Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az EU miért nem ad pénzt...

Az EU miért nem ad pénzt családtámogatásra?

Figyelt kérdés

Véleményem szerint, az emberk jobban értékelnék,hogyha ők kapnák közvetlenül a pénzt és nem a kormányközeli cégek.

Például,az EU csoműéma egy családtámogatási alapot Kelet-Európában.

Ez lenne CSOK helyett, vagy csok mellé.

Esetleg, a családosoknak járna + gymermeknevelési cafeteria.Amiből tudnák venni a gyermekneveléshez szükséges cikkeket.

2016. febr. 16. 15:01
 1/9 anonim ***** válasza:
Részben egyetértek veled, én a dolgozó szülőket támogatnám, úgy veszem észre arányaiban ők kapják a legkevesebbet.
2016. febr. 16. 15:18
 2/9 anonim ***** válasza:
51%

Azért,mert annak egy jó része nem oda menne,ahová kellene.

Az Eu nem egy végtelen pénzcsap.

2016. febr. 16. 15:29
 3/9 anonim ***** válasza:

Mert a szociálpolitika, családtámogatás tagállami hatáskör.

Jelenleg éppen inkább szigorítani akarnak a fejlett tagállamok (főleg az Egyesült Királyság), hogy az uniós munkavállalók, akiknek a gyereke más tagállamban él, azon gyerekek után ne vehessenek igénybe adókedvezményt, támogatást.

2016. febr. 16. 15:37
 4/9 anonim ***** válasza:

Az EU ebbe a ciklusba 450 milliárdot az energetikai beruházásokra és most először a hogy lakossági energiahatékonysági beruházások is kaphatnak támogatást. Ez azt jelenti, hogy Uniós támogatással lehet nyílászárókat cserélni, napelemeket felszerelni, ezzel csökkenteni a rezsit.

Az elképzelésed meg szerintem hülyeség, jó hogy nem azt mondod, hogy a fizetésedet is az Unió adja.

Az Unió soha nem fog közvetlenül lemenni a legutolsó településig, hogy oda adja a pénzt, ez az állam feladata.

2016. febr. 16. 15:59
 5/9 anonim ***** válasza:
38%
Miért adna pénzt családtámogatásra? Nem elég neked, hogy migránstámogatásra ad? Európában nem a honos családoknak van jövője, hanem a betelepülőknek, nem tudtad?
2016. febr. 16. 16:52
 6/9 anonim ***** válasza:
53%

"Miért adna pénzt családtámogatásra? Nem elég neked, hogy migránstámogatásra ad? Európában nem a honos családoknak van jövője, hanem a betelepülőknek, nem tudtad?"

Azért ez így elég demagóg.

Azt a pénzt nem a migránsoknak adják,hanem a migrációs helyzet kezelésére.

Nem tudom miből gondolod,hogy majd az EU ingyen pénzt fog adni a migránsoknak alanyi jogon.

Ezek átmeneti segítségek.Amit a kérdező ír,az viszont egy állandó segélyezés lenne.

Ebben különbözik a helyzet attól,hogy az EU-n belüli tagállamok függetlenek,attól,mintha Európai Egyesült Államok lennének,amit ugye itt sokan nem akarnak.

2016. febr. 16. 17:13
 7/9 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem úgy vannak vele, hogy az emberek ne a segélyekre számítva vállaljanak gyereket amit aztán az államnak kell eltartania.
2016. febr. 16. 17:29
 8/9 anonim ***** válasza:

A világ jelentős globális túlnépesedési problémával küzd.

Önmagában a további szaporodást nem kell, nem szabad támogatni Európában sem.

Amit a gyerekek érdekében tenni kell, érdemes, szükséges az

--az óvoda és iskolarendszer fejlesztése, hatékonyságának, színvonalának javítása, ingyenessé tétele minden szinten,

--ösztöndíjrendszer kiépítése a felsőfokú tanulmányok elősegítésére,

--örökbefogadási, nevelőszülői hálózat fejlesztése a rászoruló gyermekek számára.

Általában pedig:

--Önkéntes gyermektelenséget vállalók adókedvezményének bevezetése,

--2 saját gyermek felett túlnépesedési adó bevezetése,

--Családi pótlék kizárólag örökbefogadott vagy nevelt gyermekek után, az viszont emelt mértékben.

2016. febr. 18. 14:56
 9/9 anonim ***** válasza:

Előző,részben vannak,amikben egyetértek,de nem teljes mértékben.

Azt én is úgy látom,hogy 3 gyerek felett nem igazán kellene ösztönözni és támogatni a még több gyerek vállalását.

Én 3 gyerekig adnék támogatást,utána nem.

Ahol pedig gondok vannak.Tehát ilyen"putriba szülnek 3-nál több gyereket",ott ellenőrizni,és fellépni.És az ilyen gyereket gyermektelen párokhoz eljuttatni,akiknek valamilyen oknál fogva nem lehet gyerekük,de szeretnének,és anyagilag is megtehetik.

2016. febr. 18. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!