Mit gondoltok Pataky Attila liberálisokról szóló költeményéről?
Liberóták
(Liberális idióták)
Liberális szenny ömlik
Mindenütt a Csatornákból,
Elfedve az igazságot
Éltetve a hazugságot.
De vége van már, vége
Az álarcos bálnak,
Mutassátok magatokat,
Mutassátok a világnak.
Ti nem emberek, hibridek vagytok
Kékvérű tébolyultak,
Eladtátok a lelketeket,
El a kárhozatnak.
De rettenetes lesz az ára
A Karma tengerében,
A dimenziók legaljára
Zuhantok a mélybe.
Fizetni fogtok mindenért
Életek ezerével,
Csak az történik veletek,
Amit megérdemeltek.
Ref: Liberóták járják a táncot Híd: A Sorstalanság is egy sors
Liberóta módra, Híd:És Ti (azt) választottátok.
Szünet nélkül tébolyultan Híd: A Mi utunk Isten útja,
Cinikus vigyorral. Híd: És mi azon végig megyünk.
Nincs benne ritmus, nincs benne semmi,
Csak gyűlölet (van) Káoszra éhes.
Nincs eleje és nincs vége,
Ez a fajta bármire képes.
Én is bőven a jobber kategóriàba tartozom de sose szerettem ha valaki így elvaràzsolja magât.
Ez az ezo-téma mindig is a vicc kategóriàja volt nâlam.
Vannak szép eredmények.El is nyomnak minket rendesen ez igaz.De azèrt mègse mi talàltuk fel a vilàgot ès nem hunor volt minden ember ősapja:)
"Nincs benne ritmus, nincs benne semmi"
Pont ezt gondolom.
"A dimenziók legaljára"
???
Nem vagyok elméleti fizikus, de szerintem a dimenziók nem egymás fölött-alatt, vertikálisan helyezkednek el, mint a polcok a szekrényben, tehát nem lehet a legaljára süllyedni. A multiverzum elmélet szerint külön világokról van szó, amelyek több ponton egymásba csúszhatnak.
Még elképzelni is nehéz, nem hogy szavakba foglalni.
"A Karma tengerében" ?
A karma valójában az okság törvénye, nem különálló, kézzel fogható entitás.
Megpróbálom értelmezni a verset.
Talán az a lényege, hogy a "liberóták" lelke elkárhozik a gonosz cselekedeteik miatt.
Nomármost egyszerre szerepelnek keresztény (kárhozat, pokol), hindu és buddhista (karma, reinkarnáció) vallás egymásnak ellentmondó, egymást kizáró dogmái.
A szerzőnek el kéne végre dönteni, hogy újjászületik új testben a liberóta, vagy örökre elkárhozik. Vagy-vagy.
"Ti nem emberek, hibridek vagytok
Kékvérű tébolyultak"
Nem ember, nem állat, nem növény. Akkor mégis mi?
Medvedisznóember?
Régen még nagyon bírtam őt, de egyre bénább lett szegény. Már csak a régen szerzett neve tartja fent, ha az nem lenne, sehol se lenne. Szimpla celebecske.
Hogy milyen ez a szerzemény? Az előbb jól leírta valaki az ellentmondásokat, szerintem totál részegen hányhatta papírra, bár az üres lap értékesebb lett volna.
Ennek az alkotásnak csak egy haszna lehet: a költőgyakornokok elemezhetik a hibáit.
Ja és arra is jó ez a micsoda, hogy Attilát még nevetségesebbé tegye.
Ha a kérdésed arra vonatkozik, hogy liberálisként sértőnek találom-e ezt a micsodát, erre ez a válaszom:
Kíváncsian olvastam az erről szóló cikk után a szerzeményt, de a kíváncsiságomat hamar felváltotta a derű. Jót nevettem a sorain, mert egyik rosszabb, mint a másik, egyáltalán nem az jött le, hogy na ez a liberálisokról szól. Ezzel magát minősíti. Amúgy a kezdeti derű után egy kis szomorúságot is éreztem, mert régen tényleg nagyon szerettem, és sajnáltam, hogy ennyire lecsúszott szegény, bár hozzátenném, hogy tíz éve láttam először és utoljára személyesen koncertjén, és iszonyatosan nagy csalódás volt már akkor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!