Támogatjátok, hogy az iskolákban minden tanóra elején szavalják el a Magyar Hiszekegyet?
Figyelt kérdés
„Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában:
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában! Ámen.”
2016. febr. 9. 11:28
12/27 anonim válasza:
Ez miért nincs a közoktatás kategóriában mint a miért ne kamerázzuk be az iskolákat kérdés?
13/27 anonim válasza:
A vallást nem lehet rákényszeríteni még a gyerekekre sem. Azt csak belső meggyőződésből érdemes csinálni, különben csak üres szólamok lesznek az imák. A vallásóráknak szerintem választhatónak kellene lenni.
14/27 anonim válasza:
A baj a vallással hogy nem divatos mivel a tévében lejáratják. Ami a tévében menő azt utánozzák a kis debil gyerekek ezért nem szeretik a vallást ezért szeretik a cigit. Hogyha a templom divatos lenne akkor egész nap ott lennének meg idézgetnének a bibliából vagy tórából vagy koránból vagy mahapharataból amíg viszont a drogok a menők meg az alkoholizmus addig azt csinálják önálló gondolatuk nincs mennek a csorda után .
16/27 anonim válasza:
"Hogyha a templom divatos lenne akkor egész nap ott lennének meg idézgetnének a bibliából vagy tórából vagy koránból vagy mahapharataból amíg viszont a drogok a menők meg az alkoholizmus addig azt csinálják önálló gondolatuk nincs mennek a csorda után ."
Nem érzel ebben egy kis paradoxont? :)
17/27 anonim válasza:
Igen a vallás is csorda de a lényeg hogy nem önállóak a gondolataik másik csorda nem alkoholista hanem vallási attól még nem saját döntés.
18/27 anonim válasza:
Ha ezt én mondanám kb minden szó hazugság lenne. Biztos jó lenne minden órát hazugsággal kezdeni, de szerencsére már nem vagyok iskolás.
19/27 kovpet válasza:
Nem, mert:
Hiszek egy Istenben - nem hiszek.
hiszek egy hazában - Magyarország léte nem hit kérdése, hanem tény
Hiszek egy isteni örök igazságban - Sem semmilyen istenségben sem semmilyen abszolút igazságban nem hiszek
Hiszek Magyarország feltámadásában! - Ebben meg már sajnos egyre kevésbe tudok hinni, pedig szeretnék.
20/27 anonim válasza:
És aki nem vérmagyar, vagy nem magyar állampolgár (nekem pl 3 ilyen osztálytársam is volt) azok kapnának alóla felmentést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!