Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jó ötlet lenne legalizálni a...

Jó ötlet lenne legalizálni a k. rválkodást ( szigorúan ellenőrzött körülmények között ) és a füvet?

Figyelt kérdés

Nincs mit tagadni, rengetegen nyúlnak könnyű drogokhoz, többek között fűhöz. Aki akar, az most is tud venni. Szerintem nekem se kéne 300 méternél többet sétálni ( pláne így este ), hogy vegyek. Ha legalizálnák, még én is kipróbálnám, rengeteg emberrrel együtt. Hatalmas bevétel lenne, csak magából az ÁFA-ból, hát még ha adót vetnének ki rá.

Ugyanez igaz az éjjeli ( sokszor éjjel-nappali ) pillangókra. Elég szétnézni az interneten és találok rájuk vonatkozó reklámot. És bár jómagam nem, de sokan mások élnek ezzel a lehetőséggel.

Nem lenne egyszerűbb legalizálni? Minden hónapban / 2 havonta orvosi vizsgálatra kell menniük, csak és kizárólag bordélyházakban dolgozhatnának ( ahonnan természetesen a köztisztviselők ki lennének tiltva, mint magánember ).

Egyszerűbb lenne és hatalmas bevételt hozna. Most ( ahogy eszembe jutott ez a kérdés ) néztem meg, egy sarki lány átlag 5000 forint körüli összeget kér el egy akcióért. Erre csak maga a 27%-os ÁFA 1350 forint.

A fűnek is a fekete piaci ára ( ezt egy YouTube videóban láttam ) 2500 forint / gramm körül van. Erre is az ÁFA 700 forint / gramm ( és mint említettem lehetne rá akár adót kivetni ).

Nem lenne jobb ezeket a létező ( és jelenleg illegális ) szolgáltatásokat legalizálni?

2016. febr. 24. 22:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A füvet nem engedélyezném semmi szín alatt. Ezt az érvet se értem, hogy ha már mindenki csinálja, akkor az a megoldás, hogy szted legalizálni kell? Szerintem meg nem, inkább az a megoldás, hogy azokat a programokat kell erősíteni, amik a megelőzést szorgalmazzák (oktatásban stb.). Jó, persze, nem vagyok naiv, sok gimis csak azért is füvezik, mert ettől lesz arc. De erre nem az a megoldás, hogy akkor engedjük meg neki. A másik, amivel nem értek egyet az érvedben, hogy azért lenne jó, ha legális lenne, mert így az államnak anyagi haszna van. Hát bammeg, szted éljen a nép egészségtelenül, hogy az államnak több anyagi haszna legyen? Ez nem így megy. A dohányzás is elég nagy egészségügyi probléma, erre szted még a füvet is legalizáljuk, csak mert pénz?

A harmadik pedig, hogy hiába legalizálnád a füvet, az embereknek mindig az kell, ami tilos. Utána a kokó stb. lenne a téma, hogy az miért nincs engedélyezve? Hol lenne akkor a megállás? Valahol határt kell szabni a káros és mérgező drogoknak. Alkohol, cigi még oké (mert ezeket úgysem lehetne tiltani), de a fű és a keményebb drogok már ne legyenek legálisak semmi szín alatt.

És még egyszer mondom: ha sokan füveznek, nem az a megoldás, hogy engedélyezni kell, hanem a megelőzést kell hatékonyabbá tenni. Nekem ez a véleményem. Amúgy meg sztem csak Budapesten van ez elterjedve, esetleg nagyobb vidéki városokban, de a nép nagy része nem hiszem, hogy füvezne. Tehát közel sincs arról szó országos viszonylatban, hogy a nép titokban füvezik, és háborog, ami miatt ez nincs megengedve... ez a füvezés csak egy szubkultúra, a társadalom 0,5%-a ha használja csak (vagy még annyi se). Ha legalizálnák, és minden "nemzeti dohányboltban" lehetne kapni, ez a 0,5% felugrana 20%-ra. Most komolyan azt akarod, hogy a 14 éves Janika füvezzen a játszótéren a hintán? Ezt akarod a gyerkednek? Mert cigizni cigizik, ami önmagában is elég szomorú, de te már füvet is adnál a kezébe? Ezeken is el kell ám gondolkodni ilyenkor!

2016. febr. 25. 20:39
 12/15 anonim ***** válasza:
48%

És majd a k. számlát ad neked? És ráírja, hogy erotikus szolgáltatás? Ugyan már. Nézd meg az építőipart, az teljesen legális. Kell nekem számla arról, hogy kifizettem 2 millát a vállalkozónak egy tetőcseréért, hogy aztán fizessek még vagy 30 %-kal többet?

Senki nem kérne a legális prostiból, mert annak még nyoma is van. Az orvosi ellenőrzésről meg annyit, hogy pl. az Aids 3-6 hónapig nem kimutatható a vérben, nem tökmindegy? Ma elkapja valakitől, holnap odaadja neked.

2016. febr. 25. 21:22
 13/15 anonim ***** válasza:
Ez olyan dolog, hogy vehetsz pálinkát a boltban legálisan, de vehetsz feketén is olcsóbban valakitől... ugyanez lenne itt is, bizots lenne aki játszaná a becsületest és egy kis fű / hancúr után is adózna, de az emberek nagy része maradna a megszokott úton, nem állambácsi zsebét tömné...
2016. febr. 26. 00:58
 14/15 kovpet ***** válasza:
Jelenleg is lehet(ne) számlaképesen csinálni a prostitúciót. Nem tudom, hogy honnan veszitek, hogy illegális, biztos a sok amerikai film miatt. Magyarországon teljesen legális tevékenység, csak kiállni nem lehet mindenhova meg a kapcsolódó rész büntetendő, a prostitúció elősegítése. Ezért nem szabad pl bordélyházat üzemeltetni meg lányokat futtatni.
2016. febr. 26. 09:26
 15/15 anonim ***** válasza:

Szerintem a fű nem drágább lenne, ha legalizálnák, hanem pont olcsóbb. Most azért kerül sokba, mert pincékben bujkálva termesztik, úgy nyilván többe kerül. Nagyüzemileg ez se lenne sokkal drágább a sima cigarettánál.

Azzal nem értek egyet, hogy egyenes út a kokain, heroin felé. Rengetegen füveznek, akik sosem mennek tovább. Ezen a vonalon egyébként az alkohol is egyenes út. Sőt személy szerint - esett már nekem részeg kötekedő késsel, ráadásul a saját anyám - azt mondanám, hogy aki mindenáron kábítani akarja magát, az inkább tépjen be, aztán ücsörögjön vigyorogva magának, és inkább az alkoholt tiltanám be, mert annak sokkal károsabb következményei vannak.

2016. febr. 26. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!