetet, ahelyett, hogy javítaná.
Minden ember megérdemli a bizalmat, és mi sem élhetünk egy bizalmatlan világban. De az is biztos, hogy ember és ember között előítéletek alapján nem tehetünk különbséget.
Bűncselekményeket nem cigányok követnek el, hanem bűnelkövetők, akik között nemzetiségüket tekintve persze akár cigányok is lehetnek.
A bűnözők többsége egyébként természetesen nem cigány, a kisebbség a börtönökben is kisebbség, tehát ilyen alapon a "nem cigányokat" is lehetne hátrányosan megkülönböztetni, ha ez az egész nem volna eleve értelmetlen és méltatlan. Konkrét emberek konkrét tetteit lehet megítélni, nem pedig emberek ilyen-olyan csoportját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!