Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kedves Fidesz és MSZP szavazók...

Kedves Fidesz és MSZP szavazók, akik már a rendszerváltáskor is felnőttek voltatok, meg vagytok elégedve, mivé lett Magyarország azóta? Ezt akartátok?

Figyelt kérdés
2010. márc. 29. 21:07
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
21:42 - Nem Jobbikos, pártfüggetlen, dolgozni akaró, dolgozni szerető, de munkát még Pesten is nehezen kapó fiatal vagyok, aki nem jut egyről a kettőre, mert nem toltak alám lakást és kocsit és jól fizető állást a szüleim.
2010. márc. 29. 21:44
 12/17 anonim ***** válasza:
40%

Fidesz? Ő kormányzott? Egy újabb h*lye...

lol!!!Amnézia 1998-2002-ig?

jobbikos vagyok és rendszerváltáskor én is gyerek voltam,de nagykorúságomtól kétszer szavaztam a fideszre.Többet nem fogok,nem bántam meg a két voksot mert akkor a szövegük meggyőzött,kár,hogy tettek nem követték.Most a jobbikra szavazok és meglátom mit alkotnak ellenzékként,ha ügyesek lesznek akkor a következő választásokon tuti befutók!És ráadásúl felkavarják ezt a posványt amiben vergődünk húsz éve.

2010. márc. 29. 21:45
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
Hát akkor ha már korrekt akarsz lenni, nem csak feleslegesen járatni a szád, akkor az MDF miért is maradt ki????Nem ezt akarta szerintem itt senki!Én nem szavaztam a Fideszre, mert unszimpatikus volt, de mások igen és jó négy évet éltem meg!Az MSZP sem miattam került színre, de egy vödör takony!A rendszerváltáskor pedig Antal József, Bokros Lala és még sokan mások idejében nézz körül inkább, mielőtt hülyeségekről kérdezel:)))
2010. márc. 29. 21:47
 14/17 A kérdező kommentje:
21:47 - Azért, mert a Fidesz és az MSZP az MDF-hez (és a többihez, akik már jártak a Parlamentünkben "dolgozni") mamutpártok, és ezért nekik nagyobb a szelük.
2010. márc. 29. 21:55
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem szavaztam soha egyik pártra sem,és a rendszerváltáskor már nem voltam fiatal.

Ahhoz,hogy a kérdésed megválaszoljam,vissza kell mennem a rendszerváltást megelőző időszakra.

A Kádár-rendszerben mindenkinek volt munkája,tisztességesen eltudta tartani a családját,tudott házat,lakást venni,a gyerekeit ingyen taníttatni.A gyárigazgatók,pártfunkcik jobban éltek,mint a nép,de a különbség nem volt olyan nagy,mint most.Abba beletörődtek a forradalom leverése után,hogy nincs szólásszabadság,szabad vallásgyakorlás,amolyan ez van,ezt kell szeretni elven.

A változás a 80-as évek körül kezdődött.Két évente lehetett nyugatra utazni (ha nem is mindenkinek),ahol látták,hogy ott milyen az élet.Lehetett az üzemekben,Tsz-ekben melléküzemágat létesíteni.

Ez a gyakorlatban úgy működött,hogy a munkaidő befejeztével az üzem gépeivel végeztek a GMK-tagok maszek munkát.Ha a GMK-ban valamelyik vezető is benne volt,akkor még a cég anyagait is felhasználták.Ezt ma lopásnak hívják,de akkor ebből senki nem csinált lelkiismereti ügyet,mert a gyár az államé,a Párt szerint pedig az állam a népé.Mivel én is a néphez tartozom,ha hazaviszek a gyárból valamit,a sajátomat viszem haza.Ez pedig nem lopás.

Csakhogy az ügyesebb GMK-nak nem volt lehetőségük a terjeszkedésre,erre a rendszerváltás ígéretei módot nyujtottak.

Az értelmiségnek kevesebb lehetősége volt másodállásra,és őket jobban zavarta,hogy nem mondhatták ki nyiltan a véleményüket.Ezért kezdtek el szervezkedni,ami végül a rendszerváltáshoz vezetett.

Megalakultak a pártok,jöttek a nagyszerű ígéretekkel,amit az emberek akkor még elhittek.

Azóta minden párt azt adott el,amit tudott,a politikusok megszedték magukat,és a munkából élő emberek egyre roszabb sorba jutottak.

A Fidesz alatt azok éltek jobban,akiknek magas volt a jövedelmük,a többiek pedig rosszabbul.A Fidesznek is voltak disznóságai,csak ezt jobban elsímították,mint ahogy az MSZP eltudta.

A rendszerváltástól senki nem ezt várta.Ha olvastak is Marxot,akkor sem hitték el,hogy a tőke csak a saját hasznával törődik,és kizsákmányolja az embereket.

Ma pedig ezt tapasztalhatjuk az életben.Ez persze csak az átlagpolgárra igaz,mert akik már gazdagok,azoknak megfelel ez a rend is.Ez a kapitalimus,és ezen nem tud senki változtatni,akár mit ígér is.

2010. márc. 29. 22:46
 16/17 anonim ***** válasza:

21:42:

Talán ha a vesszőket figyelembe vennéd, rájönnél, hogy ugyanazt írtam, amit te...

2010. márc. 30. 00:02
 17/17 anonim ***** válasza:

Az utolsó 3-4 évet leszámítva a rendszerváltás óta eltelt időszak Magyarország modern történelmének egyik (ha nem "a") legsikeresebb időszaka.

Lehet most kórusban hőbörögni, hisztizni, sírni, bégetni, divat is, de ettől függetlenül ez az állítás tény marad. Az ország az utolsó néhány évet leszámítva a 90-es és kétezres években felzárkózóban volt a nyugathoz, gyorsam fejlődött, nem beszélve a demokráciáról, ami most működik először igazából Magyarországon.

A '89 előtti időszakot csak komcsik sírják vissza, akkor is, ha ezt váltig tagadják magukról.

Természetesen nem vagyok elégedett, nem "ezt akartam", ami most van. Nem szavaztak Fletóra, szemben a legtöbb jobbikossal, akik akkor neki csápoltak, most meg "radikális rendszerváltás"-ért hisztiznek. Nem helyeslem Gyurcsány politikáját és úgy gondolom, hogy Gyurcsány évei elveszett évek az ország számára. Az összes többi kormány '89 óta viszont elfogadható teljesítményt nyújtott szerintem.

2010. márc. 30. 05:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!