Jó ötlet lenne legalizálni a k. rválkodást ( szigorúan ellenőrzött körülmények között ) és a füvet?
Nincs mit tagadni, rengetegen nyúlnak könnyű drogokhoz, többek között fűhöz. Aki akar, az most is tud venni. Szerintem nekem se kéne 300 méternél többet sétálni ( pláne így este ), hogy vegyek. Ha legalizálnák, még én is kipróbálnám, rengeteg emberrrel együtt. Hatalmas bevétel lenne, csak magából az ÁFA-ból, hát még ha adót vetnének ki rá.
Ugyanez igaz az éjjeli ( sokszor éjjel-nappali ) pillangókra. Elég szétnézni az interneten és találok rájuk vonatkozó reklámot. És bár jómagam nem, de sokan mások élnek ezzel a lehetőséggel.
Nem lenne egyszerűbb legalizálni? Minden hónapban / 2 havonta orvosi vizsgálatra kell menniük, csak és kizárólag bordélyházakban dolgozhatnának ( ahonnan természetesen a köztisztviselők ki lennének tiltva, mint magánember ).
Egyszerűbb lenne és hatalmas bevételt hozna. Most ( ahogy eszembe jutott ez a kérdés ) néztem meg, egy sarki lány átlag 5000 forint körüli összeget kér el egy akcióért. Erre csak maga a 27%-os ÁFA 1350 forint.
A fűnek is a fekete piaci ára ( ezt egy YouTube videóban láttam ) 2500 forint / gramm körül van. Erre is az ÁFA 700 forint / gramm ( és mint említettem lehetne rá akár adót kivetni ).
Nem lenne jobb ezeket a létező ( és jelenleg illegális ) szolgáltatásokat legalizálni?
A füvet nem engedélyezném semmi szín alatt. Ezt az érvet se értem, hogy ha már mindenki csinálja, akkor az a megoldás, hogy szted legalizálni kell? Szerintem meg nem, inkább az a megoldás, hogy azokat a programokat kell erősíteni, amik a megelőzést szorgalmazzák (oktatásban stb.). Jó, persze, nem vagyok naiv, sok gimis csak azért is füvezik, mert ettől lesz arc. De erre nem az a megoldás, hogy akkor engedjük meg neki. A másik, amivel nem értek egyet az érvedben, hogy azért lenne jó, ha legális lenne, mert így az államnak anyagi haszna van. Hát bammeg, szted éljen a nép egészségtelenül, hogy az államnak több anyagi haszna legyen? Ez nem így megy. A dohányzás is elég nagy egészségügyi probléma, erre szted még a füvet is legalizáljuk, csak mert pénz?
A harmadik pedig, hogy hiába legalizálnád a füvet, az embereknek mindig az kell, ami tilos. Utána a kokó stb. lenne a téma, hogy az miért nincs engedélyezve? Hol lenne akkor a megállás? Valahol határt kell szabni a káros és mérgező drogoknak. Alkohol, cigi még oké (mert ezeket úgysem lehetne tiltani), de a fű és a keményebb drogok már ne legyenek legálisak semmi szín alatt.
És még egyszer mondom: ha sokan füveznek, nem az a megoldás, hogy engedélyezni kell, hanem a megelőzést kell hatékonyabbá tenni. Nekem ez a véleményem. Amúgy meg sztem csak Budapesten van ez elterjedve, esetleg nagyobb vidéki városokban, de a nép nagy része nem hiszem, hogy füvezne. Tehát közel sincs arról szó országos viszonylatban, hogy a nép titokban füvezik, és háborog, ami miatt ez nincs megengedve... ez a füvezés csak egy szubkultúra, a társadalom 0,5%-a ha használja csak (vagy még annyi se). Ha legalizálnák, és minden "nemzeti dohányboltban" lehetne kapni, ez a 0,5% felugrana 20%-ra. Most komolyan azt akarod, hogy a 14 éves Janika füvezzen a játszótéren a hintán? Ezt akarod a gyerkednek? Mert cigizni cigizik, ami önmagában is elég szomorú, de te már füvet is adnál a kezébe? Ezeken is el kell ám gondolkodni ilyenkor!
És majd a k. számlát ad neked? És ráírja, hogy erotikus szolgáltatás? Ugyan már. Nézd meg az építőipart, az teljesen legális. Kell nekem számla arról, hogy kifizettem 2 millát a vállalkozónak egy tetőcseréért, hogy aztán fizessek még vagy 30 %-kal többet?
Senki nem kérne a legális prostiból, mert annak még nyoma is van. Az orvosi ellenőrzésről meg annyit, hogy pl. az Aids 3-6 hónapig nem kimutatható a vérben, nem tökmindegy? Ma elkapja valakitől, holnap odaadja neked.
Szerintem a fű nem drágább lenne, ha legalizálnák, hanem pont olcsóbb. Most azért kerül sokba, mert pincékben bujkálva termesztik, úgy nyilván többe kerül. Nagyüzemileg ez se lenne sokkal drágább a sima cigarettánál.
Azzal nem értek egyet, hogy egyenes út a kokain, heroin felé. Rengetegen füveznek, akik sosem mennek tovább. Ezen a vonalon egyébként az alkohol is egyenes út. Sőt személy szerint - esett már nekem részeg kötekedő késsel, ráadásul a saját anyám - azt mondanám, hogy aki mindenáron kábítani akarja magát, az inkább tépjen be, aztán ücsörögjön vigyorogva magának, és inkább az alkoholt tiltanám be, mert annak sokkal károsabb következményei vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!